Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
TELENORMANDIA,  sau veceul din fundul curţii şi istoria secretă a românilor

TELENORMANDIA, sau veceul din fundul curţii şi istoria secretă a românilor(1130)

  Pe 6 iunie 1944, începea cea mai mare operaţiune militară amfibie din istoria războaielor de pe planetă: Debarcarea din Normandia, sau, după numele de cod, „Operațiunea Overlord”. Ca orice operaţiune care se respectă, a fost precedată de un episod de diversiune. Care a purtat două nume de cod: „Operațiunea Bodyguard” şi „Operațiunea Fortitude”, menite să-i prostească pe nemţi că debarcarea va avea loc în altă parte decât în Normandia. Diversiuni la care germanii au pus botul glorios, aşa că pe nepusă masă s-au trezit cu aliaţii că le dau cu bombe în cap taman unde nu se aşteptau. În una dintre aceste acţiuni, un curier căscat, a pierdut o valiză cu planuri ale unei debarcări aliate. Pe care nemţii le-au luat foarte în serios, ţepuindu-se şi mai serios.

  După 74 de ani de atunci, veteranii serviciilor secrete de la noi, descoperă şi ei rolul valizei în diversiune şi manipulare.

  Un simplu ţăran, mergând presat de nevoi spre fundul grădinii, dă de o valiză. Mai întâi se dă un pas înapoi speriat, scuipă în sân să-i saie de sperietură şi abia apoi îşi ia inima în dinţi şi se apropie cu mare precauţie. Cine să fi lăsat o asemenea valiză, tocmai la el în curte. Să fi fost un moroi, sau cine ştie ce altă snamenie sau arătare, că nu lătrase nici un câine toată noaptea. Doar porcul grohăise de câteva ori, cu gândul la pesta porcină. Şi ce fiinţă omenească să fie aceea, care să treacă prin curtea omului, să mai lase şi o valiză şi să nu latre măcar o dată nici un câine? Cu grijă, totuşi, şi-a luat inima în dinţi şi s-a apropiat. După care, cu şi mai mare grijă, a deschis-o. Tii, drace! Dragnea! Fiind vorba despre Teleorman, era oarecum previzibil, că nu putea să fie ceva paranormal fără să existe şi Dragnea în el. Ţăranul, credincios, a bătut o cruce mare: „Doamne, nu scăpăm de ăsta nici în fundul curţii. Te sperie şi când mergi la veceu”.

  Aşa a început operaţiunea „Telenormandia”.

  Cu valiza plină de documente, ţăranul a bătut sfios la uşa unei redacţii şi de aici a început debarcarea.

  La rândul său, nici cel vizat de documentele din valiza apărută miraculos, Dragnea adică, nu s-a lăsat mai prejos. Cu deosebirea că el însuşi, fiind un băiat rural din Teleorman, nu a mai căutat nici un ţăran şi nici nu le-a dat ordin Vioricăi Dăncilă sau lui Carmen Dan ca atunci când merg la Videle, să caşte bine ochii când se duc la umblătoarea din fundul curţii, dacă nu descoperă vre-o valiză printre răsaduri, ci a venit el însuşi cu valiza în mână. Plină cu dosare despre Johannis, ca să declanşeze cu ea operaţiunea „Sibiumandia”.

  Să constatăm că este restrişte mare prin bugetele serviciilor secrete. Nu mai au bani decât de o amărâtă de valiză. Pe vremuri, se lucra cu camionul. Îmi amintesc de anul 1990, imadiat după mineriada din 13-15 iunie. Tot aşa, nişte săteni, de astă dată din Argeş, au descoperit câteva tone de documente aduse într-o noapte fără lună cu un camion şi îngropate în mare secret. Şi tot ca acum, sătenii, după ce au scuipat în sân să le saie de sperietură, au adus câteva mostre de documente în redacţie la un ziar central. Zarvă mare. S-a format un comando de jurnalişti-săpători şi înarmaţi cu lopeţi şi cazmale, am pornit către Berevoieşti. Din păcate pentru echipa noastră drumul trecea şi prin Schitu Goleşti, loc în care se făceau ultimile pregătiri pentru nunta regretatului jurnalist şi prieten drag Ciprian Chirvasiu, aşa că ne-am oprit să degustăm câte ceva din viitorul meniu. Când am ajuns la Berevoieşti nu prea mai erau documente de luat de pe fundul gropii, că le încărcaseră în maşini colegii noştri mai harnici. Aşa că am fost nevoiţi să facem rost de preţioasele hârtii de pe la ţăranii din zonă. Aceştia, când descoperiseră pachetele cu hârtii frumos ambalate, au crezut că sunt ajutoare şi le-au luat acasă. După ce le-au deschis şi au văzut că nu sunt decât nişte simple liste cu nume ciudate, le-au pus la veceul din fundul curţii. Cu cele pe care nu le întrebuinţaseră încă, ne-au umplut nouă portbagajul, obţinând pe ele câteva nesperate pachete de „BT”.

  Documentele erau de fapt liste cu studenţii străini din România. Aşa am aflat excepţionalul secret: anume cum îi chema, cu nume şi prenume, plus ţara de origine, pe cei care toceau scaunele pe la barurile unde noi nu aveam acces, că erau pe valută şi se culcau cu balerinele la care nouă ne curgeau balele.

  Acum nu mai e cu tone de hârtii, ci cu stick-uri. Mergi cu diversiunea în valiză, nu mai cari ca şantieriştii documentele secrete cu camionul.

  Una peste alta însă, eu spun că este bine. Este bine că politicienii au început să-şi facă valiza.

  Asta în condiţiile în care nu mai departe de ieri, un avion de vânătoare sovietic i-a arătat valiza de foarte de aproape, periculos de aproape aş zice, unui avion militar american care zbura paşnic pe deasupra Mării Negre, aproape de spaţiul aerian românesc.

  Dar mai ales în condiţiile în care în lume sunt două puncte fierbinţi pentru România. Costa Rica, unde Elena Udrea scrie cât n-a scris în toată viaţa ei declaraţii la FBI şi Statele Unite, unde Organizația „Judicial Watch” a dat în judecată Departamentul de Stat al SUA cerând toate documentele legate de finanțările lui Soros în România, dar și toate comunicațiile în acest sens avute de ambasadorul Hans Klemm și orice alt angajat din subordinea misiunii din România. Şi documentele au început să se strângă. Grele de tot. „Judicial Watch” este aceeaşi organizaţie care a dovedit până acum implicarea lui Soros în mişcările de stradă din Albania şi Macedonia. Este rândul României acum.

  Aşa că eu spun că este bine că-şi fac valizele ai noştri politicieni. Care va pricepe ce se întâmplă, va fi pregătit să o taie repede. Care nu, să aibă la ce să-şi dea foc.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
scris de Lucian Cristea
George Muhscină și-a dat demisia pe șest din PNL Constanța! Nu a mai trecut pe la conducerea de partid! Se grăbea să se înscrie(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
  • LINIA MARITIMĂ CONSTANȚA – ANTONIADIS LA CÂRMĂ!
  • CORINA MARTIN CALCĂ PE URMELE LUI NEA DONȚU, ÎN CĂUTAREA FRUNZELOR TĂIATE LA CÂINI!
  • Fermierii vor fi despăgubiți!
  • OMUL CU SĂGEATA ÎN JOS A AJUNS ÎN TOLBA LUI VOICULESCU...