Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Deputatul PNL Bogdan Huțucă: Blocuri între case, blocuri pe situri arheologice și vestigii, parcuri îngropate sub construcții, hoteluri peste spații verzi, o strategie urbanistică dirijată de interese și prietenii

Deputatul PNL Bogdan Huțucă: Blocuri între case, blocuri pe situri arheologice și vestigii, parcuri îngropate sub construcții, hoteluri peste spații verzi, o strategie urbanistică dirijată de interese și prietenii(832)

Licitația derulată de Primăria Constanța pentru atribuirea contractului „Actualizare Plan Urbanistic General al municipiului Constanța” a fost anulată în data de 29 ianuarie 2019.
 

Potrivit notificării din SEAP, s-au constatat următoarele: „Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Urmare a mai multor solicitări de clarificări din partea unor operatori economici, autoritatea contractantă a constatat că sunt încălcate prevederile Instrucțiunii ANAP nr. 1/2017, se restructurează criteriile de calificare și selecție, respectiv se modifică modalitatea de evaluare a ofertelor și se modifică Anexa nr. 3 cu privire la evaluarea experților cheie”.

Drept urmare, întreaga procedură de achiziție a serviciilor pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) a municipiului Constanța a fost anulată, iar Primăria, dacă dorește reluarea demersului, trebuie să refacă întreaga documentație.

Este foarte gravă această situație, mai ales că vorbim despre un oraș care în ultimii 20 de ani a fost mutilat din punct de vedere arhitectural și urbanistic de interesele grupării Mazăre-Constantinescu. Lipsa unui PUG a venit ca mănușă și actualului primar Decebal Făgădău, care în absența acestui document a putut să reglementeze prin derogări și după cum îl taie capul și interesul viața urbanistică a orașului. Așa s-a ajuns că în Constanța, în continuare, se construiește după ureche, pe spații verzi, în parcări, între blocuri, oriunde domnul Făgădău și arhitectul șef al dânsului își dau acordul. Le-a convenit de minune principiul „ce nu e interzis e permis”, de aceea și întârzierea cu care au decis să contracteze o firmă pentru reactualizarea Planului Urbanistic General al Constanței.

De aceea, având în vedere istoricul grupării PSD care conduce orașul, anularea procedurii de licitație pare mai degrabă o mișcare deliberată a municipalității, decât o dovadă de amatorism și lipsă de profesionalism a angajaților Primăriei și a primarului Făgădău.

Situația le convine de minune pentru a continua asaltul asupra spațiilor verzi, asupra zonelor istorice protejate, asupra zonei vechi a orașului, care vor fi în continuare invadate de clădiri și betoane trântite după viziunea primarului Decebal Făgădău. Blocuri între case, blocuri pe situri arheologice și vestigii, parcuri îngropate sub construcții, hoteluri peste spații verzi, o strategie urbanistică dirijată de interese și prietenii.

În aceste condiții, solicităm primarului Decebal Făgădău să înceteze batjocura la adresa constănțenilor și să abandoneze distrugerea spațiilor verzi și a zonelor istorice ale orașului.

Procedura pentru reactualizarea Planului Urbanistic General trebuie reluată în cel mai scurt timp, dar în mod transparent și profesionist.

 


01 februarie 2019                                                                                   Președintele PNL Constanța,
                                                                                                               Deputat Bogdan Huțucă

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PAIUL ȘI BARNA
scris de Lucian Cristea
Domnul Barna, candidatul USR la președinția României, este adeptul contradicțiilor statornicite între paiul din ochiul adversarului ș(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE