Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MOHAMMAD MURAD FACE ALERGIE CÂND ÎL VEDE PE CATTANI!

MOHAMMAD MURAD FACE ALERGIE CÂND ÎL VEDE PE CATTANI!(2153)

În tentativa sa de a-l ajunge din urmă, în materie de popularitate, pe Rareș Bogdan, domnul Gușă a organizat, la postul de televiziune REALITATEA TV, o dezbatere de doi lei pe teme de turism. Nimic nou sub soare! Practic, nu s-a schimbat nimic! Dincolo de minusurile evocate de invitații domnului Gușă, unii fără nici o legătură cu turismul, am constatat că, în continuare, dominante sunt stările conflictuale existente între diverși factori de răspundere, afaceriști etc.

Cel mai nemulțumit pare a fi Mohammad Murad, cunoscutul investitor de pe litoralul românesc, care se luptă cu birocrația și nu numai. Dacă te lupți cu birocrația, e ca și cum te-ai bate de unul singur cu o caracatiță invizibilă!

Când vine vorba de interesele sale personale, Mohammad Murad e cât se poate de tenace și de dârz. Nu a vorbit vreme de 13 ani cu Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța! Mă gândesc că, dacă nu ar fi existat o sumă de orgolii prostești între cei doi, litoralul ar fi avut mai multe de câștigat. Sigur, știm cu toții cum era Radu Mazăre, mai ales dacă apucai să îi devii antipatic! Și mă tem că așa s-a și întâmplat, pentru că totuși, cât de Mazăre o fi fost la vremea respectivă, trebuie să fii nebun să pui pe fugă un investitor în aparență serios!

Pe de altă parte, nici cu Mohammad nu îmi este rușine. Maniera în care discriminează presa după criteriile sale personale, trântindu-ne ușa în nas direct sau prin intermediul directorului său, Leo, mă pune pe gânduri. Domnul Leo este măsura mai mică a lui Mohammad. Domnia sa dă note la purtare presei! Încheie contracte pe care le anulează dacă nu-i convine ceva! Există acolo un punct care îți interzice să critici!

De altfel, Mohammad uită că l-am susținut în demersurile sale de privatizare, pe considerentul că e și în beneficiul litoralului românesc, și se dă tot timpul ocupat! Atât de ocupat, încât, într-o zi, a trecut pe lângă mine exact în momentul în care fata de la recepție îmi spunea, cu titlu de secret de stat, că domnia sa e plecat din țară!

Dacă insistăm, Leo ne trimite la plimbare! Păcat că a murit Nicky! Nu a avut și nici nu o să mai aibe Mohammad un consilier de talia lui Nicky Buzdună și nici prieteni adevărați ca Dan Matei Agathon și Cezar Armeanu!

Comportamentul domnului Mohammad, în această privință, mi-a lăsat un gust amar! Și nu înțeleg de ce! Pentru că am consemnat și unele aspecte critice? Dacă pe noi ne plimbă de doi ani de zile, mă întreb ce șanse are un turist să contacteze conducerea Phoenicia!

Dați-mi voie ca, în acest context, să nu mă bazez prea mult pe angajamentele domnului patron în ce privește calitatea serviciilor! Servicii fără o transparență reală? Asta vrea domnul Mohammad! Să facă doar ce vor mușchii domniei sale! Să zburde cât vrea el! Să nu dea socoteală nimănui ca și cum țara asta e un sat fără câini!

În urmă cu doi ani, la o întâlnire cu factorii de răspundere din turismul de pe litoral, a avut o ieșire în contradicție totală cu costumul de lux cu care era îmbrăcat! De față cu întreaga asistență, a sărit la gâtul lui Horia Constantinescu, de la Protecția Consumatorului, zis Cattani. L-a tras de urechi pe motiv că face prea multe controale în unitățile de alimentație publică de pe litoral și în hoteluri! Mai mult, i-a reproșat că sperie turiștii!

Surprinzător, nimeni nu a îndrăznit să-l pună la punct! Deși doar de sabotaj nu l-a acuzat pe Horia Constantinescu, care își făcuse până atunci datoria! Sigur, Cattani al nostru este un personaj cu gura slobodă și greu de stăpânit! Spun asta din proprie experiență.

Credeam că domnul Mohammad s-a mai calmat în privința Protecției Consumatorului. Da de unde! Zilele trecute, cei doi s-au reîntâlnit la o dezbatere organizată de postul de televiziune REALITATEA TV, unde Mohammad nu a făcut decât să reia vechile sale polemici cu comisarul OPC! Când doi se ceartă, activitatea preventivă și de control este împinsă în derizoriu!

Patronul de la Phoenicia face alergie când îl are în fața sa pe Cattani! Nu suportă să fie controlat și, ca atare, a mai dus un război cu Corina Martin, care ocupa o funcție importantă! Este un consum inutil de energie, la care se adaugă pierderile generate de cei care, prin prisma funcțiilor pe care le dețin, nu sunt preocupați de soarta turismului!

Pentru Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, turismul nu există!

În ciuda alergiei numită Cattani, Mohammad Murad a investit în Olimp milioane bune pentru refacerea hotelurilor Amfiteatru, Belvedere, Panoramic, sperând ca, până la vară, cel puțin unul să fie gata.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii