Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PNL câștigă un important obiectiv electoral:  MEDGIDIA

PNL câștigă un important obiectiv electoral: MEDGIDIA(2283)

Într-o discreție totală, doi cetățeni pașnici la o cafea, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, și Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, au negociat un posibil parteneriat politic.

Chiar dacă discuțiile pe această temă nu s-au încheiat, și e firesc să se întâmple așa, eu continui să susțin că Vrabie a îmbrăcat deja haina liberală, care, la prima vedere, îi stă tare bine. Bogdan Huțucă s-a dovedit a fi un foarte bun negociator, iar primarul un partener disciplinat, pentru că nimeni nu a reușit să scoată o informație, cât de mică, de la el!

În aceste condiții, discuțiile s-au purtat tête-à-tête, într-o liniște deplină, fără presiunile și isteriile cu care ne-au obișnuit contestatarii primarului. Aceiași contestatari care susțin că vor binele orașului, dar, în realitate, demolează orice tentativă a primarului de a colabora cu cineva, fie că e liberal, fie că e american! Aceștia sunt veșnicii nemulțumiți doar pe considerentul că Vrabie nu le cântă lor în strună și nu le satisface doleanțele meschine! Asta este Medgidia unui oarecare cetățean, supărat că nu a ajuns consilier, care tulbură apele cu bățul!

Au încercat și alții să capteze bunăvoința lui Vrabie, dar, din cauza atitudinii arogante și a dezinteresului față de soarta Medgidiei, au eșuat! Acum, cum să spun, nu oricine este făcut să negocieze! S-au dat în stambă conducerea PSD Constanța, mai marii de la ALDE și PRO ROMÂNIA…

Chiar dacă în acte figurează ca independent, Valentin Vrabie este un politician versat, tenace și ambițios, care își duce până la capăt inițiativele începute. Mai este identificat ca fiind un dușman înverșunat al PSD.

Pentru PNL, Medgidia poate fi o rampă de afirmare. Potențial există, deoarece în organizația municipală majoritatea sunt oameni bine pregătiți profesional și politic. Cazul consilierului local Georgiana Gheorghiu, care a alimentat suspiciunile privind o posibilă alianță ascunsă cu PSD în interiorul Consiliului Local, este singular. Imaginea de vasal al PSD este nedreaptă și ar fi putut fi anulată dacă ar fi existat o mai bună comunicare între organizația județeană și PNL Medgidia. Cei care au demarat noua reformă au corectat recent greșeala, excluzând-o din partid.

O altă experiență ratată ține de prestația modestă a domnului Iordache, fostul primar, pe care unii s-au grăbit să-l fixeze pe scaunul ...înțeleptului! Dar total ineficient!

Medgidia se potrivește foarte bine cu blazonul liberal, pentru că tot vorbim de interesul local. Este un oraș în plină transformare, cu obiective economice și sociale aflate în derulare. Aici prinde contur o fabrică de amoniac. Cu sprijinul Ambasadei SUA la București, sunt renovate mai multe secții ale spitalului orășenesc. Toate aceste obiective, la care se adaugă și altele aflate în faza discuțiilor, au nevoie de sprijinul guvernanților.

Ce șanse are un primar independent să deschidă ușile împărăției ca să poată rezolva problemele cu care se confruntă orașul? ZERO.

Aceasta este miza negocierilor dintre Huțucă și Vrabie. Accesul la surse și resurse. Viitorul orașului Medgidia. Fie că sunt sau nu sunt de acord cei câțiva primari oportuniști din PNL, care fac pe moraliștii, dar uită că s-au desprins din gruparea traseiștilor!

PNL poate mai mult! Și poate demonstra acest lucru la Medgidia! Sigur, Valentin Vrabie nu este un personaj prea comod, dar are o calitate. Nu blochează un obiectiv important doar de dragul intereselor sau orgoliilor sale personale, după cum procedează consilierii din grupa celor “13 negri mititei”!

Bogdan Huțucă și Valentin Vrabie și-au încheiat misiunea.

PNL câștigă fără vărsare de sânge un important obiectiv electoral: MEDGIDIA.

Valentin Vrabie se poate baza pe un aliat de nădejde: PNL Constanța.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii