Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
MASONII ROMÂNI VOR SĂ AFLĂM UNDE SUNT ELITELE NOASTRE ŞI DE CE NU CONDUC ELE ROMÂNIA

MASONII ROMÂNI VOR SĂ AFLĂM UNDE SUNT ELITELE NOASTRE ŞI DE CE NU CONDUC ELE ROMÂNIA(3158)

Mare lucru aceste conferințe! Se pierduse obiceiul românilor de a savura expunerile savante ale unor erudiți în domenii atractive sau mai puțin cunoscute.

Cu un mare interes au urmărit cei prezenți joi, 4 martie 2019, în Aula Magna, de la Universitatea Ovidius, o nouă conferință din seria Viitorul României organizată de MLNR.

Și tema și cei doi vorbitori au atras atenția și am fost surprinși de consistența prezentărilor.

 

Doamna conferențiar dr. Adriana CÎTEIA profită de simpatia cucerită deja la un astfel de auditoriu și e relaxată ca în fața unor studenți de ai dumneaiei. Încă nu știe sau nu vrea să fie impresionată de faptul că în sală sunt mulți care au aflat multe despre Pitagora și ai săi dar lasă impresia că sunt tare curioși să mai afle câte ceva. Amândoi cei din prezidiu recunosc că ar prefera să vorbească despre elitele de ieri sau de mâine. Pe cele de astăzi, fiind așa cum sunt, e mai bine să le ocolești sau să le ignori sau să păstrezi distanța așa cum frumos ne explică ce și cum doamna Cîteia care evită cu talent exemple concrete din viața cotidiană și ne plimbă cu farmecul binecunoscut prin antichitate și prin evul mediu. Aflăm încă o dată că mai demult, pe vremuri, acum uitate, elitele erau elite, erau de mai multe feluri, culturale, științifice, economice etc și se arătau deși unele preferau să își vadă doar de satisfacțiilor lor și nu și de cele publice acolo unde parcă zău ar fi mult mai necesare. Există o obligație a elitelor să se implice în viața publică pentru binele nostru?!

 

Conf. univ. dr. Iftene Cristinel - director departament științe administrative la Universitatea Ovidius ne explică punct cu punct, de la stânga la dreapta și de jos în sus, cum ar fi normal să se întâmple și cine ar trebui să lucreze astăzi în administrația publică. Adică mult mai bine ar fi doar pe bază de competență nu pe relații de partid sau cumetrie. INA ( Institutul Național de Administrație) care aparține de Ministerul dezvoltării regionale și administrației publice a început să prezinte programe de perfecționare profesională pentru cei care lucrează în aparatul de stat, local sau central, în speranța că vor și aplica la locul lor de muncă pentru noi ce învață acolo. Să fim optimiști să sperăm într-o administrație mai bună plină de elite profesionale. Despre cele politice e mai greu să discutăm deocamdată. Prietenii știu de ce, noi încă nu știm.

Amândoi conferențiarii au răspuns la unison unei întrebări din sală spunând cu sinceritate că în prezent se simt bine deoarece își pot face meseria în condiții bune și că au destule satisfacții profesionale ceea ce ar trebui să facem și noi pe la locurile noastre de muncă în speranța că nu peste mult timp elitele din România vor fi mai active și mai vizibile pe ici pe colo prin punctele esențiale. Așa să fie! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Ca niciodată cei din sală ar mai fi stat la dezbateri se simțeau bine și ar mai fi vrut. Sunt convins că cei care au lipsit acum regretă. Am văzut printre spectatori mulți constănțeni de mare valoare participând cu discreție la acest eveniment.

Nu știm dacă aceste conferințe se vor încheia vreodată dar ne bucurăm că ele există și trebuie să recunoaștem că suntem surprinși de ieșirea foarte spectaculoasă în public a masonilor din MLNR cunoscuți fiind prin discreția cu care își organizează dumnealor evenimentele specifice.

Masonii români sunt oameni și ei. Bravo!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FELIX ȘI PRAȘILA A DOUA!
scris de Lucian Cristea
Domnul Sanchi - în fața primului său examen electoral! De emoție, a transpirat din cap până în picioare la emisiunea difuzată de (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii