Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
VACANȚE ATRACTIVE, SĂRBĂTORI și FESTIVALURI, pe cuprinsul județului TULCEA!

VACANȚE ATRACTIVE, SĂRBĂTORI și FESTIVALURI, pe cuprinsul județului TULCEA!(1168)

Mai, o lună plină de evenimente în județul Tulcea!


Luna Mai, ultima lună a primăverii, se dovedește a fi o lună plină pentru locuitorii județului Tulcea și pentru vizitatorii acestuia, interesați să descopere tradițiile Dobrogei de Nord și să profite de peisajele și gastronomia pe care această zonă le oferă.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, în calitate de partener în organizarea evenimentelor, îi invită pe toți cei care își doresc câteva zile de vacanță și relaxare, să participe la sărbătorile și festivalurile care au loc în județul Tulcea în această lună.

Între 9 și 13 mai are loc la Tulcea și Sarighiol de Deal ediția a XVI-a a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului.
Festivalul reunește ansambluri folclorice și ale minorităților din România, Republica Moldova și din Macedonia, ansambluri ce vor oferi recitaluri atât în Sarighiol de Deal, cât și pe scena teatrului Jean Bart din Tulcea.
Sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 14, la Sarighiol de Deal va fi prezentată o expoziție gastronomică, vizitatorii putând încerca gustul bucatelor specifice zonei precum și preparate tradiționale legate de obiceiul păstoritului.

Pe 17 mai, la Cerna, are loc „Coșia de la Cerna“.
Coșia este un obicei tradițional bulgăresc, ce avea loc anual în Comuna Cerna, până în 1940, când a avut loc schimbul de populații în Cadrilater, între România și Bulgaria. Tradiția a fost reluată în 2013, după 73 de ani.
Coșia este o întrecere între cai, ce se organiza, tradițional, în ziua de Sfântu Toader, sfânt despre care, în credința populară, se spune că se putea transforma în cal.
Comuna Cerna este situată în vestul județului Tulcea, are o importanță comunitate meglenoromână, mai păstrează, încă unele tradiții ale minorității bulgărești și este un loc de unde se poate pleca în drumeții în munții Măcinului.
Anul acesta, Coșia de la Cerna începe la ora 10.00, în ziua de 17 mai, iar întrecerea cailor va avea loc în zona noului stadion din Cerna.

18 mai, Săbătoarea Scrumbiei Albastre, la Sulina
Iubitorii gastronomiei deltaice pot participa, pe 18 mai, la Sărbătoarea Scrumbiei Albastre de la Sulina, eveniment ajuns la a III-a ediție.
Migrația bancurilor de scrumbie din Marea Neagră în amonte, pe fluviul Dunărea, este un eveniment important al fiecărei primăveri pentru locuitorii de la gurile de vărsare ale Dunării.
Oraș cosmopolit și multietnic, Sulina a marcat mereu momentul migrației scrumbiei, acesta însemnând atât o importantă sursă de hrană și de venituri pentru locuitori, dar și un motiv de sărbătoare.
Sărbătoarea Scrumbiei Albastre este, în același timp, o sărbătoare gastronomică, în timpul căreia sunt puse în valoare rețetele tradiționale deltaice, dar și o sărbătoare a tradițiilor culturale ale minorităților din Delta Dunării.

25 mai, JCI PLAY 4x4 Experience, la Jurilovca-Enisala
JCI PLAY 4x4 Experience este un eveniment de networking organizat anual de către Junior Chamber International și a fost premiat la nivel european cu distincția „Best Local Growth & Development Program”.
Anul acesta, a XIII-cea ediție a JCI PLAY 4x4 Experience are loc pe traseul Jurilovca, Enisala, Slava Rusă, Camena, Vișina, pe parcursul întregii zile de sâmbătă, 25 mai, iar startul va fi dat de către campioana olimpică la gimnastică, Cătălina Ponor.
La JCI PLAY 4x4 Experience participă echipaje în mașini de teren, iar traseul presupune o serie de activități antrenante, dar și descoperirea atracțiilor din zona străbătută.

Destinația finală va fi Gospodăria Tradițională “Suvenir din Dobrogea” de la Vișina unde participanții și membrii JCI vor petrece la o masă câmpenească iar promoter-ul de tradiții autentice Bianca Folescu va fi gazdă primitoare și ne va arăta cum a pus bazele unui model de business rural cu specific local.


Echipa de Comunicare
AMDTDD
E-mail: asociatia_deltadunarii@yahoo.com
Mobil: 0744 358 114 - Cătălin Țibuleac, președinte AMDTDD

Despre Noi
Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Membrii asociației sunt: Consiliul Județean Tulcea; Primăria Municipiului Tulcea; Primăria Comunei Jurilovca, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea, „Complex Delta” S.R.L; „Europolis” S.A. „Holbina – Trei Bibani” S.R.L.; „Navlomar Maritime” S.R.L., Complex Cormoran; Complex Egreta Hidroturism; Asociaţia Eco Delta Dunării, formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin; Eden Travel Partener SRL; Hotel Delta Est – Sulina; Asociația operatorilor din agricultura ecologică „Bio România” – filiala Tulcea. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

PRINȚESA ȘOMERĂ
scris de Lucian Cristea
Într-o manieră dramatică și într-o viziune progresistă, cazul prințesei Luminița Vlădescu s-a transformat subit din unul disciplin(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • UDMR bastionul păcii e
  • UN INGINER LA POALELE CULTURII - Harry Tavitian și Mircea Dinescu un duet cu explozie întârziată
  • MEDGIDIA - APTĂ SĂ ÎNFRUNTE PANDEMIA!
  • ALERGÂND DUPĂ O STEA! STEAUA LUI CORNEL ANDREȘOIU...
  • Acces rutier îmbunătățit în Campusul Universității „Ovidius” din Constanța