Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
REVOLUȚIA DE CATIFEA DIN PNL CONSTANȚA

REVOLUȚIA DE CATIFEA DIN PNL CONSTANȚA(1437)

După doi ani de anonimat forțat, un fel de autoexilare, Septimiu Bourceanu, unul dintre oamenii de valoare ai PNL Constanța, ia o decizie benefică pentru partid și pentru domnia sa.

Pentru domnia sa: revine în centrul atenției vieții politice. Pentru PNL Constanța: influențează direct declanșarea unei reorganizări de amploare.

Începe revoluția de catifea!
Este dizolvat Biroul Politic Local. În locul lui este validat un Birou interimar. Adrian Manole preia funcția de coordonator interimar la municipiu.

Să stăruim puțin asupra acestui personaj interesant.
Ca și Septimiu Bourceanu, a stat multă vreme și dumnealui departe de ochii lumii, deși PNL a avut tot timpul nevoie de oameni bine pregătiți din toate punctele de vedere.

Adrian Manole. Bun politician. Fost primar, fost prefect, fost director la APC, Zona liberă, RAJA etc. Funcții importante în politică, experiență pe măsură.

Domnia sa are o sarcină ingrată. S-a angajat să evalueze și să managerieze nucleul liberal de la municipiu.
Deocamdată, un prim aspect pozitiv. I-a dezlipit de pe scaune pe cei care făceau doar figurație sau frății de conjunctură.

Până la momentul semnalat, PNL a funcționat cu turație mică. Adică exact ca un partid în care nu se întâmplă nimic deosebit. Cum s-ar spune, direct și fără ocolișuri, lipsit de personalitate…

Chiar dacă dinozaurii liberali au acceptat să execute disciplinați un pas înapoi pentru a face loc tinerilor dornici să se afirme pe tărâm politic. Dinozaurii s-au retras.

Cu o excepție. Dinozaurul tânăr, Septimiu Bourceanu, instruit la școala veche a liberalilor, titular în rolul coordonatorului care și-a făcut treaba bine. Chestiune recunoscută și de Bogdan Huțucă, liderul nucleului liberal județean. Chiar dacă Huțucă a fost cândva “copilul minune” al vechii gărzi.

Schimbul de dinozauri mari și mici a reprezentat, la vremea respectivă, un moment zero pentru partid. Operațiunea a vizat o curățenie totală de pe urma căreia Bogdan Huțucă s-a ales cu un cadou deosebit: un PNL cu mai puține uscături.

S-a făcut schimbul de ștafetă. Fostul lider a “capitulat” și Bogdan Huțucă a preluat întreg inventarul. Din păcate, momentul zero de atunci a fost ratat, chiar dacă PNL Constanța s-a declarat a fi “un partid curat”.

Se pare că domnul Huțucă s-a fâstâcit și, la început, nu prea s-a priceput ce să facă cu partidul! S-a adeverit din nou zicala conform căreia cu o floare nu se face primăvară! Adică, zic, cu câțiva dinozauri trimiși la plimbare! Unii, supărați că au fost mutați de lângă butoiul cu miere, și-au prezentat singuri demisia și ne dau lecții de liberalism!

Acum ne aflăm în fața unui nou moment al adevărului și este foarte important cum va fi el gestionat. De data aceasta, însă, domnul Huțucă pare a fi mult mai hotărât să își ducă misiunea până la capăt. Ca să fie sigur de reușită, o reușită în beneficiul partidului, s-a apropiat de Septimiu Bourceanu, care cunoaște foarte bine județul.

O mișcare deșteaptă cu care a fost închisă și, cum se spune, gura târgului. Clevetitorii și postacii cu simbrie de la împărăție s-au bucurat degeaba.

Septimiu Bourceanu nu a intrat în faza repercusiunilor visate de unii dintre cei care susțin că nu pot lucra cu domnia sa pe motiv că este...arogant!

Și nici nu a fost dat afară din partid, cum procedează Dragnea, în PSD, cu foștii săi colaboratori…

Vom reveni.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii