Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FĂGĂDĂU-VIGILENȚĂ ȘI FLATULENȚĂ

FĂGĂDĂU-VIGILENȚĂ ȘI FLATULENȚĂ(2056)

Am auzit că o stimabilă doamnă a propus sancționarea drastică a celor care, scuzați expresia, se bășesc în public! Într-un cuvânt, ca să le cuprind pe toate, în societate. Eu știam că la nemți chestia asta nu este tratată ca o infracțiune. Ba, dimpotrivă, e un simbol al libertății capitaliste,care nu are nici o legătură cu cei șapte ani de acasă. Și noi ce facem? O sancționăm drastic! Nu contează forma de manifestare. Fie că este o formă de protest, fie că ai scăpat-o pur și simplu, sancțiunea este la fel de dură! Fie că te apleci, fie că e la liber, fie că ai făcut pe tine, legea este făcută ca să fie respectată! Dacă îți crapă pantalonii, e și mai grav! E ca o ofensă adusă autorităților!

Există voci care susțin că efectul de încălzire globală s-a extins foarte mult, în ultimii ani, și datorită gesturilor iresponsabile ale celor care au comis-o fără discernământ, afectând serios flora și fauna patriei noastre. Inițial, s-a propus fixarea unei taxe pe bășină, dar s-a ajuns la concluzia că nu există cadrul legal adecvat. Acum s-a găsit și cadrul legal. În paralel, sunt pedepsiți și cei care cultivă ilegal cunoscuta floare gălbuie numită bășina porcului. Paradoxal, interzisă într-un moment în care se pregătește legalizarea canabisului!

Din ce în ce mai mult, se restrâng libertățile noastre cetățenești. Și noi care credeam că vom trăi ca nemții! Sigur, nu-i frumos dacă faci ceea ce se presupune că ai putea să faci în public! Dar nu este corect nici să fii cenzurat pe bază de gaze doar ca să mai încaseze statul niște taxe în plus!

Și cine și cum o să le încaseze?
Cum o să se facă identificarea propriu zisă? După zgomot? După miros? După șoapte? După declarațiile martorilor?
Sunt convins că această nouă inițiativă legislativă reprezintă un pretext pentru cei care vor să înființeze o nouă poliție.

Constat cu tristețe că primarul Făgădău este cucerit de modelul chinezesc conform căruia nu scapă nimeni nesancționat. Ca atare, a transformat Constanța în orașul interzis! Indiferent de destinație, cetățeanul se trezește într-un veritabil labirint format din semmnele INTERZIS!

Vă dați seama, domnilor, ce este pe capul bietului cetățean? Pe de o parte, să nu o scape pe cracul pantalonilor, să nu intre pe interzis. Pe de altă parte, dată fiind marcarea invizibilă a străzilor, să nu apuce să intre pe un sens unic. De aceea, îi recomand “Vigilență și flatulență!”
Că tot a pus Poliția Locală pe noi, domnul primar!

Care Poliție?
Aia care a capturat dintr-o lovitură 68 de pachete de țigări cu însemnele Mauzoleului de la Mărășești? Asta da Poliție! Credeam că, dacă s-a schimbat comandantul, s-a trecut la lucruri mai serioase și nu la hăituirea cetățenilor care au mai greșit-o în pantaloni și amendarea câinilor de dimensiuni foarte mici!

Am și eu o întrebare pentru domnul primar, care este comandantul suprem al Poliției Locale Constanța.

Care este diferența dintre o tonă de droguri capturată pe Dunăre de polițiștii tulceni și captura de 68 de pachete de țigări a polițiștilor constănțeni?

Dacă nu este nici o diferență, atunci, de ce polițiștii lui Făgădău au salarii mai mari decât cei care au realizat o biată captură de peste o tonă de droguri?
 

Comentarii

Constantin Cumpana
26-03-2019
Dacă bășinile cetățenilor ar putea fi propuse sa constituie infracțiune, ce ne facem cu faptul că primarul pesedist Făgădău se cacă peste oraș și în capul tuturor constănțenilor??? Și n-o face de ieri, de azi, ci de ani de zile. Pe cale de consecință, pot afirma cu maximă responsabilitate că acest individ nu este numai incompetent, iresponsabil și puturos, ci si un mare cacacios. Și nu este singurul!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!