Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CARE ESTE ADEVĂRATA MIZĂ A CONFLICTULUI POLITIC DE LA MEDGIDIA ȘI DE CE SUNT FUGĂRIȚI SPORTIVII DE CONSILIERII LOCALI?

CARE ESTE ADEVĂRATA MIZĂ A CONFLICTULUI POLITIC DE LA MEDGIDIA ȘI DE CE SUNT FUGĂRIȚI SPORTIVII DE CONSILIERII LOCALI?(2361)

Am copilărit lângă Gara CFR Constanța, unde, ca și astăzi, nu erau locuri de joacă. Eram foarte mulți copii în “cartierul italian”, cum îl botezasem noi, unde rivalitatea la fotbal era la ordinea zilei. De cele mai multe ori, însă, jucam pe apucate, pentru că eram goniți și fugăriți de câte un vecin recalcitrant! Pe unul dintre ei nu am să-l uit cât am să trăiesc. Era un colonel bondoc, cu nasul în permanență roșu, pesemne simbolul armei pe care o slujea, care încerca să ne lovească cu centura lui de ofițer de serviciu! Altul ne-a spart mingea cu cuțitul etc. În parcul de la gară, cruntă soartă, ne alergau milițienii care păzeau iarba verde de acasă.

Constat cu tristețe că sportivii de astăzi din Medgidia sunt fugăriți de consilierii locali! E drept, nu cu cureaua scoasă de la pantaloni, dar cu decizii aberante și cu o atitudine ostilă. Regăsesc printre consilierii de ieri și de astăzi chipurile coloneilor care ne spărgeau mingea cu stiletul din ținuta lor festivă pentru defilare.

O bună bucată de vreme, pe sportivii din Medgidia nu i-a băgat nimeni în seamă și au supraviețuit la nivelul unui amatorism dureros. Mult timp, sportul local a fost bagatelizat, luat peste picior. Unii dintre domnii consilieri vin din trecutul îndepărtat al mai multor mandate pe aceeași funcție pe care se află și astăzi. Nu au făcut nimic pentru sport și nici nu au de gând să facă. În mod normal și firesc, domniile lor ar fi trebuit să cunoască statutul sportivilor locali, precum și modul de funcționare al CSM Medgidia.

Abia acum au descoperit America!
Și, eventual, să semnaleze neregulile constatate.
Acum spun că le este barat drumul la niște hârtii care acoperă “neregulile” unora din conducerea clubului amintit.

Oare?
Abia acum s-au dumirit dumnealor?
Și, dacă lucrurile stau așa, să zicem, chiar trebuia să se ajungă la măsurile drastice care pun sportul local pe butuci?

Ce vină au componenții loturilor medgidiene că politicul își vâră coada otrăvită până și în sport?! În loc să fie încurajați, în tentativa lor de a obține, în condiții destul de grele, rezultate notabile, sunt amenințați cu desființarea!

Înainte de a rosti această sentință nemiloasă,care nu era cazul să fie pusă pe tapet, nici măcar ca o vorbă aruncată în vânt, trebuia găsită o soluție viabilă până la ieșirea din impas.

Sportivii să își vadă de antrenamente! Ei nu trebuie descurajați sau folosiți ca eșantion de manevră în războiul de-a dreptul ipocrit dintre Consiliul Local Medgidia și primarul orașului.

Până la pronunțarea instituțiilor abilitate, conflictul iscat pe seama CSM Medgidia se vede din exterior ca o ceartă între foști și actuali prieteni. Luminița Vlădescu, personaj important în această poveste, s-a supărat pe primarul Vrabie pe motiv că acesta a refuzat să o sprijine într-o acțiune! Cei doi sunt cunoscuți pentru desele răfuieli personale în care sunt implicați.

După ce lidera PSD Medgidia și-a reintrat în drepturile pe care le-a solicitat în calitate de viceprimar, toată lumea se aștepta la o reconciliere benefică pentru întreg orașul. Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Luminița continuă să pună mult gaz pe foc și în conflictul de mari proporții existent între Valentin Vrabie și conducerea județeană a PSD Constanța.

Păi, domnilor, în aceste condiții, credeți că doamnei Vlădescu îi arde de sport?! Când e băgată până în gât în nimicirea inamicului nr 1 al PSD în teritoriu, mă refer la Vrabie, numai grija sportului nu o mai poartă domnia sa! Mai ales că primarul a refuzat să o ajute la finalizarea unei acțiuni dedicate copiilor. Poate că din această cauză doamna Vlădescu l-a “faultat” pe primar! Evident, cu sprijinul grupului de consilieri care suflă în pânzele PSD.

Jocul “Fripta” continuă cu plata polițelor între Marian Butnaru și Valentin Vrabie. Primarul spune că domnul Butnaru este supărat că echipele sportive din oraș nu servesc masa la restaurantul domniei sale din Medgidia. Cârcotașii pun votul său contra sportului pe seama acestui conflict. Este un motiv de supărare pentru domnul Butnaru? Este. Și cu toate astea, este singurul care vorbește frumos de primarul Vrabie!

Domnul Butnaru, considerat de unii principalul contestatar al lui Vrabie, spune că domnia sa nu are nici un interes personal la Medgidia… Că și-a mutat afacerile în altă parte și că nu-l mână nici un alt obiectiv în teritoriu!!! Ca să vezi și să nu crezi! Și, atunci, de ce este întotdeauna în fruntea consilierilor lui Gică Contra? Altă curiozitate. Vorbește civilizat despre primarul Vrabie, pe care ar putea să îl ajute, dar înțeleg că amândoi sunt mult prea orgolioși! 

Cu sportul?
Pe subiectul ăsta, vorbește ca un maratonist și nu are cu nimeni nimic de împărțit…Din păcate, la Medgidia, sunt prea mulți cu mapa! Fiecare vrea să demonstreze cât de deștept este și, mai ales, cât de loial este conducerii de partid și de stat a PSD.

Paradoxal, miza cea mare este un conflict politic între trei personaje puternice. Doi bărbați și o femeie!

Miza?

Dispariția uneia dintre ele din schemă. Abia atunci se vor limpezi apele la Medgidia.  

 

 

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii