Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Și la Constanța avem masoni care își văd de treabă. De data asta în public!

Și la Constanța avem masoni care își văd de treabă. De data asta în public!(3229)

          Încă o întâlnire foarte interesantă din seria de Conferințe MLNR "Viitorul României" a avut loc luni seara la Ibis, în Constanța. Toți cei cinci conferențiari au fost superbi, plăcuți, bine pregătiți, dornici de a ne trezi atenția cu lucruri deosebite din experiența lor și din buna lor pregătire profesională despre elite, o temă de care fuge toată lumea. Ne e frică sau rușine să vorbim despre elite acum când modestia și superficialitatea românească ne domină în tot ce facem. La luptă fraților ar fi mesajul transmis nouă pentru că avem nevoie de elite, avem elite în toate domeniile și am putea să le încurajăm chiar dacă neisprăviții ne înconjoară, ne copleșesc pentru că e vremea lor și au muncit și ei pentru asta și vor să se recompenseze. Cu vile, cu mașini mici cât mai mari, cu averi, cu slujbe și pensii nesimțite, cu diplome de doctor în te miri ce, diplome să fie. Să îi înțelegem, să îi iertăm și să îi înlocuim cu cine trebuie, cu oameni pricepuți, modești și cumsecade.

E greu cu elitele în democrație. Elitele nu ies la vot, apar numai după merite. Cine și cum mai apreciază astăzi așa ceva?! Nu te mai săturai ascultând-o pentru început pe doamna conf. univ. dr. Adriana Claudia Cîteia bine pregătită în a ne fermeca cu amănuntele istorice și filozofice ale înțelepților care au făurit lumea democratică folosind elitele pentru ca noi să o ducem mai bine.

Domnul profesor universitar dr. Cornel Panait nu scapă nicio ocazie să ne arate ce priceput e și cum se luptă dânsul ca rector cu toată lumea să țină UMC în topul mondial al școlilor superioare de marină. La Constanța se pregătește mereu și bine elita ofițerilor de pe toate mările lumii. Bravo, UMC! Bravo, Cornel Panait!

Destoinicul director Vasile Nicoară de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân ne-a făcut să îl iubim încă o dată că a reușit în 2009 să fie cel mai bun colegiu din țară! Am înțeles cu toții că acolo e o școală prețioasă de viitoare elite și că doar Mircea e "cel Bătrân", domnul Vasile Nicoară nu are de gând să îmbătrânească. Vă mulțumim domnule profesor că puteți ține sus prestigiul școlii românești chiar și la Constanța!

Domnul profesor universitar dr. Sorin Rugină nu se supără că mai zic unii și alții despre Ovidius precum că nu a prea făcut nimic pe aici pe când se chinuia de foame și de frig. Zic și eu, în gândul meu, că au dreptate cârcotașii. Ovidus putea să facă aici pe vremea aia niște cursuri de alfabetizare, un cenaclu ceva, o bibliotecă să lase niște semne scrise să avem motice să îl socotim un înaintaș. Face acum Universitatea Ovidius destule lucruri bune și foarte bune, zice domnul rector Rugină, ca să ne mândrim cu ea și cu absolvenții săi. Să nu uităm, ne zice dânsul, că medicii care pleacă de aici în toată lumea tot medici sunt ori pe unde s-ar duce. E foarte convins că în Universitate toată lumea, chiar și asistenții, trebuie să aibă doctorate pentru fi și în viitor formatori de elite.

Ca metodă de lucru aceste Conferințe ne avertizează mereu, în final, că există Fake news, care sunt simpatice, dar periculoase. De data asta invitatul de onoare a fost managerul de la Radio Constanța, Daniel Sîrbu, care și-a adus aminte că, jurnalist de profesie fiind, poate fi și fermecător. Potrivindu-și bine vocea și având o îndelungată experiență în lupta cu microfonul a atras imediat atenția tuturor deși unii voiau deja să plece spre casă. Știrile false sunt de când e lumea și pământul, ne-a spus dumnealui, cu exemple uluitoare din istoria umanității așa că să nu ne îngrijorăm ci doar să ne amuzăm. Putem și ar trebui să ne ferim, să verificăm sursa și să nu participăm la împrăștierea dezinformărilor de orice fel.

Seara s-a încheiat frumos într-o atmosferă optimistă toți fiind convinși că iată avem elite, trebuie să știm să le folosim. Și aceste Conferințe sunt un mijoc de a ne cunoaște mai bine, de a ne uni și de a izbândi în folosul societății, spre mai binele oamenilor care au încredere în elite dar nu prea știu pe unde umblă ele și cu ce se ocupă.

Vom veni și la următoarele întâlniri organizate de Marea Lojă Națională din România.
Iar nu am aflat din declarațiile domniilor lor dacă dânșii sunt sau nu masoni. Doamna Cîteia sigur nu este întrucât știm cu toții că în MLNR nu muncesc decât bărbații.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FELIX ȘI PRAȘILA A DOUA!
scris de Lucian Cristea
Domnul Sanchi - în fața primului său examen electoral! De emoție, a transpirat din cap până în picioare la emisiunea difuzată de (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii