Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
FĂRĂ CATTANI, -VIAȚA E PUSTIU-!

FĂRĂ CATTANI, -VIAȚA E PUSTIU-!(1710)

Sunt personaje care se lipesc de noi precum marca de scrisoare, chiar dacă trebuie să dăm cu limba pe locul unde se așează cu multă migală timbrul. Personaje, precum cele din telenovele, care reușesc să se insinueze în sufletul nostru candriu de papugiu. Și constatăm, la un moment dat, că suntem dependenți de aceste personaje! Că, fără ele, “viața e pustiu”, uliu!

M-am convins de acest lucru la exact cinci minute după ce șeful de la Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu, nume legendar, a predat recuzita și scenariile folosite cât timp a jucat rolul lui Cattani în pustiu, plus carnetul cu amenzi. Când am constatat dispariția sa subită din cotidian, m-a cuprins un murmur de revoltă!

Mama lor de pesediști!
Ne-au servit cea mai lungă telenovelă cu Cattani și acum ne lasă fără cel mai bun justițiar din țară!

Cum să ni-l ia ei pe Horică, cel care nu ne lăsa să înghițim ca pelicanii orice fel de păpică!
Cum pica el pe negustorii necinstiți care vindeau marfă stricată într-o veselie!

Cum fugeau din calea lui negustorii infractori! Ca la incendiu, cu ce le venea la îndemână! Ba un sac de pește, ba unul cu păsăret. Cu câtă convingere trântea el păsăretul bovin de dușumea!

Se laudă unii că au anihilat portocala din Procuratură!
În definitiv, ce făcea și ăla? Era pasionat de interogatorii și împodobea dosarele penale cu tot felul de abțibilduri… Dacă nu te potriveai la culoare cu el, ajungeai după gratii!

Da, dar Cattani lua portocala direct în piept! Dintre sute de portocale înșirate pe podea, trebuia să le recunoască din prima pe alea pesediste, ca să nu genereze vreun conflict. Prima mare diversiune a PSD a fost celebra rață cu portocale. Doamne, ce mai dădea domnul Cattani cu ea de pământ! Săreau toate ale din ea! Degeaba!

După ce am publicat un pamflet, rața cu portocale, bănuită că este informatoarea mea, a intrat definitiv în dizgrația tuturor. Întrebare. Că, interoga dânsul, precum Negulescu portocală, de unde știu eu că domnia sa e pe lista celor care ar putea candida din partea PSD la Primăria Constanța? Răspuns. După numărul mare de cascadorii pe care le executa domnia sa la vremea respectivă. Avea mână liberă de la PSD, partid care l-a adulat o bună bucată de vreme. Practic, până și-a băgat dracul coada pe motiv că ar fi omul lui Adrian Năstase!

Aiurea.
Cattani, dragul de el, își luase viteză și, culmea erorilor de partid, l-au lăsat frânele taman în fața Primăriei Constanța! Auzind că domnul comisar OPC a descins în instituția unde vegetează de la alegeri încoace, primarul Decebal Făgădău a rupt-o la fugă pe coclaurile păstorite de el! Este singurul care a reușit o asemenea performanță!

Dar se pare că de aici i se trage lui Cattani, obligat să parcheze pe dreapta! Au încercat unii să îl înlocuiască cu Țuțuianu, alias Agentul OOO, dar domnia sa nu stăpânește tactici adecvate în lupta corp la corp cu rața cu portocale.

În ce ne privește pe noi, ăștia care nu avem treabă cu jocurile politice, concluzia este una singură. Fără Cattani, “viața e pustiu!”
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii