Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti, în vizită la CCINA Constanţa

Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti, în vizită la CCINA Constanţa(1125)

Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), domnul Ion Dănuţ Jugănaru, a primit, astăzi, 11 februarie 2019, vizita E. S., domnul Gabriel Atanasov, Ambasador al Republicii Macedonia în România. Excelenţa Sa a fost însoţită, în această vizită de lucru, de Consulul Onorific al Republicii Macedonia la Constanţa, domnul Şerban Dimitrie Sturdza.

Domnul Director general Jugănaru a salutat intenţia domnului Ambasador Atanasov de a vizita judeţul Constanţa şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură şi a transmis un salut cordial şi din partea domnului Mihai Daraban, Preşedinte al CCINA dar şi Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Judeţul Constanţa este un judeţ cu totul aparte, diferit faţă de celelalte judeţe din ţară”, a spus domnul Director general Jugănaru. S-a discutat, în cadrul întrevederii despre importanţa Portului Constanţa, atât ca port la Marea Neagră, dar şi ca port fluvial, la Dunăre, prin Canalul Dunăre – Marea Neagră - cu toate facilităţile pe care acesta le oferă, fiind, totodată, principala poartă pentru mărfurile spre şi dispre Europa Centrala şi de Vest. De asemenea, domnul Ion Dănuţ Jugănaru a avut plăcerea de a prezenta activitatea economică a judeţului, referindu-se în mod special la unele dintre obiectivele majore ale judeţului Constanţa, printre care, porturile comerciale Constanţa, Mangalia şi Midia, Canalul Dunăre-Marea Neagră Centrala Nuclearo-electrică de la Cernavodă, dar au fost amintite şi alte domenii de activitate, foarte importante pentru judeţ cum ar fi turismul sau energia eoliană.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate privind întărirea relaţiilor economice bilaterale dintre cele doua ţări, o preocupare importantă a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Constanţa fiind atragerea de investitori străini, în judeţ.

Directorul general al CCINA a subliniat că, deşi în prezent schimburile comerciale româno-macedonene sunt înca modeste, există un potenţial important în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor economice şi culturale dintre cele două ţări.

S-a discutat şi despre posibilitatea infiinţarii unei curse aeriene (charter) între Constanţa şi Skopje care să vină atât în sprijinul oamenilor de afaceri şi turiştilor din cele două ţări, dar şi studenţilor macedoneni care studiază la Constanţa.

În cadrul întâlnirii de astăzi, de la Constanţa, ambele părţi şi-au exprimat dorinţa organizării la Constanţa a unui forum de afaceri româno – macedonean dar şi realizării unei vizite în Republica Macedonia a unor firme româneşti, în vederea recrutării de personal pentru diverse domenii de activitate.

În finalul vizitei, E.S. domnul Ambasador Gabriel Atanasov a mulţumit domnului Director general Ion – Dănuţ Jugănaru pentru primire şi s-a arătat deosebit de dispus să dezvolte şi mai mult bunele relaţii de colaborare dintre Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, pe de o parte şi Republica Macedonia, pe de altă parte.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL SE IMPLICĂ ÎN AFLAREA ADEVĂRULUI DESPRE 10 AUGUST 2018 ȘI PEDEPSIREA VINOVAȚILOR!
scris de Lucian Cristea
Ca un făcut, la români, se adună parcă numai suferințe! Nici nu s-au vindecat vechile răni, că au și apărut altele! Mai mari,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii