Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
DOREL de CONSTANȚA

DOREL de CONSTANȚA(1950)

Paradoxal, popularitatea orașului Constanța, o popularitate păguboasă, nu ține de numele primarului Făgădău. Denumirea de “Oraș al Întunericului” este marca viceprimarului Babu, care a desființat de multe ori iluminatul stradal. În perioada sa de glorie, a fost la un pas de a deveni Dorel de Constanța.

E mare concurență pe titlul ăsta!
Primarul nostru Făgădău ar trebui să renunțe la excesul său de modestie. Îl merită cu prisosință. Doar Dorel ar mai fi în stare să primească un oraș precum Constanța și dumnealui să-l facă praf!

Păi, era suficient să îl mențină măcar la stadiul în care i l-a predat Radu Mazăre! Să nu facă nimic în plus. Să îl întrețină. Să șteargă praful, să schimbe apa la flori și din când în când să-l aerisească… Nu era mare filozofie.

Dar el ce a făcut? S-a apucat să strice precum Dorel! Acum ne promite un parc, dar ne pune o condiție. Să-l votăm din nou în funcția de primar! Pentru un parc? Păi, Mohammad ne-a promis cinci parcuri și nu ne-a pus nici o condiție! E drept, nici el nu a făcut nici unul, deși marele investitor s-a lăudat în gura mare că-i face de kakao pe cei din administrația locală.

Când te interesezi de Babu, urmează imediat întrebarea ajutătoare. Care Babu? Ala care ne-a lăsat în beznă? Nostalgicii epocii comuniste îl adoră. Ori de câte ori se stinge lumina în oraș, se aud lamentări de genul: “Nimic nu s-a schimbat..”

Lui Decebal Făgădău îi convine popularitatea trecătoare de care se bucură deocamdată vicele Babu. În ultima vreme, îi sunt puse în cârcă toate neajunsurile orașului și domnia sa se dovedește a fi un bun colector. Abia acum înțeleg de ce, în ciuda unor gafe monumentale, domnul primar l-a menținut în funcție pe Babu. Mai mult de atât, i-a promis acestuia un birou de lux! Decebal Făgădău s-a înconjurat de oameni-scut, gata să se sacrifice pentru el.

Sincer să fiu, nu știu de ce fac chestia asta!
Bănuiesc că au parte de anumite avantaje, pentru că nu poate fi vorba de vreo sectă trecătoare. Am constatat de curând că domnul primar este înconjurat de un veritabil scut uman alcătuit din acoliții săi. Ca să ajungi la domnia sa, e cale lungă! Cu greu, obții o informație sau un număr de telefon. Și, dacă obții totuși un număr de telefon al primarului, ți se retează imediat optimismul, când un consilier îți spune sarcastic că nu o să-ți răspundă niciodată!

De scutul viu, m-am convins, nu trece nimeni. Cu excepția celor din gașca lui. Modelul nu reprezintă o premieră. El a fost brevetat de Radu Mazăre și nu include agenții de pază, ca la Făgădău. Acesta l-a implementat întocmai, dar există mari diferențe între prestația sa cazonă și elasticitatea mentorului său.

Făgădău are, în schimb, o altă calitate personală. Scuza-ți-mi expresia. I se rupe de populație. Cu toate acestea, în încercarea de a se pune bine cu constănțenii, le-a oferit pensionarilor o tochitură în parc. Suflet mare și fără pereche, domnul primar! E primul care a deschis bucătăria electorală ambulantă. S-au înșelat amarnic toți cei care au crezut că Făgădău s-a culcat pe o ureche!

Domnia sa mai vrea un mandat în fruntea Primăriei. Aceasta este ținta tovărășiei sale cu Claudiu Palaz.

Făgădău se orientează din mers.
A înțeles că trebuie să se facă frate cu dracul. Și s-a făcut. L-a dat pe Țuțuianu pe Claudiu.

Asta a fost indicația venită de sus. Și s-a dus...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MEDGIDIA - DAPYX, UN FESTIVAL, FĂRĂ EGAL !
scris de Lucian Cristea
E o vorbă. Dar câte vorbe nu sunt! Dacă nu muncești și nu te sacrifici, nu obții rezultatele care crezi că ți se cuvin. Dacă gropa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!
  • FELICIA - ACEST COPIL FERICE DE TRUPĂ