Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
HOTELUL DELTA: UN BRAND ÎN MATERIE DE OSPITALITATE! NU NUMAI PENTRU PRINȚUL DE MONACO, CI PENTRU TOȚI   TURIȘTII...

HOTELUL DELTA: UN BRAND ÎN MATERIE DE OSPITALITATE! NU NUMAI PENTRU PRINȚUL DE MONACO, CI PENTRU TOȚI TURIȘTII...(2165)

În 1992, într-o noapte friguroasă de februarie, cu multă
gheață pe jos, am trecut pragul Hotelului DELTA din Tulcea. Eram însoțit, în miez de noapte, de Ilie Șerbănescu, corespondentul TVR pe Dobrogea. Ne întorceam după o documentare cruntă în Delta Dunării, la recoltatul stufului. Ca fapt divers, din cauza gerului, s-au blocat reportofoanele. A urmat apoi o cursă contracronometru, norocoasă pentru noi, cu “blocurile de gheață” care pluteau aiurea pe Dunăre.

După nenumărate peripeții, este o adevărată minune când te întâmpină cineva cu zâmbetul pe buze, cu o țuică fiartă și cu pături încălzite, cu un comportament adaptat la condițiile oferite de orașul Tulcea iarna. Drăguț, amabil, ospitalier, ireproșabil...

În 1992, când lumea nu se dezmeticise și nu se învățase cu noua ordine mondială. Așa l-am cunoscut pe Hristu Caraman, patronul complexului DELTA din Tulcea, care urca, pe atunci, primele trepte ale turismului modern.

Au trecut 27 de ani!
Am revenit la DELTA, din Tulcea, fiind invitat la o amplă acțiune pe teme de turism de către Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. Perioadă în care la DELTA s-au produs mari transformări. Pentru cei care nu au mai trecut de multă vreme pe aici, de nerecunoscut!

În noaptea aceea, prima noapte în care am dormit la DELTA, m-am simțit liniștit, mulțumit și în siguranță. De cum am pus capul pe pernă, de parcă l-aș fi pus în poala mamei în anii copilăriei, am adormit imediat. La Hotelul DELTA, siguranța turistului reprezintă prioritatea priorităților. Dovadă că de la darea sa în folosință și până în prezent nu s-a înregistrat nici un eveniment nedorit...

Păstrând proporțiile, am putea spune că, peste noapte, a apărut fratele mai mic, doar ca vârstă, pentru că în realitate este de-a dreptul grandios, cu cele 4 stele ale hotelului DELTA. Cele două unități hoteliere se completează reciproc în beneficiul turistului, care are de unde să aleagă. Că totul este unitar ca și concepție, o dovedește grija patronului ca cele două hoteluri să poarte același nume: DELTA.

Sigur, fiind vorba de un hotel ultramodern, de 4 stele, sunt diferențe firești de preț, dar asta nu-i o problemă pentru cei învățați cu calitatea mereu crescândă a serviciilor oferite, cu confortul dovedit, dar și cu căldura cu care este întâmpinat clientul, “stăpânul nostru”, cum se spune.

Oferta programelor de agrement este de nerefuzat intr-o unitate în care nu se practică un turism static. Ba, dimpotrivă, este în continuă mișcare, începând cu piscina, SPA, zonele de relax, sălile de jocuri și de sport, spațiile pentru promenadă. Ca poziționare în teren, Hotelul DELTA beneficiază de un cadru natural de excepție, fiind amplasat pe malul Dunării. Chiar pe mal, în față, la faleză. Vara, pe terasele restaurantului, comparabil cu orice altă unitate de elită din Europa, e o adevărată desfătare să stai la o bere și să admiri peisajul completat de traficul ambarcațiunilor de divese capacități

Acolo se află și pontonul unde sunt ancorate navele de croazieră ale Hotelului DELTA, care au schițate trasee în Delta Dtnării. La DELTA din Tulcea, au fost reînodate legăturile trainice de altădată cu litoralul românesc. În sensul că vara, în mod special, vin aproape zilnic cu autocarul foarte mulți turiști străini. Urcați la bordul navelor cu însemnele DELTA, au o singură destinație: Delta Dunării. De aici încolo, pe traseele stabilite, extazul în fața naturii este exprimat în principalele limbi de circulație internațională.

În universul turismului din țara noastră, Hotelul DELTA ocupă un loc central. Și când te gândești că întreaga poveste, o poveste adevărată, a început de la un pariu al lui Hristu Caraman, cu viața. A plecat de la zero, pentru că, atunci când l-a preluat, hotelul vechi era o ruină. Iar, acum, are clienți de talia Prințului de Monaco!

Hotelul DELTA reprezintă dovada clară că omul sfințește locul. Și mai dovedește că povestea continuă... Copiii lui Hristu Caraman, ginerele acestuia, l-au ajuns din urmă, profund implicați. Nu oricum, ci trecând de la subsolul hotelului pînă la ultimul etaj prin toate sectoarele de activitate. Ei sunt instruiți să ducă mai departe acest brand. În acest brand s-au strâns orele de muncă și chin, nopțile nedormite, sacrificiile financiare duse până la limita supraviețuirii, lacrimile suferinței, elemente care au contribuit la realizarea visului lui Hristu Caraman!

N.A. Serile trecute, la Restaurantul DELTA, lipovenii și rușii din Tulcea au petrecut Revelionul pe Rit Vechi. Pentru mine, a fost un spectacol unicat. Mulțumesc Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării pentru faptul că mi-a oferit posibilitatea să asist, la Tulcea și Sarichioi, nu la o petrecere oarecare, ci la un eveniment cu o valoare deosebită, însumând artă, folclor, tradiții, obiceiuri, gastronomie etc.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii