Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MUZA ȘI CENZURA NE RUPE GURA!

MUZA ȘI CENZURA NE RUPE GURA!(1763)

Faptul că suntem monitorizați peste tot de cenzura pesedistă constituie o dovadă că prestația noastră jurnalistică, a ziarului TIMPUL, una de calitate, incisivă și la obiect, îi incomodează foarte mult pe susținătorii PSD. Care susținători, la Tulcea, de pildă, au devenit extrem de vigilenți... Ei au ca principală misiune îndepărtarea din presa serioasă a oricărui prezumtiv candidat la funcția de primar al orașului Tulcea. Altul decât cei selecționați sau aflați în vizorul PSD Tulcea, ceea ce ne spune nouă că, în această privință, jocurile sunt făcute!

Ca atare, jocurile fiind făcute, orice apariție publică pozitivă a unui “intrus” are darul de a irita conducerea PSD Tulcea, pe toți cei care consideră acest subiect ca fiind încheiat din punct de vedere electoral și propagandistic. De aceea, cum apare cineva mai răsărit, cu rezultate deosebite în activitatea pe care o desfășoară, este imediat tras de urechi și sfătuit șmecherește să stea cuminte în banca lui! Este chemat la ordine și beștelit după modelul comunist de altădată! I se reproșează că a acceptat să apară în ziarul nostru! De fapt, îi deranjează rezultatele de excepție obținute de persoana respectivă în activitatea pe care o desfățoară!

Așa a pățit un interlocutor al ziarului nostru, personaj cu rezultate de excepție în plan profesional, chemat la ordine după apariția unui reportaj semnat chiar de subsemnatul! Fac precizarea că în materialul cu pricina nu există nici măcar o propoziție despre politic și politicieni, ca să justifice intervenția dură a celui cu cenzura, care l-a luat la ture pe eroul nostru de reportaj.

“Ce, ți-ai făcut partid sau intenționezi să-ți faci? Vrei să candidezi la Primărie? Păi, așa, de capul tău? Treci pe la partid ca să vorbim…”

Personajul meu de reportaj nu s-a dus la partid, nefiind înregimentat politic, dar m-a rugat să-i scot numele din material! Nu intenționează să candideze, dar nu vrea complicații!!!

Adevărul e că, cine se pune cu PSD, are parte de belele! Anul trecut, am avut parte de un episod similar. Am publicat din proprie inițiativă un articol, semnat de Sorin Ovidiu Bălan, despre un bun prieten de-al meu, care a ajuns, după ani de sacrificii și suferințe, în fruntea domeniului de activitate pe care îl slujește cu o pasiune ieșită din comun. De necrezut, după apariția materialului, eroul nostru de reportaj, m-a sunat la ora 3(trei) noaptea, rugându-mă să-l scot din ziar! Nu mi-a dat nici o explicație. Mi-a zis pur și simplu să nu public articolul despre el! La ora trei dimineața! Vă dați seama ce presiuni au fost exercitate asupra acestui om? Ca să nu ai răbdare nici măcar să apară zorile, trebuie să fii amenințat în cel mai ordinar mod! Poate chiar în stil mafiot!

Ca și în cazul relatat mai sus, șefii cu cenzura din Tulcea au fost deranjați de performanțele celui intervievat! Ca atare, l-au amenințat să nu mai iasă în presă! Motivul? Deduc, din reacția ultimativă, că i-ar fi făcut concurență unui prezumtiv candidat al celor care au acționat atât de repede, la doar două ore de la publicarea materialului cu pricina, și atât de dur! Abia peste câteva luni, am aflat din gura celui cenzurat întreaga pățanie, omul care l-a contrat fiind un barosan interesat de soarta alegerilor locale, care se laudă că are deja, în buzunarul de la piept, primarul dorit de el la Tulcea! Teama barosanului de Tulcea că favoritul său nu are nici o șansă în fața prietenului meu, deși acesta nu intenționează să candideze la nici o funcție, l-a determinat să acționeze fără scrupule la o oră târzie din noapte!

Și la Constanța, se practică astfel de forme de intimidare! Comisarul Horia, de la Protecția Consumatorului, zis și Cattani, deși nu seamănă, a dat ordin, într-o seară, să scot din ziar un pamflet scris de mine! Se intitulează “Căruța” și poate fi găsit în arhiva ziatului. A fost un caz autentic de intimidare, cu atacuri murdare la adresa stării mele de sănătate! Episodul s-a derulat într-o perioadă în care comisarul se bucura de sprijinul deschis și necondițonat al PSD Constanța! Ba, chiar mai mult de atât, se număra printre principalii candidați ai PSD la funcția de primar al municipiului Constanța! Surprinzător, maniera josnică în care a acționat Cattani a fost preluată și de doi așa-ziși gazetari, Dorian Hapurnea și Adrian Cârlescu, primul, cel puțin, simpatizant al PSD. Asta, ca să nu se mai spună că totul este întâmplător la Constanța!

Bineînțeles, nu am luat în serios ordinul dat pe un ton, mult prea nervos pentru societatea în care trăim, de către domnul comisar! Care comisar, constat și eu, a dispărut în anonimat!

Constat că cei care îndrăznesc să critice PSD, acum, în pragul alegerilor locale, continuă să fie ținta unor atacuri din ce în ce mai murdare. Așa cum se întâmplă la Medgidia, unde Luminița Vlădescu, liderul PSD local, s-a înconjurat de o veritabilă gardă de apărători cu gura! Limbajul acestora nu o avantajează deloc pe cea care vrea să fie doamna PSD din teritoriu. Mă întreb de multe ori cum e posibil ca o doamnă stilată să accepte serviciile josnice ale unor indivizi care, nici măcar atunci când înjură, nu se exprimă corect! Sigur, important este să îl înjure pe primarul Vrabie! Nu contează cum, când și de ce...Ci, sigur, de cât mai multe ori. Dar, toate astea, într-o zi, s-ar putea întoarce împotriva domniei sale…

Cine îl înjură acum vârtos pe Vrabie? Prietenii lui din “Epoca Peștera”, când domnia sa era MUZA lui Hapurnea!

Chiar nu ați sesizat că dumneavoastră sunteți noua MUZĂ a lui Dorian Hapurnea?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii