Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Proiectul  -Once upon a time..the sea-,  în plină desfășurare, la Medgidia

Proiectul -Once upon a time..the sea-, în plină desfășurare, la Medgidia(2545)

Ieri, 29 octombrie 2018, Primăria Municipiului Medgidia a găzduit vizita membrilor primei întruniri din cadrul proiectului „Once upon a time...the sea”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Acest proiect a fost propus de Școala Gimnazială ”Lucian Grigorescu” și a fost selectat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale în cadrul rundei 23.03.2018 - Parteneriate strategice în domeniul educație şcolară - proiecte de schimb interşcolar KA229. Proiectul se va derula în următorii doi ani școlari în parteneriat cu școli din Italia, Portugalia și Spania.

Pe parcursul celor doi ani de implementare, elevii din şcolilepartenere vor fi antrenaţi în derularea unor activități de documentare printr-o abordare tematică interdisciplinară, urmărindu-se formarea unui comportament ecologic, social, civic şi creșterea gradului de conștientizare faţă de problemele de mediu.

Activităţile specifice proiectului vor urmări stimularea motivației pentru explorarea valorilor naturale ale mării din perspectivă cultural-artistică. Relevanța modului în care au perceput rolul pe care şi-l pot asuma cu privire la protecţia mediului marin se va regăsi în scenariul unei piese de teatru scrisă şi interpretată de elevii din cele 4 țări participante la reuniunea finală de proiect, care va fi organizată de către partenerul din Italia.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...
scris de Lucian Cristea
Din punct de vedere beletristic, suntem mult mai norocoși. Ne putem inspira din viața aventuroasă a barierelor, subiecte remarcabile, du(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii