Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
UN CAMPION S-A DEDICAT TURISMULUI DIN DELTA DUNĂRII

UN CAMPION S-A DEDICAT TURISMULUI DIN DELTA DUNĂRII(1573)

De câte ori mă aflu în Delta Dunării, mă aștept ca de undeva, de oriunde, din mijlocul naturii, să apară în fața mea Ivan Patzaichin, marele nostru campion. Întotdeauna zâmbitor, calm și cu o poantă pe buze.

Nici un politician nu a reușit performanțele sale pe uscat! Adică, să fie prezent, în cât mai multe locuri, printre turiști, ca o gazdă grijulie. Evident, într-un timp cât mai scurt.

Patzaichin își potolește acum pofta de oameni pe care o avea în perioada în care, tânăr fiind, se antrena cu barca de unul singur pe canalele Deltei Dunării. De socializat socializa cu păsările colorate, cu gâtul roșu sau verde, mă rog, nu conta specia. Atunci s-a contopit marele campion cu natura. De fapt, s-au ajutat reciproc.

Natura i-a oferit baza de antrenament, l-a primit în împărăția sa cu toate onorurile. Prima barcă fiind chiar el. Copilul Patzaichin făcând pluta. Patzaichin vâslind la bordul bărcuței sale printre vârtejuri și capcane. Patzaichin, întorcându-se acasă cu medaliile de aur obținute cu prilejul marilor întreceri internaționale. Medalii pe care le-a pus mai întâi la picioarele NATURII, în semn de respect și recunoștință.

M-am obișnuit cu timbrul său vocal, deși nu mă pasionează filatelia, am făcut o glumă, și știu cu aproximație pe unde umblă în folosul turismului din Deltă. Aproape că nu este manifestare pe teme de turism la care să nu fie prezent!

Școala vieții în turism contează foarte mult. Mai ales în zonele speciale din Delta Dunării. Prima lecție:  OSPITALITATEA - lipovenii o au în sânge. Lipovenii sunt foarte primitori și curați. Au avut ce învăța de la Patzaichin! Omului ăsta i-a fost hărăzită apa. Nicăieri nu se simte mai în siguranță ca pe apă. E prințul apelor.

Ivan Patzaichin este unul dintre oamenii simbol ai Deltei Dunării. Poate că au și alții calități deosebite, dar Patzaichin are una mai specială. E consecvent. Dacă vrei să faci performanță în turism, e musai să fii consecvent. Să nu amâni ceea ce ți-ai propus să faci azi. Să-i oferi turistului, dacă îți cere, și a doua oară exact același produs. Cel pe care l-a comandat. Nu să aibe un gust în prima zi și alt gust a doua zi!

Patzaichin este deja un brand. Paradoxal, nu numai în sport, de unde își trage seva popularității sale ieșite din comun, ci și în turismul dintre ape. El însuși se ocupă de turism. Prinde peștele cu mâna lui, îl curăță și îl prepară. Trage la vâsle pentru amatorii de plimbări cu barca. Și chiar dacă este campionul nostru mondial, nu se jignit și nu fuge de munca de jos...

Prezența lui într-o locație e un fel de garanție că acolo totul este OK! S-a întâmplat de multe ori să-mi fie recomandate câteva unități hoteliere și de alimentație publică, chiar și un sat de vacanță. Știți care a fost argumentul decisiv care m-a determinat să merg cu ochii închiși spre destinațiile stabilite? Prezența și chiar implicarea lui Ivan Patzaichin în actul de turism din unitățile respective.

Campionul degajă o stare de liniște și de siguranță pe unde trece. Ne-am întâlnit, într-o vară, la VOX MARIS, în Costinești. Aceeași atitudine constructivă, același optimism, aceași dorință de a sprijini turismul, indiferent de forma de manifestare. Toate demersurile sale au o finalizare cu un singur mesaj.

În final, toate drumurile trebuie să ducă în Delta Dunării! Chiar și iarna.

Anul acesta, Ivan Patzaichin a participat activ la acțiunile de succes organizate de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. O colaborare benefică pentru activitatea de turism. Felicitări!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii