Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
POLITICA AERULUI ȘI A FRAIERULUI: ÎN VERSIUNEA LUI CLAUDIU PALAZ

POLITICA AERULUI ȘI A FRAIERULUI: ÎN VERSIUNEA LUI CLAUDIU PALAZ(1502)

De câteva zile, peisajul nostru urbanistic de-a dreptul mortuar, opera tămâiată a primarului Făgădău, care se stinge pe funcție ca o lumânare, s-a mai înveselit. Tonul l-a dat un domn papugiu, puțin cam zbanghiu, decapotabil, dar funcțional, rudă cu Figaro. Înarmat cu o plasă specială, dă impresia, alergând de colo până colo, că se străduiește să prindă de unul singur fluturi! La noi, deși nu mai au de multă vreme aripi, fluturii încă zboară, dar pe spații mici, limitate, în capul celor cu gărgăuni. Legătura dintre fluturi și gărgăuni este dovedită științific din momentul lansării în politică a unui individ.

De cum se vede puțin scăpat la putere, face niște gogoși mari de mătase pline cu gărgăuni din care, mai târziu, ies fluturii. Personajul în cauză a reușit să ne înveselească sincer și competent prin diverse teorii personale din categoria fluturi și flututași. Organizează de unul singur dezbateri pe diverse teme dilimandroase, dar care țin publicul naiv în priză. Publicul său este format din cei cărora le filează în permanență o lampă Dioda. De pildă, de curând, s-a desfășurat un simpozion pe tema “Fluturaș, tu de ce nu mai ai aripioare? Dar flotă?” Simpozionul, urmat de un festival al berii cu sticlă de acasă la schimb a generat o confuzie de proporții. Fiind vorba de fluturași, oamenii au crezut că este zi de salariu! Cât privește soarta vapoarelor, am constatat că noile generații nu au aflat că avem doar o flotă de fluturași! Și aceia cu cap de mort pe spate!

Ne așteptam ca individul, simpatizant declarat al vicelui Palaz, care țopăie pe lângă noi, să ne prezinte colecția sa personală de fluturi, dar am aflat că dumnealui prindea doar AER în plasa sa cu ochiuri multe! Conform noilor directive, opera domnului Claudiu Palaz, AERUL și FRAIERUL, au primit aviz de liberă trecere pentru a circula peste tot și pretutindeni, fără opreliști, bariere sau restricții de orice fel. Nu știu cum au trăit unii fără aer, potrivindu-și, în fiecare zi, masca pe figură, horcăind pe fereastră etc., când, de fapt, circulația aerului în natură este liberă din moși strămoși și a fost dobândită cu mari sacrificii și fapte de vitejie.

Specialist în vasele comunicante, care au înlocuit telefonul fără fir, domnul Palaz și-a dedicat întreaga existență luptei pentru libera curculație a aerului peste tot, întrecându-l pe Peneș Curcanul la numărul de gloanțe încasate într-un singur picior...Pentru binele și prosperitatea aerului, este în stare de orice! La nevoie, să taie toți copacii din oraș, ca să poată respira mai bine și în voie constructorii de blocuri năpăstuiți din județul nostru! Niște amărâți de pe care curg zdrențele!

Pentru buna fluidizare a circulației, domnul Palaz a propus înființarea POLIȚIEI AERULUI și a FRAIERULUI, cu o rază largă de acțiune. Printre multe alte sarcini, două sunt de o importanță capitală. Fluidizarea aerului către nucleele de influență din orașul nostru și protecția constructorilor de blocuri, care continuă să fie chinuiți! Fire milostivă, Claudiu Palaz este gata să ia toți copacii cu lopata și să-i sancționeze drastic pe toți cei care îi chinuiesc pe constructorii de blocuri din categoria “Oriunde și oricând/Cu autorizația la pământ”.

Claudiu Palaz contribuie, prin desființarea, fie și parțială, a copacilor cu totul, la eradicarea uscăturilor. Și, dacă tot vorbim despre aer, nu aveți impresia că e puțin cam mult viciat de diverși intruși și constructori de blocuri de ocazie?! În ceea ce îi privește pe “chinuiții” democrației noastre, să-i programăm la “Memorialul durerii” sau la “Radio Sky”!

Dar cine este fraierul? Cel care îl va vota din nou, după ce a făcut joc dublu la PMP și PSD, dacă nu cumva va fi scăpat din brațe de umbra lui Comănescu GSP de la Constanța!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte