Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PREA MULȚI CONSILIERI PENTRU UN RĂZBOI ATÂT DE MIC !

PREA MULȚI CONSILIERI PENTRU UN RĂZBOI ATÂT DE MIC !(1707)

Când vezi cu ce se ocupă anumiți domni, adică aruncă toată ziua cu nuca în perete ca să o prindă fără mănuși, stai și te întrebi, la o adică, dacă nu cumva sunt prea mulți băgători de seamă în Consiliul Local Medgidia!

E aglomerat și unii se bat de Vrabie în loc de muscă.
Și asta nu ar fi nimic, dar sunt pătimași și răzbunători, greu de înduplecat, unii se cred senatori pe viață, insensibili față de problemele cu care se confruntă cetățenii orașului, dar sensibili cu taxele lui Butnaru.

Ce-i drept, nu numai ei, ci și alți aleși ai poporului. Ăștia sunt intelectualii, pentru că îi doare în pix. Altfel, nu înțeleg de ce nu se implică mai mult în biografia orașului. Cu ei în frunte, alta ar fi fost soarta referendumului și a apei.

Care este contribuția consilierilor, luat fiecare în parte, nu pe bisericuțe, la bunul mers al activității orașului? Pentru ce au fost trimiși domniile lor în Consiliul Local? Doar ca să facă opoziție la opoziție cu toporul?

Bun, să acceptăm filozofia de gașcă a celor 13 îndărătnici și să ne însușim punctul lor de vedere. Și anume că tot ceea ce a făcut primarul e făcut de mântuială, că proiectele propuse de domnia sa nu fac doi bani, nu au nici o utilitate.

Bun, dacă primarul este o catastrofă, după cum susțin dumnealor, de ce nu au propus ei alte soluții constructive!

Unde sunt programele și proiectele lor?
Dacă tot au la bază unanimitatea în voturi, cine îi oprește să schimbe în bine fața orașului? De ce fac glume proaste în numele democrației, care spune că trebuie să îl lași și pe celălalt să demonstreze ce poate. Nu să-i pui imediat pumnul în gură!
Să-l provoci mișelește intenționat ca să greșească!

Păi, de provocări avem noi nevoie acuma?
Care sunt argumentele pe baza cărora au fost respinse proiectele primarului?

Dau un exemplu.
S-a discutat despre posibila amplasare a unei fabrici în Medgidia. Cei 13 consilieri au spus un NU hotărât.
Ce au pus pe locul rămas liber?
Da, au pus sămânță de scandal.

Pentru deranjul zilnic produs de domniile lor, chiar este nevoie de atâția consilieri? O adevărată echipă de zgomote. În definitiv, dacă un oarecare domn Butnaru decide pentru toată lumea, de ce mai avem nevoie de atât de mulți consilieri?

Pentru decor, ca să mimăm democrația?
Dacă tot este valabilă doar voința PSD, e suficient un singur consilier care poate fi dresat corespunzător cum și când să voteze. De ce au nevoie de 13? Restul, în câmpul muncii.

Care mai este rolul primarului? Dar al viceprimarului?

Primarul Valentin Vrabie i-a catalogat drept “animale” pe cei 13 consilieri din Consiliul Local Medgidia care îi poartă sâmbetele de multă vreme. Domnia sa rămâne ferm pe poziție.Nu regretă cele întâmplate și merge înainte cu convingerea fermă că nu a jignit pe nimeni.

Ca atare, nu are de ce să își ceară scuze.
Să ceară ei scuze locuitorilor orașului Medgidia, zice edilul șef. Spune că fiecare dintre cei 13 consilieri își merită apelativul primit. Citez: “Și animalele diferă între ele, nu înțeleg de ce atâta supărare”

În schimb, nici un domn consilier nu s-a supărat atunci când, din cauza votului lor negativ, Medgidia a pierdut o importantă investiție. O fabrică în valoare de peste 5 milioane euro! Căzută din cer! Ar fi însemnat câteva locuri de muncă în plus, dar și alte avantaje...

Vrabie spune că în Consiliul Local se întâmplă lucruri necurate care vor ieși la iveală într-o zi!
Că s-au luat măsuri criminale pentru oraș!
În aceeași tonalitate gravă,primarul spune, și rămâi de-a dreptul uluit, că, în Consiliul Local, prioritare sunt “interesele lor”! Ale celor 13.

În loc să fie votată fabrica pentru oraș, au votat taxele mult visate și dorite de domnul Butnaru, ca și cum acestea ar fi fost prioritățile!

Întreb și eu.
Dar cine este, domnule, Butnaru, ca să stea un oraș întreg la picioarele lui! El face legea în oraș? Nu vedeți că o acoperă vocal până și pe madam Vlădesco, neînfricata luptătoare pentru dreptate din PSD Medgidia!

Tot ceea ce v-am prezentat, fără prea multe comentarii, reprezintă argumentele, o infimă parte, de fapt, care l-au determinat pe primar să aibe reacția pe care a avut-o față de consilieri. În aceste condiții, conflictul continuă și nu sunt șanse de împăcare! Referendumul a fost îngropat. Urmează un proces, alte complicații...
Din nou, timp pierdut.

Luminița Vlădescu, după ce și-a văzut sacii în căruță la Primărie, mașină, salariu etc., și-a reluat și vechile obiceiuri pesediste. Pentru că sunt “stat în stat” sub oblăduirea PSD Constanța, consilierii continuă să facă legea bunului lor plac în oraș!

Așa arată democrația la Medgidia! Are față pesedistă! Nu ești cu ei, fac tot posibilul să te compromită. Mai ales dacă joci ca independent…

În astfel de condiții, statutul primarului Vrabie este mai mult decât ingrat. Indiferent la ce ușă bate, Puterea se face că nu îl aude. Ați văzut cum l-a tratat un prefect abia numit în funcție, dar dirijat de PSD în punctele cheie!

În plus, sub pretextul apărării onoarei celor 13 consilieri, a mai sărit la gâtul său și presa lui Grigore Comănescu! Nu știam de ce Comănescu s-a înconjurat de o grupare întreagă de jurnaliști chitiți pe subiectul Vrabie! Sigur, s-a scuzat față de primar că domnia sa nu are nici o legătură cu aceștia, că presa e liberă, bla, bla...Că, mă rog, mai poartă și dumealui câte o discuție informală, ca să vadă ce se mai întîmplă prin lume!

Desigur, din considerente editoriale, nu că ar avea Comănescu ceva cu primarul! Indignat, chipurile, la culme de gestul lui Vrabie, în povestea cu “animalele”, fiind și o fire sensibilă, domnul jurist Adrian Cârlescu a sărit ca ars să apere onoarea șifonată a aleșilor poporului! A celor 13 consilieri prieteni cu pisica neagră, de unde vine ghinionul medgidienilor, care votează tot timpul pe invers în Consiliul Local.

În ciuda raportului de forțe inegal, 13 consilieri, cu Marian Butnaru în rolul revoluționarului Zapata și cu Luminița Vlădescu pe post de șefă influentă la partid, primarul, singur singurel din punct de vedere politic, continuă lupta sa pe plan local.
Chiar dacă, repet, s-a deschis un nou front împotriva sa!

Săritul din papuci, la miezul nopții, pe tema “animalelor”, a fost doar un pretext pentru Cârlescu de a-l cataloga pe primar drept o persoană cu un limbaj de “boschetar” și “pârnăiaș”. Cu siguranță, nu pentru satisfacția sa personală, ci a muzei sale, Comănescu.

Cârlescu face parte dintr-o grupare care se ghidează după muze în activitatea pe care o desfășoară. O vreme, Vrabie a fost muza lui Hapurnea, dar, în cele din urmă, acesta s-a reorientat.

Ca și domnul Comănescu, care, după ce Paul Pârvu și-a dat viața pentru el, a dovedit că nu are pic de respect față de un parteneriat și de un gazetar foarte bun.

Revin.
Lui Cârlescu îi place realitatea concretă. Așa că ar fi dispus ca Valentin Vrabie să joace în rolul prizonierului, cu limbajul de “boschetar” și “pârnăiaș, și să dea explicații de ce licitațiile pentru asfaltarea străzilor din Medgidia l-au indispus atât de mult pe domnul Comănescu, Regele etc

Cu totul întâmplător, pentru că suntem o țară a coincidențelor, în primăvară, după momentul asfalt- tango, domnul jurist l-a luat la țintă pe Vrabie! Un pretext cât se poate de potrivit pentru domnia sa ca să-și răzbune “patronul spiritual”, la curtea căruia este când avocat, când jurnalist!.
Și jurnalist? Una în zilele cu soț, alta în zilele fără soț. Așa se circula pe vremuri.

Lui Vrabie i se întâmplă tot felul de lucruri murdare. Unele, ce-i drept,și din cauza sa. Gura. Dar încep să-i dau crezare. Cu consilierii nu poți altfel... Mă refer la episodul cu catalogarea celor 13 consilieri drept “animale”.

Pe de altă parte,Vrabie a demonstrat că are sânge în instalație. În condițiile în care alții s-au ascuns pe sub bănci, el s-a luat de gât cu cei mai temuți mahări ai județului, devenind inamicul nr. 1 pentru aceștia. Deși nu are nici un partid în spate ca să-l protejeze! Nici o pilă de la București care să-l susțină! I-a trecut prin foc și sabie pe șefii PSD Constanța, Horia Țuțuianu, președintele CJC, Claudiu Palaz, vicele CJC, Victor Ponta, președintele PRO România, în fața cărora a apărat interesele orașului Medgidia. Nu s-a potrivit la caracter cu nici unul dintre ei! Firesc să le fie antipatic. Așa se lucrează la noi. Pe simpatii sau antipatii.

A acționat de unul singur, asumându-și foarte multe riscuri. Acum, mai nou, și-a făcut un alt dușman de calibru greu în persoana miliardarului Grigore Comănescu. Mărul discordiei: licitațiile pentru asfaltarea mai multor străzi din Medgidia și împrejurimi, a încins asfaltul!

În primăvară, ca o coincidență stranie, după organizarea primelor licitații, domnul jurist și-a etalat aptitudinile de războinic dresat împotriva lui Vrabie. Acum și le desăvârșește, catalogându-l pe primar ca pe un “boschetar” și “pârnăiaș”!

Cine vorbește! Cine ne dă nouă lecții de educație și vocabular! Păi, e distanță mare de la “animal”, dacă ne gândim la o turmă de căprioare, până la limbaj de “boschetar” și “pârnăiaș”...

Acum, deontolog cum este el, Cârlescu sare în apărarea celor 13 consilieri, care au ajuns să enerveze o țară întreagă cu starea lor de negație permanentă! Cu fanatismul lor pentru ochelarii de cal!

Ei votează cu NU tot ceea ce propune primarul! Cred că le-a intrat deja în reflex. De ce? Doar așa ca să își arate mușchii! Oare? Nu-i prea puțin?

Practic, ședințele Consiliului Local au un singur scop: trimiterea primarului în derizoriu. Crearea unei imagini false. Aceea de plângăcios și de neputincios, imagine pe care deja o propagă unul dintre cei patru liberali care susțin politica PSD în Consiliul Local. Culmea, exact perioada în care în PNL Constanța se vorbește despre depărtarea de PSD!

Aiurea.
Unii reconstruiesc PNL la Constanța și alții le compromit eforturile prin tot felul de aranjamente de culise cu PSD Medgidia!

Cineva trebuie să-i dea și Luminiței satisfacție!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii