Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Bugetul municipiului Medgidia –prezentat în dezbatere publică

Bugetul municipiului Medgidia –prezentat în dezbatere publică(2054)

Astăzi 15 aprilie, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu trei teme supuse consultării publice, după cum urmează:

1.,,Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pe anul 2019”

2.,,Aprobarea Planului Urbanistic Zonal – construire fabrică de amidon, instalații aferente, clădiri de birouri, administrative și împrejmuire, imobil identificat cu număr cadastral și extras de carte funciară nr.106771, municipiul Medgidia’’

3.,,Delegarea gestiunii serviciilor de administrare a domeniului public și privat ale Municipiului Medgidia, pentru activitățile:
- reabilitarea, modernizarea, întreținerea și reparația căilor de transport, precum și a elementelor de infrastructură urbană, funcțională, ornamentală, decorativă și recreativă;
- înființarea, reabilitarea, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice și a spațiilor destinate stocării, cultivării, înmulțirii și plantării materialelor dendro-floricole’’.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost inițiat de edilul Valentin Vrabie și a vizat ,,Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pe anul 2019’’. Directorul economic al Primăriei, Luminița Ivan a prezentat obiectivul urmărit prin construcția bugetului și anume asigurarea funcţionării normale a tuturor activităţilor administraţiei publice locale din Medgidia.

Bugetul a fost estimat ținând cont de prioritățile administrației publice locale, acestea fiind: dezvoltarea locală cu ajutorul proiectelor şi investiţii noi - pentru crearea de locuri de muncă, îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, protecţia cetăţenilor şi a mediului, funcţionarea la nivel cantitativ şi calitativ superior a serviciilor publice, susţinerea educaţiei, sănătăţii, culturii, sportului şi cultelor.

Bugetul total al municipiului pentru anul în curs este de 137.166.366 lei. Bugetul de funcționare este de 79.341.556 lei și cel de dezvoltare în sumă de 57.824.810 lei. Pentru Spitalul Municipal Medgidia administrația va aloca 2 milioane de lei. Venitul Clubului Sportiv Medgidia, prezentat în dezbatere de directorul Nicolae Tutungiu, este de 4.414.500 lei.

,,Ne străduim să ducem la îndeplinire susținerea tuturor obiectivelor și pe măsură ce vor apărea proiecte noi vom aplica și pentru acestea”, a mai precizat directorul economic al Primăriei Municipiului Medgidia.

La punctul 2, arhitect Dana Gasparovici a prezentat ,,Aprobarea Planului Urbanistic Zonal – construire fabrică de amidon, instalații aferente, clădiri de birouri, administrative și împrejmuire, imobil identificat cu număr cadastral și extras de carte funciară nr.106771, municipiul Medgidia’’.

Investiția se va realiza în perioada 2019 – 2022. Terenul analizat în P.U.Z. este situat în partea de Est a Municipiului Medgidia, la sud de Canalul Dunăre Marea Neagră, într-o zonă industrială parțial funcțională.

Fabrica va procesa: materii prime - porumb – 600 tone/zi. Produsele finite și capacitățile maxime de producție estimate sunt: amidon – 250 tone/zi , maltodextrina – 100 tone/zi, germeni de porumb – 45 tone/zi, gluten – 30 tone/zi,gluten furajer – 150 tone/zi.
La ora actuală au fost obținute toate avizele necesare.

La punctul 3 al dezbaterii, inițiatoarea proiectului, viceprimarul municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu a prezentat necesitatea ,,delegării serviciului reabilitarea, modernizarea, întreținerea și reparația căilor de transport, precum și a elementelor de infrastructură urbană, funcțională, ornamentală, decorativă și recreativă; - înființarea, reabilitarea, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice și a spațiilor destinate stocării, cultivării, înmulțirii și plantării materialelor dendro-floricole’’către S.C. APOLLO ECOTERM SRL.

În temeiul prevederilor legale, Consiliul Local al municipiului Medgidia în calitate de autoritate deliberativă, a adoptat Hotărârea nr.73/30.06.2011 cu privire la delegarea gestiunii, prin negociere directă, a serviciului de administrare a domeniului public şi privat, referitoare la activităţile de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi publice, precum şi de reabilitare, întreţinere şi reparaţii căi transport din municipiul Medgidia, către un operator cu statut de societate comercială înfiinţată prin reorganizarea serviciului public de interes local pe cale administrativă, respectiv SC Apollo Ecoterm SRL.

Operatorul S.C. APOLLO ECOTERM va avea în delegare 25 hectare spații verzi, 6 parcuri (Parcul Nord, Parcul 1 Mai, Parcul Orașul Nou, Parcul Mihai Bravu, Parcul Nicolae Bălcescu, Parcul Ion Creangă) și 379 străzi, pentru care au fost prevăzute sume în bugetul local. Materialele prezentate în cadrul dezbaterii de astăzi au fost expuse spre consultare pe site-ul Primăriei Municipiului Medgidia – www.primaria-medgidia.ro, iar până la data organizării dezbaterii nu s-au înregistrat recomandări, sugestii, propuneri și observații privind conținutul și completarea acestora.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

PRINȚESA ȘOMERĂ
scris de Lucian Cristea
Într-o manieră dramatică și într-o viziune progresistă, cazul prințesei Luminița Vlădescu s-a transformat subit din unul disciplin(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • UDMR bastionul păcii e
  • UN INGINER LA POALELE CULTURII - Harry Tavitian și Mircea Dinescu un duet cu explozie întârziată
  • MEDGIDIA - APTĂ SĂ ÎNFRUNTE PANDEMIA!
  • ALERGÂND DUPĂ O STEA! STEAUA LUI CORNEL ANDREȘOIU...
  • Acces rutier îmbunătățit în Campusul Universității „Ovidius” din Constanța