Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ȘLAGĂR DE MEDGIDIA: -M-A FĂCUT MAMA CONSILIER!-

ȘLAGĂR DE MEDGIDIA: -M-A FĂCUT MAMA CONSILIER!-(1559)

Nu știu ce obiceiuri sunt la alții, dar, la Medgidia, postul de consilier local este la mare căutare! Nici o altă funcție, nici chiar cea de primar, nu stârnește atâtea pasiuni, intrigi și invidii greu de stăpânit, chiar dușmănii, răzbunări pe viață, beletristică ieftină.

Întrebare: “Puștiule, ce vrei să te faci cînd o să fii mare?”
Răspuns: “Nenea, consilier!”

E cunoscută pe mapamond drama unui susținător ofuscat și rapsod al Luminiței Vlădescu, căruia i s-a refuzat un post de consilier local! Câtă nedreptate și la Medgidia! Să tai aripile unui uliu(uuuuu) care și-a dorit atât de mult să ridice și el mâna într-un cadru organizat și nu aiurea pe stradă! Visul lui de aur: un consilier puternic ca un taur! Nu am găsit altă rimă! Tocmai dumnealui să fie refuzat mișelește!

Acest Zorro al Medgidiei, care nu doarme de grija bugetului local! Păcat de veninul adunat împotriva lui Vrabie, care ar fi putut fi folosit în industria farmaceutică! Păcat și de rapsod, băiat talentat!

E făcut să fie consilier: înjură temeinic pe bază de fibră nativă, amenință convingător, manipulează, nu a mâncat și nu mănâncă usturoi, nu este mânat de interese personale, nu șantajează și nu te înregistrează ca Ghiță, care s-a mutat în Serbia…

La Medgidia, răsună valea de vibrațiile noului șlagăr “M-a făcut mama consilier”, la concurență cu “M-a făcut mama oltean”. Bursa funcțiilor și posturilor călduțe a fost realmente dată peste cap.

Înainte era simplu. Fiecare fată, în principiu, își dorea un inginer la măritiș. Acum vrea consilier! Să-ți dea mama ție șofer? Nu mamă, vreau consilier...Numai mamă de fete să nu fii!

S-a dus vestea că, scuzați cacofonia, consilierul e în toate cele ce sunt. Și, dacă nu curge, pică! Pică proiectele primarului Vrabie la vot! Nu-i așa că este distractiv? Asta-i miza unora din Consiliul Local! Pe unde, din când în când, duios trecea, cu pluta, și Luminița! Că, altfel, pe la Primărie, în calitatea sa de viceprimar, mai rar trecea! Vorbește lumea! Și, asta, atenție, pe banii contribuabililor!
Câte o ședință pe săptămână, ca să îți arăți mușchii, și, după aceea, te joci de-a sanitarul, trăgând targa pe uscat.

Ce mai face consilierul? Taie și spânzură, ceea ce nu este adecvat, pentru că medgidienii sunt oameni pașnici. Oameni simpli, dar nu și politicienii, care sunt în stare de orice ca să ajungă onorabili consilieri! Oare de ce?

Ce îi mână în luptă pe domnii care au prins un loc în schema Consiliului Local Medgidia și care se țin bine de scaune ori de câte ori se zgâlțâie clădirea Primăriei? Ce îi mână în luptă pe domnii care zac în Consiliul Local de o veșnicie și care se cred senatori pe viață!

Câte mandate? Fără număr, fără număr!
Cu ce rezultate? Fără rezultate, fără rezultate!

Primarii se schimbă, dar consilierii, ba! Pe ei nu-i ia nimeni la întrebări, indiferent cât de mult ar greși!!

Până la Valentin Vrabie, ținta preferată a consilierilor PSD, ALDE și PNL, sunt 26 de ani de dezastru în Medgidia! Cine răspunde? Nu răspunde nimeni, pentru că șmecherii care au pus Medgidia la pământ, ca rezultat al incompetenței, sunt pedagogii de școală nouă de astăzi! Ei ne țin lecții nouă despre producția de ouă. Trăiască capitalismul de cumetrie!Ce repede s-a lipit cacofonia de coada capitalismului de cumetrie!

Ce fac domnii consilieri? Își țin respirația până trec alegerile și, după ce ne mai fentează cu încă un mandat, își continuă viața tihnită de “aleși ai poporului”. Orașul e la mîna grupării care se sudează cel mai repede în rele, după care dau cu votul după cum le vine lor bine.

La Medgidia, unde PSD își bagă deseori coada, consilierii mai mult dezbină! Atunci când sunt în joc interesele lor personale. Îl vedeți pe Butnaru stând cocoțat pe gard și chibițând, în condițiile în care în Consiliul Local se împarte cozonacul? Că tot vin sărbătorile pascale! Domnia sa îmi spune tot timpul că nu are nici un interes personal în Medgidia, dar, ori de câte ori crește miza în Consiliul Local, Butnaru este foarte vocal!

Și când te gândești că nu are nici un interes personal! Atunci, de ce tulbură în permanență apele în Consiliul Local? Pe de o parte,spune că s-ar împăca, scuzați, cu primarul, cu care a avut o relație apropiată, dar, pe de altă parte, îi bagă bețe în roate peste tot!

Observ că, la Medgidia, pentru unii, prieteniile nu rezistă prea mult! Din cauza dorinței unora de a deveni consilieri cu orice preț! Ei trebuie doar să aleagă între imunitatea personală în calitate de consilier și grija față de cetățenii orașului.

Domnul Butnaru a ales grija față de cetățean. Ca atare, a propus înființarea unui parc pentru câini! Ținând cont de viața de câine pe care o trăiesc unii dintre localnici, merge și la comun… La cât de ieftină este mâncarea pe care o servește, din anul 2001, bolnavilor din Spitalul Medgidia, mă așteptam ca domnul Butnaru să propună o cantină a săracilor. De azi înainte, în loc de bogdaproste, o să audă Butnaru, în urma sa, un prelungit Auuuuuuuuuu…
Ce-i al lui e al lui. Câinele îl recunoaște!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte