Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
BULDOGUL LUI COMĂNESCU

BULDOGUL LUI COMĂNESCU(1843)

Într-o noapte, mergând spre Oradea, am oprit să înoptăm la pensiunea unui belgian, amplasată la ieșirea din Căciulata, spre Mânăstirea Cozia. Fiind miezul nopții, după o zi proastă, m-am grăbit să-mi duc bagajele în hotel, dar m-am oprit brusc în prag. În fața mea stătea tolănit pe mochetă un câine uriaș, dintr-o rasă fioroasă și nu am îndrăznit să mai fac un pas înainte ! În general, nu mă tem de câini, dar ăsta se afla într-o poziție ofensivă, ca și cum ar fi fost pregătit de minute bune să sară pe mine! Într-un moment de uluială, am rămas pe loc... Zâmbind, patronul, care se afla în recepție, mi-a făcut semn să înaintez, explicându-mi că dihania este o mascotă inofensivă confecționată dintr-un material special! Deci, nefiind vie, nu mușcă, nu latră și nu mârâie! Doar că prin croiala lui foarte reușită generează teamă!

De câte ori scriu despre Vasile Blaga, îmi vine în minte acest episod inedit din viața mea și mă întreb pe cine oare mai sperie Buldogul, după cum l-a botezat Traian Băsescu! În opinia unora, din punct de vedere politic, e ca o frunză în vânt...

Sigur, o frunză cu caracter special. Mai bine zis, din categoria celor protejate de cântărețul Constantin Drăghici. Care, de ani de zile, ce ne avertizează domnia sa? Că a căzut o frunză în calea ta și, atenție, vezi, să nu calci pe ea! De parcă frunza ar fi o mină rămasă din al doilea război mondial!

Credeam, în naivitatea mea, că Vasile Blaga e frunză în vânt! Asta presupune că și-a mâncat mălaiul și și-a trăit traiul în politică! M-am înșelat. Pe puțin, valorează cât mascota fără dinți a belgianului! Cel puțin, în ce privește filiala din Constanța a partidului la care a aderat în regim de urgență. Pentru acest eșantion, Vasile Blaga rămâne în continuare personajul ridicat de Traian Băsescu la rangul de buldog. E drept, a mai năpârlit și el, mai dă rateuri cu repetiție, dar un buldog este totuși un buldog! Chiar și împăiat!

Faptele sale de vitejie de la alegerile locale trecute de la Constanța au dovedit înțelepciunea canină a unui cunoscut proverb românesc. Cine nu are buldog, să își cumpere sau să apeleze la Traian Băsescu, că e mână bună! Nu ca Liviu Dragnea, care nu are noroc nici la oameni, darmite la buldogi!

Știți că unii câini au un nărav dobândit din naștere. Când îi apucă dracii, dau din picioarele din spate până când provoacă o mică furtună de praf, ca să nu mai vezi nimic în jurul tău! Cum s-ar spune, praf în ochii opiniei publice! Este o metodă folosită destul de des de către cei care au de spus un cuvânt în politică. Este și asta o formulă de politică din umbră practicată de Comănescu, patronul de la GSP.

După cum consemnam într-un alt editorial, “regele petrolului” dă semne vizibile că intenționează să se implice din nou în disputele politice dedicate alegerilor pentru Primăria Constanța! E drept, nu mai are priza pe care o avea, la alegerile trecute, în mediul liberal de la Constanța! Gata cu obiceiul unora de a-și băga nasul acolo unde nu e treaba lor! S-au schimbat liderii și, în pas cu ei, ideile și concepțiile despre adevărata identitate și personalitate a partidului.

Când iese cu buldogul la plimbare, domnul Comănescu vrea să transmită anumite mesaje. Poziția de primar al Constanței constituie în continuare o miză importantă pentru diverse personaje, chiar dacă se jură că nu fură, ca să folosesc o figură de stil. Sincer să fiu, nu înțeleg de ce atâta secretomanie în jurul unui subiect la vedere! În definitiv, dacă fiecare candidat are pe cineva în spate, de ce i s-ar interzice, tocmai domnului Comănescu, să aibe și domnia sa unul preferat!

Un lucru nu îl înțeleg. Dacă musai vrea controlul pe Primăria Constanța, de ce nu și-a făcut un partid bun de călărit numai de domnia sa! Cum a procedat Victor Ponta cu PRO ROMÂNIA. De la alegerile trecute și până în prezent, avea tot timpul să crească mare. Oricum era mai eficient decât Buldogul!

La Căciulata, după ce am aflat că nu am în față un câine viu, i-am tras, cât de discret am putut să fiu, un șut la plecare! Sincer vorbind, nu aș vrea ca și Buldogul să o pățească la fel. Știți cum sunt politicienii! Aveți o sumedenie de exemple care definesc trădarea la noi. Ce s-a ales din frăția Dragnea-Ponta? Dar de prietenia inegalabilă din trecut dintre Comănescu GSP și Florin Cârstocea? Înainte și-ar fi dat și viața unul pentru celălalt..

Acum, Comănescu se face că nu are habar de ceea ce scrie omul său despre Florin Cârstocea în sută la sută foaia sa!  Până la pronunțarea unei sentințe, Florin Cârstocea nu merita să fie împroșcat cu noroi! Păcat.

Florin Cârstocea se numără printre puținii oameni de afaceri care au făcut destule lucruri benefice, din proprie inițiativă, pentru orașul Constanța!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte