Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!(623)

Pentru români, ziua de 9 mai are o dublă semnificaţie istorică. În urmă cu 132 de ani, Guvernul român proclama independenţa României, care urma să fie consfinţită în urma jertfelor ostaşilor pe câmpul de luptă, prin recunoaşterea de către statele Europei.

După aproape 122 de ani, tot prin voinţa statelor membre, România era primită în Europa Unită, care este celebrată, în fiecare an, la data de 9 mai.

Totodată, această zi marchează celebrarea victoriei Coaliției Națiunilor Unite asupra Germaniei naziste.

Cu aceste prilej, Primăria municipiului Medgidia a organizat o serie de manifestări cu caracter patriotic, precum intonarea Imnului de Stat al României și al Uniunii Europene și arborarea drapelului românesc.

Evenimentul a continuat cu interpretarea pieselor „Țara mea” și „Peste Prut la răsărit” de către solistele Daria Dospinescu și Izabela Ionescu dar și cu discursuri de evocare istorică a momentului, realizate de profesorii de istorie Gafar Echrem și Iulian Jegu.

La ceremonial au fost prezente oficialități publice locale și locuitori ai municipiului Medgidia. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Gruparea MAZĂRE la INTERN, MOGA la INTERNE!
scris de Lucian Cristea
Într-o imagine simbol, senatorul Nicolae Moga apare într-o poziție nefirească cu degetul mijlociu de la o mână ridicat ostentativ în(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii