Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LA CULES DE COCAINĂ

LA CULES DE COCAINĂ(1513)

“Drumul cocainei”, așa s-a intitulat ultimul meu editorial. În primul rând, vreau să-i mulțumesc lui Sorin Lucian Ionescu, care nu are nevoie de nici o prezentare, pentru aprecierile făcute la adresa materialului menționat mai sus. Cu atât mai mult cu cât SLI nu este prea darnic cu laudele, fiind cunoscute corectitudinea și exigența sa în această privință! În al doilea rând, la nici 24 de ore de la publicarea editorialului, preluat și de ZIUA NEWS, toate previziunile mele s-au adeverit.

Transportul record de cocaină, peste 800 de kilograme, după estimările unora, a eșuat în apele noastre teritoriale din cauza unui accident sau eveniment de navigație. Eroare sau ghinion! Atât de aproape de țărm, încât, ne-am trezit invadați de sute de pachete cu cocaină!

Nu a fost vorba de nici o captură realizată de poliția noastră de frontieră sau de altă instituție abilitată, ca să reprezinte vreun motiv de laudă la adresa cuiva! Ba, dimpotrivă, la un moment dat, într-un singur punct de pe litoral, erau masate efective exagerate ca număr și dotare pentru (doar) colectarea pachetelor cu cocaină aduse de valuri la mal! Da, mobilizarea de forțe a fost de-a dreptul impresionantă, la cules de cocaină, dar ce folos…

De ce nu s-a pus în mișcare întregul dispozitiv când trebuia să acționeze pentru anihilarea contrabandiștilor? Cum au reușit contrabandiștii să penetreze frontierele noastre? Culmea, cu o ușurință dezarmantă!

Acum doi ani, o navă străină încărcată cu deșeuri nucleare a forțat intrarea în portul Mangalia, dar, în cele din urmă, a fost întoarsă din drum, polițiștii de frontieră bazându-se pe foarte multe informații.

După două zile de povești cu și despre contrabanda cu droguri, cu și despre nave fantomă, ministrul de Interne și-a pus prima întrebare deșteaptă de când se află în funcție. Ceva de genul: “Ăștia cum au intrat, și pe unde, în România?” Ca și cum cei care au trecut ca prin brânză pe sub cordonul imaginar al frontierei noastre ar fi transportat ace cu gămălie! Și chiar și așa fiind situația, nici măcar acele cu gămălie nu ar fi trebuit să treacă, pentru că, altfel, înseamnă că suntem vulnerabili…

Durerea mare constă în faptul că știm că suntem vulnerabili, dar nu avem habar pe unde! Știm, în schimb, să vorbim frumos la tablă, cu hărțile filierelor de contrabandă în față, dar ne omoară practica!

După două zile de analize fierbinți, s-a găsit o minte luminată în conducerea Ministerului de Interne care să solicite date și informații din zilele în care se presupune că transportul de cocaină a tranzitat apele noastre teritoriale. De ce abia la spartul târgului?

Depășită de situație, doamna Carmen Dan a declarat că nu a fost informată real și în timp optim în legătură cu evenimentele care s-au derulat cu repeziciune în câteva puncte din Delta Dunării și de pe litoral! Cu alte cuvinte, a cerut informații. Unde și în ce împrejurare a mai rostit domnia sa fraza celebră: “Nu am fost informată!” Nu cumva în toiul manifestărilor de protest din 10 decembrie din Piața Victoriei?

Din păcate, nu este pentru prima dată când șefii unor instituții importante ale statului se scuză pentru nereușitele lor, spunând că nu au fost informați! Dar poate că ăsta este adevărul! Nu au fost informați! Pe bune.

Și, atunci, fără să mă gândesc la alte grozăvii, de ce nimeni nu a fost sancționat? Nu mă duc cu gândul prea departe, dar, chiar și în situația în care ar fi vorba de indolență, situația ar fi la fel de gravă!

Glumind, putem spune că de câteva zile încoace ne aflăm în plină campanie la cules cocaină. Experiența căpșunarilor ne-ar putea fi de mare folos. Într-o vară, la Durău, am lansat o alarmă falsă, spunând că mi-am pierdut gentuța cu banii și actele personale. Trei zile la rând, nu a fost ospătar care să nu se fi băgat prin ciulinii din apropiere!

Așa se va întâmpla, în vara asta, în stațiunile de pe litoral, unde turiștii se vor dedica culesului de cocaină, după cum a anticipat și prietena noastră Carmen Ghimi...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte