Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MOMENTUL OPORTUN DIN VIAȚA ROMANȚATĂ A LIDERULUI POLITIC LUMINIȚA VLĂDESCU

MOMENTUL OPORTUN DIN VIAȚA ROMANȚATĂ A LIDERULUI POLITIC LUMINIȚA VLĂDESCU(1623)

Luminița Vlădescu și-a însușit foarte bine stilul de lucru și metehnele cultivate în PSD. Munca de partid a consumat-o foarte mult și a contribuit la uzura ei fizică. Față de alte doamne din PSD, e mult mai sonoră și mai agitată. Dar nu și mai eficientă. Uneori face prea mult zgomot pentru nimic.

A fi “tare-n gură” nu înseamnă că ești și cel mai eficient în politică. Dar, recunosc, la Medgidia, a adus PSD în centrul atenției. Nu pentru fapte deosebite, ci pentru implicarea în tot felul de intrigi și scandaluri, în șicanarea permanentă a primarului Vrabie. Asupra căruia a exercitat și exercită presiuni, în încercarea disperată de a-l determina să renunțe la mandatul său! Ar mai fi un procent rezultat din fanatismul unor susținători.

A dat dovadă și de omenie când a pus umărul la trecerea unor proiecte sociale prin Consiliul Local “NU”. Luminița Vlădescu vrea să pară un lider autoritar, dar nu îi reușește întotdeauna, chiar dacă, repet, e mai sonoră decât madam Gâju, de la Cumpăna. Și chiar dacă s-a luat la harță cu primarul, încercând să îl facă K.O.

Noroc că Vrabie umblă cu garda sus !
În politică, trebuie să ai puțin noroc și să știi să cazi în picioare. Unul singur stăpânește bine aterizarea la punct fix. E ministru din două în două luni.

Luminița a prins și un moment istoric favorabil în care norocul joacă rolul principal. Promovarea femeii pe noi culmi de progres și civilizație de către Liviu Dragnea. Dragul de el, s-a izolat singur, pe o stâncă neagră, într-un vechi castel, la malul bălții preferate!
Dar domnul Dragnea folosește femeile promovate de domnia sa pe post de scut! Mare viteaz și Dragnea, dacă a ajuns să se ascundă pe sub fuste!

La Constanța, doamna Vlădescu are parte de un alt tratament. Dar și de o altă misiune. Trebuie să apere rezervele de apă din teritoriu pentru care se duc atâtea bătălii pe diverse fronturi. De când bastonul de general se găsește și în PSD, fiecare pesedist în parte râvnește la el. Măcar să aibe cu ce trece strada. Bastonul de general și o pereche de ochelari de cal. Supliment la politica PSD.

Deocamdată, generalul este unul singur. Ajunsă cumva la dreapta lui, doamna Vlădescu a devenit extrem de sensibilă și de țâfnoasă! Nu suportă nici măcar să-i dai un sfat de om bătrân! Îi sare țandăra sau muștarul ori de câte ori cineva îndrăznește să o critice constructiv, nu cu intenție, cum fac alții.

Doamna Vlădescu reprezintă modelul feminin al liderului nemuritor. Cum s-ar spune “tătuca” și “mămuca”. Poate că furați de democrația noastră originală ați uitat vechea lozincă avertisment: “Dai în mine, dai în fabrici și uzine!”

Din păcate, nu prea mai ai în ce da!
E penurie de ținte. Ca și alte orașe din patria noastră, Medgidia a rămas de multă vreme fără fabrici și uzine, fără IMUM etc. În schimb, în mandatele foștilor primari, a acumulat datorii foarte mari!

În loc să mă tragă pe mine de urechi, pe motiv că mi-am permis să-i pun câteva întrebări în legătură cu activitatea sa ca viceprimar, mai bine ar fi făcut demersuri pentru recuperarea acestora, mă rog, ce se mai poate recupera, și pedepsirea vinovaților! Dacă sunt. Pentru că sunt și datorii care pică pur și simplu din cer! La alții, de-alde Nătăfleață, pică para mălăiață.

Întrebările mele sunt de bun simț, nu sunt tendențioase și au un singur scop. Să o cunoaștem mai bine pe doamna viceprimar, aleasa orașului. Poate greșesc, dar am sentimentul că domnia sa a pus Medgidia pe plan secund. Consiliul Local este mânat de domnia sa într-o direcție greșită. Cu primarul, e tot timpul împotrivă, după cum a fost instruită la partid. E prezentă în peisaj mai mult ca lider al PSD. De altfel, e vizibil că se comportă după chipul și asemănarea PSD. Firesc, doar el, partidul, a propulsat-o acolo unde se află.

Nu am auzit din gura domniei sale decât reproșuri la adresa primarului Vrabie, cu care a și avut, de altfel, mai multe altercații. Am întrebat și eu, ca tot omul, ca alegător, ca simplu cetățean născut în Medgidia, care sunt îndatoririle sale ca viceprimar! Pauză.

Ca șefă de partid la PSD, m-am lămurit. Are meritul de a fi făcut din PSD Medgidia un soi de batalion de intervenție, după cum am consemnat într-un editorial.
În rest, pauză.

Dar cu orașul? Cu orașul ce a făcut?
Spunea un domn, referindu-se la cazul cu bătrânul care s-a aruncat pe geam dintr-o cameră a spitalului, că era de datoria primarului să pună un lacăt la încăperea respectivă! Dar de ce să pună primarul lacăt? Tot el? De ce nu a pus doamna viceprimar? E ca în povestea cu halatul. Unde-i halatul? Cât costă halatul? Al cui este halatul? Cine schimbă lacătul?

Vedeți, doamna Luminița, cetățeanul vrea să știe cine are grijă de el. Și, dacă nu face politică,de unde să știe cine este Luminița Vlădescu? Sigur, lacătul nu apare nicăieri ca sarcină de serviciu, dar populația comentează…

Dacă nu răspunde nimeni, apar suspiciunile. De aici până la culpabilizarea primarului, ca fiind vinovat de moartea unui cetățean care s-a sinucis, pentru că așa a vrut el, e doar un pas! La Medgidia, chiar mai puțin...

Nu ați procedat corect în momentul în care, în povestea prezentată, v-ați delimitat de Vrabie. Din câte înțeleg din comentariile unor surse, Valentin Vrabie v-a oferit tot sprijinul logistic ca să puteți lucra în bune condițiuni. Pentru oraș și nu pentru partid. Mai mult de atât, în privința raportului de activitate, pare să se fi împăcat cu termenul propus de dumneavoastră: “LA MOMENTUL OPORTUN !!!”

Ăsta-i un răspuns în doi peri. La caterincă. Exact cum vorbesc susținătorii săi! Ai doamnei. E o formulă mai elaborată a cunoscutei replici: “Mă leși?”

Dacă primarului i-a dat cu tifla, oare cum îi răspunde unui cetățean pe care îl mână păcatul să o oprească pe stradă? Se simte, în atitudinea doamnei Vlădescu, tupeul pesedist fără de margini și tentația de a-i lua peste picior pe toți cei care îndrăznesc să-i pună întrebări incomode.

Momentul oportun face parte și din arsenalul prefectului de Constanța. Ne-am convins. De când s-a apropiat mai mult de mâna protectoare a generalului, doamna Vlădescu a devenit inabordabilă. Mai nou, se arată a fi extrem de îngrijorată de soarta bugetului local, făcând trimitere la un contract încheiat de ziarul nostru cu administrația locală. Un nimic față de salariul domniei sale ca viceprimar. Totul este public și la vedere, stimată doamnă, mai ales că aveți funcția pe care o aveți. Salariul dumneavoastră, cu eventualele bonusuri, nu este public și mă întreb de ce! Dumneavoastră trebuie să precizați și să demonstrați că meritați fiecare euro pe care îl băgați în buzunar. Așa cum procedăm noi lunar când prezentăm un raport de activitate, fără de care nu suntem plătiți.

Și dacă tot bociți la căpătâiul bugetului local, prezentați, vă rog, raportul de muncă cerut de primar. Nu la momentul oportun, cum ați declarat la mișto.Vă aduceți aminte cum se proceda la școala generală? Că doar ați fost premiantă. Ca și acum, în PSD. Scoateți o foaie de hârtie. Dacă vă dă cineva un extemporal pe tema asta, acum, pe loc, nu cred că întruniți punctajul minim de promovare... Deja vă faceți că nu pricepeți întrebările mele. Ați pierdut din start un sfert de oră.

Ce-i drept,Luminiței, îi stă foarte bine așa mirată, cum e ea, chiar mirată la maxim, când e chiar simpatică. Chipurile, nu pricepe! Dacă întâmpină unele dificultăți, o să repetăm întrebările ori de câte ori va fi nevoie.

Care sunt atribuțiile sale ca viceprimar.?

Cum justifică domnia sa salariul mare pe care îl primește din buzunarul Primăriei.

Raportul. S-a pierdut raportul?

Ce ar fi ca și doamna viceprimar să își primească salariul la momentul oportun?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii