Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
De ieri, toţi românii suntem mai săraci

De ieri, toţi românii suntem mai săraci(4316)

   De ieri, noi, românii, suntem cu mult mai săraci. Catastrofa care se întrevedea la orizont, prevăzută de doamna Gabriela Firea, ne-a căzut pe cap, lăsându-ne cu un mare gol în existenţa noastră. De ieri, a fost desfiinţată Organizaţia PSD Ilfov. Practic deci, am rămas ai nimănui.

   Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, a fost zgâlţâită zdravăn şi Organizaţia PSD Bucureşti. 

   Războiul Dragnea – Firea pârjoleşte tot, de parcă s-ar purta cu arme atomice.

   Consecinţele ne-au lovit imediat. Ieri, parcurile din Bucureşti, ca să nu mai vorbesc despre cele din comunele ilfovene Căciulaţi, Bălăceanca, Căţelu, Creaţa sau Micşuneşti-Moară erau pustii, văduvite de râsetul copiilor sau plimbarea domoală a pensionarilor.

   Pe străzi în schimb, în Bucureşti vorbesc, s-a instalat haosul. S-a stat de câte şase-şapte ori la un semafor în marile intersecţii, faţă de patru-cinci cât se stătea de obicei.

  Dar chinul nostru era departe de a se fi încheiat doar prin aceste două nenorociri. Ne-a mai lovit încă una: remanierea guvernamentală. Adică nişte proşti, au fost schimbaţi cu alţi proşti.

   Nu spun asta din răutate, dar aşa rezultă din datele statistice. Ecaterina Andronescu, spre exemplu, a mai fost de încă trei ori ministresă la Învăţământ. Acum este la extragerea a patra, poate-i cu noroc. De fiecare dată a fost remaniată, pentru că rezultatele domniei sale în fruntea ministerului au fost cel puţin dezastruoase. A făcut atâta haos, încât şi-a atras porecla de Abramburica. Acum sigur s-a îndreptat şi i s-a încredinţat din nou conducerea ministerului. Gabriel Leş a mai fost şi el ministru. Tot la Apărare. A fost remaniat ca incompetent. Acum a fost pus din nou pe funcţie, ca foarte capabil. O fi învăţat între timp să tragă cu AKM-ul. Şi mai avem exemple.

   Cum s-or fi deşteptat foştii remaniaţi cândva pentru incompetenţă, puşi acum din nou în funcţii de miniştri ca foarte competenţi, nu ştim. Or fi reuşit să termine seralul, sau au absolvit Şcoala politică de vară a PSD.

   O notă aparte în bâlciul remanierii face domnul Ilan Laufer. El a fost schimbat data trecută când era ministru, pentru că avea o „agendă paralelă”, ca să citez din clasicii în viaţă. Adică, ori era în slujba altcuiva, ori avea nişte numere de telefon de pe la gagici şi nu i le arătase şi lui Dragnea.

   Cert este că Ilan Laufer, în clipa în care Johannis, trezit din amorţeală, nu l-a validat, şi asta fără să dea nici un fel de explicaţie, a pornit jihadul. Evreul l-a acuzat imediat pe neamţ de antisemitism şi holocaust. Ieşirea domnului Ilan mi-a amintit de declaraţia lapidară a unuia dintre cei patru turişti evrei, care se plimbau cu taxiul pe 10 august, fix în zona unde se dădeau lupte între manifestanţi şi forţele de ordine şi care au primit şi ei drept suvenir „visit Bucharest” câte un pulan pe spinare. Unul s-a plâns scurt şi sentenţios: Pogrom!

   Era să închei şirul nenorocirilor care ne-a lovit, fără să menţionez una grea de tot. Olguţa, aia mica, de face karate, a rămas fără coledzi. Johannis, trezit iar din amorţeală, n-a validat-o nici pe ea la Transporturi, astfel încât am rămas chei de autostrăzi şi drumuri expres. Johannis nu s-a gândit nici măcar la propriu-i interes. Fără Olguţa la Transporturi, când crede el că va mai vedea vreodată gata autostrada Piteşti-Sibiu?

   Aşadar, zi grea pentru noi, românii. Zi de mare cumpănă. Parcuri goale, haos pe străzi, holocaust şi antinsemitism, dar şi văduviţi de competenţa unor miniştri rămaşi fără portofolii. Şi ca şi cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, ne-am trezit şi mai săraci. Adică fără Organizaţia PSD Ilfov. Bine zice cântecul:
„Doamne, nu uita de noi,
Suntem săraci, plini de nevoi”!

 

Mai sunt câteva zile până la Centenar. Dar cu atâtea nenorociri care ne-au căzut pe cap, nu cred să mai avem timp pentru asemenea lucruri de nimic.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii