Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Sfânta Sărbătoare de Bobotează, marcată la Medgidia!

Sfânta Sărbătoare de Bobotează, marcată la Medgidia!(1498)


Duminică, 06 ianuarie 2019, credincioșii ortodocși de pretutindeni au marcat una dintre sărbătorile simbolice ale creștinătății, Botezul Domnului sau Boboteaza.

Cu ocazia acestei sfinte sărbători, Primăria Municipiului Medgidia în colaborare cu Protoieria Medgidia au organizat slujba de sfinţire a Agheasmei Celei Mari și ritualul scoaterii din apă a Sfintei Cruci.

Începând cu ora 12.00 părintele protopop Petrică Ciobanu, a oficiat, pe Faleza canalului Dunăre - Marea Neagră, ceremonia religioasă de sfințire a apei în prezența a zeci de credincioși.

Manifestarea a culminat cu aruncarea Sfintei Cruci în Canalul Dunăre - Marea Neagră de către preot. Din totalul de șapte înscriși, doar trei tineri curajoşi au sfidat temperaturile scăzute străduindu-se să readucă la mal Sfânta Cruce.

Pentru al doilea an consecutiv, câștigătorul competiției a fost tânărul Ionescu Nicolae, în vârstă de 19 ani. Acesta a fost felicitat și recompensat de reprezentanții administrației publice locale cu o diplomă, Sfânta Cruce recuperată din apă și un voucher în valoare de 1000 lei.

 

 

 


 

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AMINTIRI DESPRE FLOTĂ
scris de Lucian Cristea
Am apucat anii în care cu greu o navă găsea o dană liberă în Portul Constanța. Nu am studii de specialitate, nu am absolvit Marina, (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!