Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PREMIERĂ INEDITĂ. PRIMA SCRISOARE DESCHISĂ DIN VIAȚA LUI FELIX STROE

PREMIERĂ INEDITĂ. PRIMA SCRISOARE DESCHISĂ DIN VIAȚA LUI FELIX STROE(1572)

De când Liviu Dragnea a decretat starea de urgență în PSD, organizând tot felul de congrese și de ședințe, susținătorii săi din teritoriu fac de caraulă ca să-l ferească de trădători.

Nu de liberali, nu de alți politicieni, ci de trădătorii din propriul său partid!

De trădători și de femei!
Care și ele pot trăda fără a da de veste!Ghinion. Pisica neagră? Motanul cu testiculele diferite: unul alb și unul negru? Exces de zel ?

Da. E posibil. Slugărnicie? Se practică și la nivelul celor mari și obedienți între ei. Mai bine zis, un amestec din toate, la care se adaugă vechile metehne care țin de lupta pentru putere.

Jocurile trădării au urmat un traseu întortocheat la Constanța. Nu știi când a fost trădare pe bune, dacă a fost, și când a fost, dacă a fost, un simplu joc de scenă!

Indiferent de situațiile enumerate, maestrul căderilor în picioare a demonstrat din nou că nu are nevoie de pistă de aterizare. Cert este că, deși, la un moment dat, părea pierdut, în cele din urmă,Felix Stroe a revenit pe axul drumului.

Anul ăsta, a murit și a înviat de câteva ori! Dar e în picioare. De această dată, apartenența sa la Liviu Dragnea este fără echivoc.

Ieșirea în public, în premieră, cu un mesaj dur la adresa Gabrielei Firea, căreia îi recomandă un "Mucles" lipsit de eleganță, risipește orice urmă de îndoială în privința poziției sale în raport cu Liviu Dragnea.

De la trădător la frățior.
Se poartă în politică, unde o scrisoare de adeziune poate întoarce istoria în loc. Știe domnul Stroe cum să dreagă busuiocul ca să nu îl ia durerea de cap...

Au mai existat dovezi ale frăției dintre cei doi lideri, dar cu ei e bine să pui rămășag față în față! Liderul suprem l-a mai trecut pe Felix o tură pe lista cu miniștrii propuși pentru o nouă remaniere guvernamentală! La un moment dat, din nou pentru Transporturi, unde ar fi avut posibilitatea să mai încerce o dată sau de mai multe ori pariul său cu autostrăzile, inclusiv șoseaua în zig-zag...

Acum, după gestul său epistolar, s-ar putea să-i lase cheia de la Guvern! "Du-te și așează-te unde vrei".

Liderul constănțean nu a întârziat să-și arate recunoștința fără de margini, lansând un neașteptat atac public la adresa Gabrielei Firea, doamna primar de la București! Până la urmă, și domnul Stroie se pricepe la munca delicată cu femeile! Dispune de o adevărată rezervă de cadre la Regie.

Cred că ne aflăm în fața unor premiere pesediste. Gabriela Firea este prima femeie, dintre cele promovate rapid, care îi sare în cap lui Liviu Dragnea, deși nu se află nici un cuib acolo sus...

Celelalte doamne, destul de multe la număr, ajunse pe diverse funcții înalte, doar pentru că așa a vrut jupânul, îl urmează, deocamdată, cu sfințenie, dar nu poți ști niciodată...
Femeia te urcă, femeia te doboară!

În opinia mea, doamna premier, care chiar crede că are doxă de prim ministru, e predispusă la schimbări rapide în viață. Domnia sa pare a fi varianta feminină a lui Grindeanu. Cele mai competente doamne rămân Sevil Shhaideh și Rovana Plumb.

Cu Gabriela Firea, după cum viața o demonstrează, domnul Dragnea s-a fript rău de tot! Nu s-a așteptat să-i meargă mintea peste parcursul obișnuit! În cazul Firea, domnul Dragnea a fost oarecum indolent, deși femeia a continuat să i se urce în cap precum vrejul fermecat de fasole.

A urcat ea treptele afirmării sub privirea vigilentă a domnului Voiculescu și, când a realizat că se poate mai mult, a sărit din mers în barca politichiei! I-a ajuns pe mulți din urmă. I-a și întrecut! S-a oprit în fruntea Primăriei București și acum se visează prima doamnă a României!

De când e pe poziția asta avansată, nu-i mai tace gura! Știe să dea din casă, cum se spune, e vocală, primejdios de vocală pentru Dragnea și pentru PSD. Pentru că doamna Firea este antrenată să asculte și, mai ales, știe când să atace...

Cert este că, la ora actuală, cel mai periculos adversar al domnului Dragnea nu este, cum s-a zis, președintele Iohannis, ci Gabriela Firea, un fel de bombă cu ceas! Dovadă că și-a asmuțit toți susținătorii din partid asupra ei!

Mă surprinde să constat că printre ei se numără și Felix Stroe, liderul de temut al pesediștilor constănțeni! Nu postura de susținător al lui Dragnea mă miră, relația lor tumultoasă fiindu-mi cunoscută, ci ieșirea publică a domniei sale pentru cauza președintelui de partid.

Se știe că Felix Stroe este, în ciuda puterii pe care o deține în teritoriu, un personaj discret. Nici când a fost atacat el personal, reamintesc, nu a ieșit la bătaie pe față și nu a apelat la stilul epistolar! M-a surprins să citesc în oficiosul PSD, Sută la sută Constanța, scrisoarea adresată de domnia sa Gabrielei Firea!

Repet. Nu îmi amintesc să fi procedat la fel și în alte conjuncturi, dumnealui nefiind adeptul stilului epistolar sau al celui care îți aruncă cu cerneală în față! Sigur, fiind vorba de atașamentul său față de cauzele cu care se confruntă Dragnea, o scrisoare de genul acesteia este mult mai expresivă pentru toată lumea, rămâne o dovadă vie că trădătorii lui Dragnea nu au nici o șansă să se ascundă la Constanța.

În cazul de față, scrisoarea are o singură semnificație, constituie o "dovadă" document că Felix e în tabăra lui Dragnea și Gabriela ar trebui să ia aminte...

E o reacție de conjunctură, pentru că, precum Băsescu, și domnia sa, de regulă, nu îmbătrânește într-o prietenie!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii