Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
La vremuri noi, informații noi, totul pentru noi- Conferințele Marii Loji Naționale din România

La vremuri noi, informații noi, totul pentru noi- Conferințele Marii Loji Naționale din România "VIITORUL ROMÂNIEI"(2907)

Se pare că cea mai veche meserie din lume e aceea a transmiterii de informații, întocmai și la timp, în folosul nostru, al oamenilor cumsecade. Aflăm cu surprindere că în Anglia cei care au treabă cu Intelligence sunt admirați și respectați pe când la noi seara îi batjocorim la televizor deși sperăm că dimineața ies la luptă cu teroriștii și cu bandiții ca noi să ne vedem liniștiți de treabă.

Conferințele Marii Loji Naționale din România "VIITORUL ROMÂNIEI", inițiate de Marele Maestru Radu Bălănescu, au explodat marți, 5 februarie 2019, seara, la IBIS în Constanța cu o temă surprinzătoare greu de crezut, înțeles și acceptat de un public divers, curios, nerăbdător, venit într-un număr mai mare decât era cazul - Intelligence-ul: rol și necesitatea în societatea modernă!

Invitații, tot unul și unul (nici măcar unul din Constanța!?) deși în sală erau câțiva, bine crescuți în tainele acestei meserii, s-au străduit să ne povestească doar ce era cuvenit ca să nu ne amețească de cap și să ne pună pe gânduri mai mult decât trebuie în limitele prevăzute de șefii dumnealor de la București îngrijorați că nu e bine să aflăm prea multe și deodată.

Domnul Cătălin Peptan știe să ne spună ce și cum ca să înțelegem odată că această meserie are regulile ei bine stabilite și că poate fi învățată ca la școală. Ne-a predat atât de bine un curs de Intelligence pentru începători că aproape toți din sală voiam să devenim atunci pe loc securiști. Bineînțeles doar cei care încă nu eram. Dânsul ne-a spus că a lucrat și că încă lucrează în acest sistem misterios, fermecător dar plin de pericole de tot felul. Nu am înțeles cum rămâne cu secretul și cu deconspirarea. Atât doar că dânșii nu sunt spioni și nu au de cine să se ferească.

Domnul Ion Badea ne-a impresionat pe toți cu calmul, liniștea, încrederea și priceperea unui profesionist în analiza informațiilor de unde am aflat că Intelligence-ul acolo apare, în birourile de analiză, nu pe străzi trăgând cu urechea și cu filajul. Ne-a citit un text, un fel de curs, ca pentru profani, cum stă bine într-o astfel de Conferință la început de drum. Cred că șefii dumnealui au răsuflat liniștiți. Încă nu ne-a spus de ce beneficiarii informațiilor sunt uneori neglijenți și pierdem ușor investiții importante cu tot cu munca dumnealor inclusă acolo.

Domnul Nicolae Nițu, înalt și voinic, tânăr și neliniștit, ne-a oferit un exemplu bun că poți fi și lat în spate și deștept. A recunoscut, glumind evident, că e mai priceput la ascultat decât la vorbit, defect profesional ușor de înțeles. A reușit să ne pună repede în temă cu câteva exemple din jurul nostru care mai mult ne-au pus pe gânduri decât să ne lămurească. Avem motive să fim îngrijorați și în continuare. Am aflat de la dânsul că o entitate de informații dacă are treabă cu noi și vrea să se ocupe de chestia asta nu avem nicio șansă de scăpare. Nu știi ce se întâmplă cu tine, nu afli nimic, doar spui tot și mai mult decât atât. Asta dacă ești băiat bun și lucrezi undeva unde le-ai trezit dumnealor curiozitatea.

Domnul Florin Bichir rugat să încheie evenimentul cu lămuriri despre fake news, dânsul fiind jurnalist, scriitor, istoric și conferențiar pe la școlile de securiști de viță nouă, ne-a cucerit cu farmecul dumnealui binecunoscut de la emisiunile de tv. Am aflat de la dânsul, cu citate din Biblie și din Arta Războiului a lui Sun Tzu că din cele mai vechi timpuri totul începe cu o informație bună care își face efectul dorit dacă ajunge unde trebuie. Dacă știi înseamnă că poți, mai bine și mai ușor. Dacă ești deștept s-ar putea să fii și mai puternic. Deși Moruzov (creatorul și directorul Serviciului Secret de Informații al Armatei Române în perioada 1924-1940) nu a prevăzut că România va pierde teritorii iar Cristescu (șeful Serviciului Special de Informații al României în perioada 12 noiembrie 1940 - 1 martie 1945) află târziu că va fi arestat împreună cu generalul Antonescu. De ce amândoi sunt încă recunoscuți ca genii în Intelligence dacă au avut așa eșecuri?!

Iar nu am reușit să aflăm cine mai e mason ca și cum singurul din sală care declara așa ceva era tot Marele Maestru al MLNR, Radu Bălănescu, vinovatul principal al acestor evenimente incredibile care au loc în spații publice fără ca cineva să se mire prea tare.

Scopul acestei conferințe ar putea fi faptul că a venit momentul ca și noi să respectăm munca acestor oameni pe care nu îi vedem, nu îi ajutăm, doar bănuim că își fac treaba așa cum trebuie în calea pericolelor de care nouă încă nu ne pasă.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte