Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
La mulți ani Dobrogea! La mulți ani dobrogeni!

La mulți ani Dobrogea! La mulți ani dobrogeni!(3263)

Data de 14 noiembrie 1878 este un moment special pentru dobrogeni, zi care a marcat întreaga istorie modernă a României. Revenirea Dobrogei la patria mamă a fost prima unire din epoca modernă, o nouă şi importantă etapă în procesul de desăvârşire a unităţii de stat a românilor, proces încheiat prin Marea Unire din 1918.

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Medgidia a organizat o serie de activități menite să reamintească importanța Unirii Dobrogei cu România.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de spectacole a Casei de Cultură „Ioan N. Roman” și a debutat cu intonarea imnului de stat al țării. În continuarea manifestării, domnul Echrem Gafar, profesorul de istorie, a invocat importanța istorică a zilei, iar Neacșu Gheorghe, inginer a prezentat o expoziția fotografică intitulată „Medgidia în perioada Primului Război Mondial”, reprezentând imagini cu clădiri vechi din oraș.

Programul a continuat cu momente artistice specific dobrogene, susținute de Ansamblul de Dansuri Populare „Cătinașul” și tinerii soliști Topoleanu Sorina și Bratu Marian, cursanți ai clasei de canto din cadrul Casei de Cultură „Ioan N. Roman”.

Celebrarea unirii Dobrogei cu țara mamă a culminat cu o întâlnire interactivă cu scriitori și elevi ai școlilor gimnaziale din municipiul Medgidia. La această întâlnire au fost prezenți: poetul și prozatorul Cosmin Ștefănescu, prof. dr. Adrian Ilie, scriitoarea Diana – Georgiana Dogaru ( Țuguleanu), poeta Carmen Radu, preotul Sava Bogdan, scriitoarea Zully Mustafa, Vasile Sânzianu precum și tânărul debutant Laurențiu Despina.

Invitații și-au prezentat volumele și au răspuns întrebărilor adresate de elevi, adăugând astfel un strop de cunoaștere în cultura celor prezenți.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DREAPTA LUI MUHSCINĂ
scris de Lucian Cristea
Sunt unii în PNL care umblă tot timpul cu cioara vopsită. Se numesc ciori pastelate. Execută dresuri cu ea pe garduri date din abunden(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii