Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DA’ CU SPORTUL DIN MEDGIDIA CE-AȚI AVUT ?

DA’ CU SPORTUL DIN MEDGIDIA CE-AȚI AVUT ?(2157)

La Medgidia, Circul consilierilor s-a transformat în Crosul consilierilor NU, cunoscuți pentru ambiția lor de a pune la pământ orice proiect sau activitate care merge bine și care are o legătură cât de mică cu existența pe pământ a primarului Valentin Vrabie. De data aceasta, și cu consumul exagerat de sarmale, care le-a îngreunat gândirea și i-a determinat să desființeze CSM, clubul fanion al sportului din Medgidia. Așa s-a întâmplat și cu lupul din povestea “Capra cu trei iezi”, care a exagerat cu consumul primitiv de sarmale, ultimele sale cuvinte fiind “gogâlț, gogâlț”. L-am întrebat pe consilierul Marian Butnaru, considerat a fi principalul adversar al primarului Vrabie, cu tonul unui cetățean nedumerit: “Da’ cu sportul ce-ați avut?” Foarte politicos, Marian Butnaru m-a plimbat pe malul lacului unde ursul a fost păcălit de vulpe. Mai întâi, mi-a ținut o pledoarie despre importanța sportului în societate, mărturisind că și dumnealui îi place sportul, că are rude apropiate care practică diferite discipline sportive, că așa și pe dincolo, că sportul e important pentru tineri și nu numai...Când ești întâmpinat cu un asemenea discurs, te apucă plânsul, că doar oameni suntem! Practic, nu mi-a dat nici un răspuns concret! Ba, chiar mai mult de atât, în ciuda capacității sale de a trece de la o stare sufletească la alta, am avut senzația că nici domnia sa nu a fost sută la sută convins că măsura dură luată împotriva sportului local se justifică! Singurul reproș făcut primarului: încăpățânarea acestuia de a nu ține cont și de părerile sale, subliniind faptul că a avut cândva o relație apropiată cu acesta...

În rest, am ascultat o poveste despre refuzul conducerii clubului mazilit de a pune la dispoziție Consiliului organigramele și diverse alte documente. Înclin să cred că, la Medgidia, conflictul dintre Consiliul Local și primarul Vrabie este întreținut de ambiții și orgolii personale. În opinia mea, disputa dintre Valentin Vrabie și Luminița Vlădescu, viceprimar și lider al PSD Medgidia, seamănă cu un conflict politic fără de sfârșit. Atitudinea pacifistă manifestată de Marian Butnaru în discuția purtată cu mine mă determină să cred că altcineva este principalul dușman al sportului din Medgidia. Se vorbește despre o nouă vendetă politică. Se spune că doamna Vlădescu, supărată pe primar pentru că nu a aprobat niște sume de bani pentru copii, și-a mobilizat consilierii împotriva CSM Medgidia! Asta nu înseamnă că cei care au votat în spiritul turmei care calcă totul în picioare au vreo scuză. De aceea, țin să îi nominalizez ca făcând parte din grupa mare a celor care continuă să pună bețe în roate primarului și orașului Medgidia.

Nominalizez:
Marian BUTNARU, Luminița VLĂDESCU, Ion Narcis ION, Nicolae PĂUN, Liviu CHIRIȚĂ, Georgiana GHEORGHIU, Stelică CAPRINCIU, Feuzi ISMAIL, Petre EPURE și Constantin PRICOP.

Domnul Butnaru recunoaște și domnia sa că ar fi fost corect ca primarului să i se acorde o perioadă de grație de un an, un an și ceva, pentru a demonstra ce poate să facă și pe urmă să fie luat la întrebări. Din păcate, nu s-a procedat așa... Mai mult de atât, realizările sale de până acum i-a scos din minți pe cei care îl contestă pentru tot felul de nimicuri! De aici i se trage și sportului…

În opinia mea, domnii din Consiliul Local "NU" , cum l-am denumit eu, se joacă nu cu focul, ci s-au fript deja cu flacăra olimpică! Când îi iei poporului din față, fără nici o justificare, pâinea și sportul, nu este bine, stimată doamnă Vlădescu! De aici s-ar putea să se încingă adidașii aleșilor! Până și Ilisei, fostul primar comunist al orașului Medgidia, a riscat și a construit un stadion de talie europeană, pe care primarul l-a redat circuitului sportiv. Cine a încurajat sportul a avut întotdeauna parte de susținere electorală. Poate din această cauză se încearcă o ruptură între primar și sport.

După ce a fost scoasă din anonimat și reanimată, activitatea sportivă a început deja să producă, la Medgidia, campioni. Tot mai mulți tineri vor să se pregătească în diverse discipline sportive. Visează să facă performanță. Și brusc, pentru că așa vrea gruparea pesedistă care decide în Consiliul Local, li se taie șansa de a face sport de performanță la Medgidia!
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii