Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CUM A AJUNS PRINȚUL SCHIULUI ROMÂNESC, NEPOTUL LUI GIGI DOGARU DIN MEDGIDIA, LA CURTEA REGELUI SCHIULUI ALPIN

CUM A AJUNS PRINȚUL SCHIULUI ROMÂNESC, NEPOTUL LUI GIGI DOGARU DIN MEDGIDIA, LA CURTEA REGELUI SCHIULUI ALPIN(2880)

După moartea fiului său, cunoscutul om de afaceri Gigi Dogaru, din Medgidia, a devenit colecționar de stele. Cu o răbdare diabolică, ia câte una de pe cer, o șterge ușor și o așează la locul ei în constelația de care aparține. Este o muncă migăloasă, dar el speră să își găsească fiul pe drumul de pulbere dintre carul mare și carul mic. Dar trebuie să aibe răbdare...Sunt milioane de stele din tot atâtea milioane de lacrimi!

În tot acest timp, s-a produs o minune. Și-a descoperit propria stea. Numele ei este DAVID. Este fiul fiicei sale. Are 11 ani. Este o stea a schiului. În general, a sporturilor de iarnă. Nu este o stea căzătoare. Ba, dimpotrivă, urcă în fiecare zi. Cu o stea pe pământ și cu una pe cer, doar așa poate supraviețui Gigi Dogaru...

Dacă ar fi să ne luăm după numărul mare de medalii câștigate în competițiile rezervate schiorilor, am fi tentați să credem că David Cernea este un sportiv aflat la maturitate din punct de vedere al vârstei. Eroare. David Cernea are doar 11 ani și un palmares greu de egalat. Nu de egalat, greu de imaginat! Asta înseamnă că domnia sa, prințul David Cernea, concurează de la o vârstă foarte fragedă! Mai exact de la DOI ANI, când alții merg de-a bușilea prin casă!

Ca și alte sporturi dificile, schiul este un dar primit de la cel care face minuni. Și care poate fi perfecționat prin muncă, instruire și iarăși muncă.

Și încă ceva. Pasiune.

Și încă ceva. Șansa de a avea părinți devotați idealurilor sportive. Care nu te obligă să practici cu forța o anumită disciplină sportivă, ci te inițiază în tainele uneia dintre ele.

Și încă ceva. Să ai șansa de a avea lângă tine un bunic de o calitate umană excepțională, devotat viitorului tău, grijuliu și sensibil la fiecare pas pe care îl faci în viață.

Mă refer la Gigi Dogaru, un om al cărui caracter s-a șlefuit după marile modele sportive. Pentru el, prințul David reprezintă totul! Totul însemnând TOTUL!

Dacă ar fi să dau alt titlu acestui material, l-aș numi așa: “Copilărie pe schiuri!”  Prin firea destinului său, David este un nume de legendă. Nu vreau să depășesc limitele realului, dar David Cernea este și el, în felul lui și la vârsta pe care o are, o legendă a vremuilor pe care le trăim și în care valorile se cern de la sine și după criterii cât se poate de clare.

La 11 ani! David Cernea este un nume de reper în schiul internațional. Cu o fișă personală bogată în participări la diverse competiții, David a câștigat cu schiurile sale trofee cât alții într-o viață întreagă! A fost obișnuit de mic să culeagă laurii marilor competiții. Primii pași în viață i-a făcut cu...schiurile. Repet, avea doar doi ani și foarte multe calități. Dacă ar fi vorba de virtuozitate pe un instrument, aș vorbi despre o ureche muzicală ieșită din comun…

În cazul prințului David, ușurința de a schia până la nivelul unor performanțe notabile este dată de talent. Acum are 11 ani și e tare ca stânca. Mai mult, stăpânește la perfecție toate tehnicile, ceea ce face să fie stăpân pe el.

Ca și în viață, la schi orice eroare poate fi fatală! Dar prințul stă bine în bocancii de schi! Asta înseamnă că este sortit sporturilor de iarnă, performanțelor fără limită ca număr și valoare, marilor încercări sportive.

Deși lumea sporturilor de iarnă este limitată, în comparație cu alte discipline sportive, David a devenit uriașul preferat al multora dintre cei care iubesc performanța pe schiuri. Copilăria i s-a întipărit în minte ca un slalom lin printre bețe. Uneori, coborârea unei pante se face în ritm de vals, dar, la vârsta lui, David nu este prea sentimental. În cazul său, victoriile sunt înregistrate în palmares la puterea a treia. De pildă, triplu medaliat la Campionatul Național de schi alpin pentru juniori mici.

Câștigător al slalomului uriaș și vicecampion la slalom și la combinata alpină. Pentru unii dintre noi,e greu să pronunțăm aceste probe, darmite să le mai și câștigăm! Intrat, datorită performanțelor sale, în lumea bună a schiorilor, David a fost cooptat la Base Camp ul austriac., unde l-a întâlnit pe Marcel Hirscher, din Austria, ,regele" schiului alpin! Citez din cronica unui specialist:

“David Cernea are o apariție de senzație în schiul alpin românesc. David Cernea, un băiat din Capitală, este cotat la ora actuală de specialiștii în domeniu, cel mai rapid schior din România, la categoria lui de vârstă. Nu o spun eu ci...Opinia Online. Bravo David!”

Pentru faptul că este nepotul lui Gigi Dogaru, renumit om de afaceri din Medgidia, prințul schiului românesc poate fi un motiv de mândrie și pentru localnicii acestui frumos oraș!

Dincolo de toate aceste comentarii, DAVID, cât de nobil sună acest nume!, inima lui Gigi Dogaru bate prin inima lui...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte