Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
NICU MOGA - SOLDATUL NECUNOSCUT

NICU MOGA - SOLDATUL NECUNOSCUT(1442)

S-a produs o adevărată minune! A fost identificat soldatul necunoscut! Chiar la Mărășești! A strănutat Oprișan și s-a șters praful de pe organigrama noului PSD…

În timpul insurecției din PSD, la București, s-a spus că Oprișan ia totul! Inclusiv PSD Constanța! În acel context, a dispărut singurul nostru soldat necunoscut în viață.

De câțiva ani buni, Nicu Moga nu mai figurează pe nici un pomelnic al PSD, dar nici de altă culoare! Ultima oară, dacă rețin bine, parfumul său a fost depistat în biroul primarului orașului Mangalia...Treburi, socoteli, Iorguș, campanie electorală cu rumeguș…

Domnul Moga și-a asigurat un nou mandat de parlamentar și s-a retras în munți! Aici joacă rolul lui Che Guevara, cu o recuzită din care fac parte trei trabucuri cubaneze și o sticlă de Havana. Vine vorba.

Și-a construit la Ion Corvin, județul Constanța, o instalație modernă de sky și a schimbat gălăgia cu nostalgia. Față de alții, care continuă să se bage în primul rând, domnia sa s-a autoexilat în rolul soldatului necunoscut.

Gestul său poate fi interpretat în doi timpi.
Unu. S-a retras formal din viața publică.
Doi. A construit o telecabină modernă, doar pentru gașca sa, exact în cuibul sărăciei, ceea ce înseamnă că ideologic și mental nu s-a schimbat prea mult...

O vreme, una nostalgică pentru domnia sa, apărea într-un generic la televizor, însoțindu-l, în mare grabă, pe treptele Parlamentului, pe Traian Băsescu, pe atunci, încă, președintele României...Cât timp domnia sa își făcea cu mult devotament datoria față de “cel mai iubit fiu al poporului”, protejându-l ca un bodygard bine antrenat, prietenii săi de altădată trăiau o mare dramă! În timp ce Radu Mazăre et. Comp. erau condamnați pe capete, bunul lor prieten zburda alături de dușmanul lor de moarte! Că așa-i în politică! Dacă dorea, putea evita...

În vremurile lor bune de odinioară, se ghidau după brațul frăției de cruce gen “Toți pentru Moga!” sau “Totul pentru Moga!”

Din păcate, brațul lui Moga nu se mai ridică așa cum se întâmpla cândva! Nici cât o fostă barieră de la Mamaia! Asocierea imaginii sale în alertă, bâjbâind pe lângă Traian Băsescu, e tot ce a mai rămas din figura sa drăgălașă și enigmatică…

Din când în când, susținătorii săi se enervează și îl scot de la naftalină. E primul și unicul exponat al Muzeului sătesc de la Ion Corvin, locul unde facerea unui ou de către o găină tembelă se sărbătorește până la următoarea minune a lumii.

În felul lui de a fi, Nicu Moga rămâne puternic ancorat promisiunilor de altădată. Ca un autentic soldat necunoscut. El ne dă nouă lapte, carne, pene ouă...Și, mai nou, un spital regional, ca să dăm cu toții în bâlbâială! Ce-i drept, ne-a promis chestia asta de multă vreme! Noroc cu liberalii ăștia, niște urâți, că au îndrăznit să facă și ei o propunere!

Atenție, nu-l treziți pe Moga brusc din somn, că s-ar putea să reînvie cincinalul în cinci minute!
Pârtie, trece soldatul necunoscut din PSD!
 

Comentarii

ION
31-01-2019
AM FOST COLEGI, de generala la sc. nr.10Coiciu. De mic era un oportunist, afisindu-se cu cei puternici. Turnator, din familie si apucaturi de Dinu Paturica...taranul se strecoara si pe timpul lui Ceasca, dar mai ales dupa lovilutie. Cocheteaza cu pnl, trece la TARICEANU SI PATRICIU,dupa care intra in gasca lui MAZARE. AICI,incepe ascensiunea lui in psd, ba pe langa PONTA sau GEONA...om de nimic dar pus pe capatuiala. Cred ca daca ar mai fi trait diriginta noastra GEORGESCU ANA SI RADOCEA, AR FI DAT CU CAPUL DE TABLA, pe acest jeg uman. Acum, cred ca se invart in mormant... TRASEIST SI TRADATOR, nu soldat ci un mort, un zombi care inca mai zburda pe dealurile Adamclisiului. pana cand?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

CLAUDIU PALAZ CONTINUĂ POLITICA FALIMENTARĂ CU FUNDUL ÎN DOUĂ LUNTRI!
scris de Lucian Cristea
Clasa intelectualilor din PMP nu pare a fi deloc impresionată de performanțele obținute de Claudiu Palaz în politica așa zisă(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii