Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
-NU TRAGE, DOMNULE BUTNARU, SUNT EU, TANȚA!-

-NU TRAGE, DOMNULE BUTNARU, SUNT EU, TANȚA!-(2680)

Cei din generația mea i-au cunoscut foarte bine pe Tanța și Costel, personajele simpatice ale unui serial de succes de televiziune. O adevărată capodoperă! În timp, au devenit un simbol al orașului în care m-am născut, Medgidia.

Tanța și Costel au fost adoptați de medgidieni, pentru că deja, la un moment dat, identitatea lor se contopea cu biografia orașului meu natal. Dacă vorbeai despre Medgidia, automat erai întrebat de Tanța și Costel!

Inedit. Tanța și Costel erau rude cu mulți oameni din Medgidia. De aceea, sunt și astăzi iubiți! Serialul era urmărit cu sufletul la gură de întreaga țară, la concurență cu Dallas. Doi mari actori de comedie, Coca Andronescu și Octavian Cotescu, au transformat Medgidia într-o metropolă a viselor, fiecare român identificându-se fie cu Tanța, fie cu Costel. Și, chiar mai mult de atât, fie cu Medgidia…

La vremea când Medgidia funcționa la parametrii normali ca nod de cale ferată, călătorii aflați în trecere prin gară coborau pe peron ca să vadă măsuța unde s-au cunoscut Tanța și Costel! Grecii, care au turismul în sânge, ar fi amenajat un mic muzeu cu un aparat de proiecție în dotare. După ani de zile, Tanța și Costel au devenit un brand, chiar dacă nimeni nu s-a gândit la amenajarea unui spațiu reprezentativ pentru celebritatea celor două personaje. În schimb, diverși afaceriști s-au grăbit să valorifice în interes personal succesul care i-a făcut celebri!

La Medgidia, consilierii îndărătnici au reușit performanța de a-și trage pe turta lor avantajele celebrității celor doi. Poate că Tanța și Costel ar trebui să fie însoțiți de o marcă înregistrată. Nu am fost niciodată în unitatea domnului Butnaru, care, din câte înțeleg, are, la Medgidia, un restaurant care se numește exact “Tanța și Costel”. Nici că se putea o denumire mai atractivă și mai comercială cu putință!

Foarte mulți dintre clienții care îi trec pragul sunt atrași de tradiția instaurată de frumoasa poveste a doi români simpli și cinstiți: Tanța și Costel. Care ar trebui să fie tratați cu mai mult respect! Deși domnul Butnaru nu are nici un merit deosebit în ce privește popularitatea, ca denumire, a restaurantului său... Dimpotrivă, a reușit să facă praf până și imaginea cuplului amintit!

Poate că domnia sa nu își dă seama, dar vehicularea Tanței și a lui Costel, în contextul unor scandaluri în care este implicat domnia sa, nu este de bun augur…

Tanța și Costel era un cuplu vesel și pacifist.
Sub oblăduirea noului lor mentor, mă refer la domnul Butnaru, Tanța și Costel s-au întins mai mult decât le este plapuma în oraș! Culmea, deși domnul Butnaru spune tuturor că dumnealui nu are nici un interes în Medgidia și că, în virtutea acestui fapt ieșit din comun, curg zdrențele de pe domnia sa! Șmecherie veche.

Dumnealui în spate, chipurile, novice și nevinovat, jucându-se cu niște sfori și modul lor de întrebuințare. Tanța și Costel la înaintare! Abia dacă ai loc de ei în Consiliul Local! Ei cu gura, ei cu votul,ei cu trocul, ei cu totul!

Ținta preferată de atac – primarul Vrabie, care a înțeles că Tanța și Costel sunt manipulați. Dacă nu pierdeau trenul la Lehliu, poate că Medgidia ar fi avut altă soartă fără celebrul cuplu “doi mititei și un țap cu bere…”

De când i-a promovat Butnaru pe cei doi îndrăgostiți pe post de Romeo și Julieta, în C.L. Medgidia, toate merg pe invers în oraș! Îndoctrinați în fals, Tanța și Costel votează împotriva primarului! De fapt, împotriva orașului.

Ce amestec are domnul Butnaru? Domnul Butnaru este mic și bea lăptic. Tanța îi ține gurița deschisă larg și Costel îi toarnă pe gât...Cu ce rămâne, pentru că la Medgidia se dă doar lapte cu sticlă la schimb, sunt hrăniți ceilalți consilieri, oameni de ispravă, nu “panarame”, cum spune primarul.

Cândva, când au poposit ei prima oară în Medgidia lui Băieșu, Tanța și Costel reprezentau un cuplu de talie națională. Acum, sub oblăduirea lui Butnaru, sunt un cuplu distructiv, demolatori de profesie. Și cum credeți că au pus Medgidia în genunchi, țărișoara lor? Cu buldozerul? Cu picamerul? Nu, nici vorbă, că doar sunt persoane fine...Cu VOTUL ÎMPOTRIVĂ.

Mânuit în direcția arătată de Butnaru, stăpânul inelelor pe plan local, adică împotriva primarului. Vrabie inițiază și Tanța și Costel anulează! Sigur, Butnaru girează, că nici Tanța și nici Costel, nu sunt chiar de capul lor! Au și ei un partiduleț deasupra lor! Și nu unul oarecare.

Butnaru e mai modest. Are un restaurant în miniatură, pe care unii îl confundă cu noul centru administrativ.. Chiar cu Primăria, pentru că se spune că el taie și spânzură în oraș! Tanța și Costel reprezintă, în versiunea lui Butnaru, Puterea! Dar nu singuri, pentru că mai există și sosia Tanței...Ferească Domnul să intri în gura ei! Vrea domnul Butnaru terasă ? S-a votat. Tanța și Costel au votat pentru Tanța și Costel!

Cum jocurile sunt tot timpul făcute după cum se încordează mușchii lui Butnaru, care, desigur, nu are nici un interes la Medgidia, ședințele Consiliului Local seamănă cu o parodie! Datorită atitudinii aberante manifestate de consilierii “NU”, Medgidia s-a ales cu praful de pe tobă: pierderi însemnate, finanțări ratate, proiecte amânate etc.

Cum s-a ajuns aici? Cu votul negativ al consilierilor Tanța și Costel! A vrut Tanța terasă ca să pozeze în mireasă? S-a votat. Nu știu cum de nu s-a votat până acum ciorba sportivilor, visul de aur al doamnei Tanța, care se vrea împlinită și din punct de vedere casnic…

Dacă o să numărați pe degete, o să constatați că ordinea de zi în ședințele Consiliului Local sunt mereu aceleași și însumează doar pretențiile domnului Butnaru: terasele din centrul orașului și ciorbele sportivilor! În rest, ce vine dinspre primar, obiective economice de mare importanță, nu interesează!

Azimutul este dat de undeva de sus, pentru că adversarii lui Vrabie votează la unison toți la fel. Chiar dacă îi trezești brusc din somn cu comanda “Marș la vot, dacă vrei compot!” Tanța și Costel sunt cu mâinile ridicate de dinainte de culcare! “Nu trage, domnule Butnaru, sunt eu, Tanța!”

Ce diferențe mari există între Tanța și Costel, marca Butnaru, și Tanța și Costel, marca Ion Băieșu! Când vede ce s-a ales de personajele lui, cred că marele nostru scriitor se răsucește în mormânt!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
scris de Lucian Cristea
George Muhscină și-a dat demisia pe șest din PNL Constanța! Nu a mai trecut pe la conducerea de partid! Se grăbea să se înscrie(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii