Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MATERNITATEA AMERICANĂ - LOCUL DE UNDE ÎNCEPE VIITORUL MEDGIDIEI

MATERNITATEA AMERICANĂ - LOCUL DE UNDE ÎNCEPE VIITORUL MEDGIDIEI(1290)

Când aveam doar câțiva anișori, m-am îmbolnăvit destul de grav. Medicul local din Medgidia a capitulat după primele investigații, arătînd, cât se poate de expresiv, semnul verdictului care ilustrează finalul fără întoarcere. Așa devreme? Cum vrea Dumnezeu! A apărut însă bunicul meu, care a trimis bocitoarele acasă și a plecat cu mine, într-un coș, aveam 3 ani, la București. Am ajuns la un spital, la cabinetul unui anume domn Popescu, căruia bunicul meu i-a spus doar atât: “Doctore,salvează-l!”

Și atunci, ca și acum, în cazurile de mare suferință, toată lumea fuge la București, în căutarea medicilor care fac minuni! Sigur,minunile sunt clasificate și ele după anumite criterii. Depinde de situația dată, de importanța momentului...

Fără o dotare corespunzătoare și într-un mediu tensionat, și medicii din Medgidia, de pildă, au făcut minuni. Uneori, au fost nevoiți să să opereze sau să facă tratamente în condiții greu de imaginat! Dar poate că tocmai aceste greutăți și neajunsuri i-au unit pe cei 13 medici specialiști și personalul auxiliar de la Spitalul mare din Medgidia! Dar, chiar și în confruntare directă cu neajunsurile de zi cu zi, medicii nu au uitat de jurământul lor și și-au respectat statutul Fac parte și ei din categoria eroilor anonimi care duc orașul pe umerii lor! Anonimi în sensul că nu fac gălăgie ca Butnaru! Își fac treaba și atât! Adică salvează oameni de la moarte.

Rezultatul? Peste 180.000 de cetățeni vin la Spitalul Municipal Medgidia ca la...București! Fie și numai prin prisma acestui aspect statistic, prezența americană în această unitate spitalicească a fost de bun augur.

Ambasada SUA la București s-a oferit să refacă la parametrii normali maternitatea spitalului, care, în prezent, arată jalnic. Așa, în paragină, cum este ea, secția respectivă poate fi ușor identificată în albumul rușinos al primarilor ultimilor ani, grupa “Greaua moștenire”.

S-a întâmplat ca spitalul să reprezinte o prioritate atât pe agenda primarului Vrabie cât și pe cea a Ambasadei SUA. În fața sănătății, dacă nu o avem, suntem cu toții vulnerabili. În acest context, se înscriu și obiectivele parteneriatului româno-american de la Medgidia.

O maternitate modernă are semnificațiile ei. Din acest motiv, au fost demarate lucrările de reabilitare, iar americanii au ținut să vină la Medgidia pentru a participa la eveniment. Ei sunt finanțatorii. Și nu au venit, cum se spune, cu mâna în buzunar…Pe parcurs,vor mai fi luate în discuție și alte priorități, pentru care investitorii străini au anunțat că pun la dispoziție peste 12 milioane euro!

Primarul Valentin Vrabie are partea sa de contribuție la acest moment istoric. Ani de zile, părinții și bunicii dintr-o anumită epocă au așteptat, privind spre cer, sosirea avioanelor americane eliberatoare. Iată că la Medgidia au fost punctuali.

La sosirea delegației, cel mai emoționat era primarul Vrabie! Fie și numai pentru faptul că Medgidia se înoiește americănește! Faptul că refacerea Medgidiei, în părțile sale esențiale, debutează cu maternitatea nu este deloc o întâmplare. De aici începe viitorul orașului Medgidia.

De la instalarea lui ca primar, Sănătatea s-a numărat printre prioritățile programului său și asta spune foarte mult. Creșterea natalității pe plan local reprezintă un obiectiv important, fiind vorba de viitorul orașului Medgidia.

Un oraș fără copii sănătoși nu are viitor!

În curând, după inaugurarea maternității, femeile însărcinate vor beneficia la naștere de condiții deosebite. Siguranța noilor născuți înseamnă siguranța viitorului acestui oraș. Într-o perioadă cumplită când vedem ce se întâmplă cu nou-născuții din România, când natalitatea e pe ducă...

Primarul Valentin Vrabie a primit răsplata cuvenită pentru tenacitatea dovedită în tentativa sa de a bifa, ca fiind realizate, toate promisiunile făcute în campania electorală: darul Ambasadei SUA. Implicarea Ambasadei SUA în realizarea unor proiecte importante pentru Medgidia. Pentru că această frumoasă poveste americană nu se oprește aici...

Am văzut că unii întreabă de ce au lipsit de la întâlnirea cu Ambasada SUA doamna Luminița Vlădescu, viceprimar, și domnul Butnaru, liderul consilierilor locali care votează tot timpul împotriva primarului. Dacă la mijloc este vorba de proverbiala încăpățânare pesedistă, atunci, au greșit fundamental! Dacă te doare cu adevărat de orașul tău, mai ales când te afli pe o funcție importantă, nu poți rata o asemenea întâlnire! Deși, din punctul meu de vedere, nu ar fi fost corect ca, după ofensiva deosebit de ostilă îndreptată împotriva lui Vrabie, cei doi să se bucure de onoruri nemeritate!

A început separarea grâului de neghină!

Știți care a fost elementul definitoriu al întâlnirii româno-americane de la Medgidia? Decența cu care s-a bucurat de acestă reușită primarul Valentin Vrabie, la unison cu conduita impecabilă a reprezentanților Ambasadei SUA la București.

 

 

 


   

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte