Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ÎI DOARE ÎN CUR (C-R) DE NOI!

ÎI DOARE ÎN CUR (C-R) DE NOI!(2109)

Deși știu că nu are relații amiabile cu Puterea, Constantin Cumpănă s-a arătat vădit îngrijorat de starea de sănătate a unor conducători locali. Mai mult de atât, a reușit să le pună diagnosticul, care este același pentru toți. În stilul său inegalabil, m-a avertizat că “Pe Decebal Făgădău îl doare în cur de soarta parcurilor de joacă pentru copii promise de omul de afaceri Mohammad Murad!”

Intervenția sa vine după publicarea unui material scris de mine pe acest subiect. Primăria ar trebui să asigure 5 locații pentru amenajarea a 5 parcuri de joacă. Până acum, nu a făcut acest lucru.

Cauza a fost dezvăluită de colegul meu Constantin Cumpănă. Pe Decebal Făgădău îl doare în C-R de copiii care abia așteaptă să zburde în spații special amenajate pentru ei!

Constantin Cumpănă spune că pentru alte chestiuni se găsesc terenuri berechet! De pildă, pentru unele fețe bisericești mult prea înalte, încât, te ia amețeala...

În cazul nostru, concluzia este pronunțată în deschiderea acestui material. Pe domnul primar îl doare exact în C-R de noi! Observați că viața m-a învățat să folosesc la nevoie abrevierea mea “C-R”.

Eu zic că îl doare tot acolo de toată Constanța adunată la un loc, cu toate că nu are C-R-ul prea încăpător. De când este primarul orașului Constanța, vă dați seama câtă durere a strâns omul ăsta într-un singur loc! Poate din această cauză stă uneori într-o dungă pe scaun, mutându-se nervos de pe o bucă pe alta, acompaniat de tot felul de sunete străvezii. Da, la Constanța, unde apa caldă este livrată la plic, se emit sunete străvezii. Păi, așa de mult l-a durut de noi că a făcut buba!

Domnul Cumpănă nu se referă la durerea naturală, cu care uneori ne confruntăm și noi, amărăștenii. În cazul mahărilor ajunși la Putere, durutul în C-R nu este staționar și are mai multe semnificații. Inclusiv îndemnul adresat proletarilor de a-l vota la masa de prânz pe calul Decebal.

Scurt istoric.
A nu se confunda calul Decebal cu primarul Decebal, de la Constanța, sau cu bulevardul Decebal. Pe cât posibil, nici cu dacul Decebal.

Durutul în C-R se trage din coate, precum reumatismul. Înainte se spunea; “Îl doare în cot de noi!” Suficient cât să poată porni o răscoală, chiar și de dimensiuni mai mici. Era atât de populară această formulare, ca să-i zic așa, încât, șmecherii își toceau foarte repede coatele. Într-un târziu istoric, au apărut cotierele, care îi ajută și astăzi pe politicieni să o cotească, scuzați, ca la Ploiești. Ca să le mai menajeze, s-a recurs la varianta școlărească “Cotul și pișcotul”. Ce-i drept, mai puțin productivă, fiind folosită mai mult de către tinerii care se șicanează în trafic.

Ce concluzii putem trage din suferințele domnului primar? Care nu ne are la suflet, dar ne are în altă parte. Păi, unde pune domnia sa problemele, reclamațiile și sesizările noastre? Întreb și eu, cu voce tare, ca Ludovic Orban, când era agent electoral la Casa Iohannis: “Unde pune primarul reclamațiile? Undeeeeee?”
Răspuns sigur și prompt: Sub C-R !

Care sunt efectele colaterale, dincolo de sinceritatea cu care domnia sa ne mărturisește transparent din ce pricină suferă atât de mult? Sau hemoroizii, greu de dresat, sunt repartizați domnilor viceprimari!?

Alte semnificații care țin strict de durerea amintită.
Indiferența față de amărăștean. Atunci când suntem tratați cu C-R-ul. Asta e boala politicienilor.

Îi doare în C-R de noi!
Întorc C-R-ul la tine și te privesc din poziția asta iluzorie până te plictisești și pleci…
Alții te ascultă cu C-R-ul fără a mai fi nevoie de contribuția inestimabilă a urechilor muzicale. Mă auzi ?

În unele unități de turism, C-R-ul este receptat ca simbol al ospitalității. Aiurea. Turiștii sunt primiți cu C-R-ul. Și tratați la fel. Fac treabă cu C-R-ul.

Dacă nu dai șpagă, medicii te tratează cu C-R-ul.
La nașu, când te duci, trebuie să deschizi ușa cu C.-R-ul, altfel, nu intri în casă!

Cu o majoritate covârșitoare, C-R-ul indică starea de nesimțire în care au ajuns anumite persoane.

Faci C-R-ul și mai mare…

Pe seama C-R-ului au apărut tot felul de reclame. 

Cea mai populară sună așa: “Ospătarul nostru, Duru, vă servește zilnic C-R-ul”.

E câte o fătucă bestială care avansează din funcție în funcție până la victoria finală! Dacă întrebi ce studii are, ți se răspunde șoptit: “Ei, pe dracu studii! A dat cu C-R-ul!”

Dacă pe domnul primar îl doare în C-R de noi, nu există decât un singur remediu ca să nu se mai chinuiască preum hoții de cai.
Să piardă alegerile!
Dacă, bineînțeles, mai are tupeul să candideze din nou!

Riscul este mare. S-ar putea ca și alegătorii să-l trateze și ei tot cu curul!
Asta trebuia să o spun pe românește!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...
scris de Lucian Cristea
Din punct de vedere beletristic, suntem mult mai norocoși. Ne putem inspira din viața aventuroasă a barierelor, subiecte remarcabile, du(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii