Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MOȘTENIREA LUI PALAZ

MOȘTENIREA LUI PALAZ(1383)

Generos din fire, omenos os pe os, tandru și atașat populației, Claudiu Palaz a anunțat că vrea să ne lase o...moștenire! Nici grea, nici ușoară, cum se obișnuiește, ci pe bază de înălțime cu capul în nori.

O moștenire?
De la domnul Palaz, zis și Decapotabilul?
I se spune așa din cauză că obișnuiește să circule cu o mașină fără acoperiș! Nu se poate!
A înebunit lumea, zău așa!

Apelul făcut de Palaz la adresa politicienilor din PSD-ALDE–PMP a aruncat în melancolie întreg spectrul politic din Constanța și din câteva organizații de bază din Balcic. El sună aproximativ cam așa:
“A venit timpul să lăsăm și noi ceva în urma noastră!”
Semnul exclamării l-am pus de la mine citire, că am destule.

“Să lăsăm și noi ceva în urma noastră”.
Le zice, domnul vice, le zice!

Acum, ca să fim corecți, nici Țuțuianu, președintele CJC, nu e de lăsat la capitolul angajamente cu capul direct sub soare și promisiuni deșarte…
Dumnealui ne promite un județ de talie mondială!

A mai fost unul care ne punea pe tavă Europa și a ajuns în Madagascar! Încurcate sunt drumurile promisiunilor!

Claudiu Palaz e cu totul altceva!
Dumnealui ne lasă pe viu o moștenire!

Ce am făcut noi pentru domnia sa ca să merităm o ditamai moștenirea? Mi-a plăcut finalul cu “urma”.
Zice dânsul că vrea să lase în urma sa ceva…

Eu știam că, de regulă, la sfârșit de mandat, unii șterg urmele, nu le lasă! Avem deja clasici în materie: Mazăre, Bica, Udrea, Popoviciu etc.

Pe scurt, amintesc că vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, domnul Palaz, omul cu tichie, și-a dat acordul, adică s-a acordat, pentru un proiect care prevede confecționarea unui catarg de care să fie prins drapelul patriei.

Catargul lui Palaz prezintă câteva caracteristici.
Este cel mai scump din țară. Este cel mai înalt din țară, ceea ce va stârni nenumărate invidii, dar și în U.E. sau la ONU, unde sunt catargele tuturor țărilor afiliate. Are o rază lungă de acțiune. Îl scoate pe Băsescu din rahat. Din vârful catargului poate fi văzută flota României în miniatură, fiind transformată într-o anexă a jocului “Nu te supăra, frate-”. Cu Băsescu la catargul PMP, vom înregistra victorii multe! Și, ca efect secundar, moșteniri pe măsură.

Gestul lui Palaz este unic în analele politichiei noastre. Nu s-a mai pomenit, până acum, ca un politician în viață să lase populației moștenire ceva, orice, un fleac, i-am ciuruit, o banană, un cui… Darămite ditamai catargul cu stație emisie-recepție în dotarea sa!

Moștenirea lui Palaz, care vrea să lase ceva în urma sa, evident, ca politician care așteaptă să intre în cartea de istorie, este sau va fi plătită din banii cetățenilor și nu din buzunarul domniei sale, ca să ne înțelegem corespunzător. Dar, în fine, calul de dar nu se caută la dinți.

Așa și cu catargul: moștenire care, într-o primă etapă, va depăși în înălțime toate catargele vecine. Sper că nu și în greutate…
 

Comentarii

Cump?n? Constantin
24-10-2018
Nimeni nu ne intrece la a face lucruri inutile, absurde si penibile: cel mai mare catarg, cel mai mare carnat, cel mai mare cazan, cel mai lung floc, cel mai mare muc, cea mai mare surcica, cea mai mare flegma... Nu mai spun de organizarea de festivaluri: festivalul moastelor proaspete, festivalul florilor ofilite, festivalul satului Fututa (Prahova), festivalul castanelor, festivalul crucilor gasite in rosii, cartofi, sfecla si geamuri termopan, festivalul celor fara festival...
Nimeni nu se intrece in a face lucruri utile pentru Tara si Popor: autostrazi, spitale regionale, scoli, gradinite, aeroporturi, cai ferate, metrou, investitii in industrie, agricultura, sanatate, turism, invatamant, cercetare si cate si mai cate...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii