Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
UN AMERICAN LA MEDGIDIA

UN AMERICAN LA MEDGIDIA(2723)

Mai mulți reprezentanți ai Ambasadei SUA în România și-au anunțat prezența la Medgidia. Personalități de înalt rang vor trece pragul orașului, ceea ce reprezintă un triumf în plan diplomatic și un motiv de mândrie pentru localnici. Mai ales că vizita nu este una de curtoazie, ci are o motivație precisă. Prezența înalților oaspeți se datorează unui eveniment așteptat cu multă nerăbdare și de locuitorii orașului - demararea lucrărilor de reabilitare a blocului maternofetal aflat în incinta Spitalului Municipal Medgidia. Investiția suportată în totalitate de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București cuprinde lucrări de reabilitare, în principal pentru o sală de operații, două săli de nașteri aseptice, o sală de nașteri septică, o cameră resuscitare nou-născuți, salon preoperator, salon postoperator, grupuri sanitare, cabinet personal medical, vestiare și dușuri personal și dependințe funcționale.

În editorialul “Baia turcească”, publicat zilele trecute, anticipam acest moment festiv, dar nu credeam că el o să se deruleze atât de repede! Și, mai ales, nu știam de prezența reprezentanților Ambasadei SUA!

Un american la Medgidia.
Așa s-ar putea intitula noul capitol din viața primarului Valentin Vrabie. O prezență americană care onorează orașul și pe oamenii săi, inclusiv pe primar. Ca, de altfel, și gestul suprem al americanilor de a finanța o lucrare atât de complexă, dar, mai ales, atât de necesară.

Chiar dacă domnul ambasador nu va face deplasarea la Medgidia, America, unde ne este tot timpul gândul, va fi conectată, prin reprezentanții ei, la eveniment. Ca să ajungă la Medgidia, americanii s-au documentat, au citit și și-au făcut cât de cât o impresie. Cu siguranță, imaginea orașului va fi întregită la fața locului, că are cu ce...

Dincolo de partea diplomatică, importantă este demararea lucrărilor. Refacerea spitalului pe tronsonul amintit este un fapt aproape împlinit, așa cum a promis primarul Valentin Vrabie. Investitorii garantează acest lucru și seriozitatea lor nu poate fi pusă la îndoială.

Un lucru este cert. Spitalul din Medgidia, modernizat și dotat corespunzător, va devenit o realitate concretă în beneficiul locuitorilor acestui oraș și a unei mari zone dobrogene.

Cum se spune?
Sănătatea, înainte de toate! Înainte de orice.
Asta trebuie să fie țelul celor aflați în funcții importante de pe poziția cărora pot decide soarta Medgidiei.
Uniți și nu dezbinați!

Spitalul.
Aici ne întâlnim toți indiferent de culoarea politică sau de ambițiile fiecăruia. La Spital, singura lozincă revoluționară sună simplu: “Doctore, au, mă doare!”

Spitalul-un obiectiv de pe agenda primarului bifat ca fiind “reparat capital”. De vineri, șantierul își deschide porțile după un ceremonial simplu, dar cu semnificații aparte, care i-ar putea determina și pe alți americani să investească la Medgidia.

Dar, ca să vină cu inima deschisă, trebuie să-i atragem în continuare și nu să-i punem pe fugă, cum procedează unii consilieri... Sunt curios să văd dacă se deranjează, cum ar fi normal să se întâmple, cineva de la...județ, cum se spune! Practic, de la Consiliul Județean Constanța.

Mai ales că și domnul Horia Țuțuianu, președintele instituției amintite, este profund preocupat de soarta unităților medicale din județ, dar nu are timp… Dumnealui, în opinia mea, mai mult cu catargul de la Constanța și cu terenul de sport de la Chirnogeni!

La Medgidia, după episodul de vineri, vor mai avea loc astfel de evenimente și vor fi multe panglici tăiate în viitorul apropiat. Desigur, dacă primarul nu va mai semna și alte contracte mărețe, fabrica de amoniac rămâne o vreme punctul de atracție.

La Medgidia, procesul de înoire și modernizare continuă într-un ritm alert, chiar dacă gruparea consilierilor ostili primarului continuă să-i bage bețe în toate! Bine ar fi ca aceste adversități să nu afecteze procesul de întinerire a orașului. Ar fi păcat să se întâmple ceva neplăcut tocmai acum când, iată, visul american dă un nou imbold medgidienilor.

Orașul Medgidia a fost reintrodus în circuitul diplomatic, în cel al ambasadelor, în circuitul sportiv național etc. Deci există!

Medgidia are ce să arate și cu ce să se mândrească! Includ aici și actul cultural care se bucură de respectul cuvenit în America.

Doar mahării politici ai județului, care poartă însemnele PSD, nu se bucură de realizările celor de aici! Nu numai că nu-i ajută cu nimic, dar se și pun de-a curmezișul! Pe pesediști nu-i bucură prezența reprezentanțlior SUA la Medgidia pe mandatul de primar al lui Valentin Vrabie! Căci, să fim sinceri, de aici li se trage medgidienilor!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii