Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Voluntariatul – o săptămână în prim plan, în municipiul Medgidia

Voluntariatul – o săptămână în prim plan, în municipiul Medgidia(1480)

În perioada 13-19 mai 2019, se desfășoară cea de-a XVIII-a ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului.

La Medgidia, Săptămâna Națională a Voluntariatului a ajuns la cea de-a XII-a ediție și a fost marcată de activități diverse, care au avut ca scop principal promovarea noțiunii de voluntar și conștientizarea populației asupra importanței acestei activități umanitare.

Primăria Medgidia, prin serviciul de Asistență Socială Comunitară a organizat și coordonat un amplu program, începând de luni până vineri. S-a încercat promovarea voluntariatului în cadrul școlilor, liceelor și instituțiilor non guvernamentale din municipiul Medgidia dar și în rândul cetățenilor, prin distribuirea de pliante și realizarea unor prezentări legate de importanța voluntariatului și rolul voluntarului în comunitate.

Activitatea educațională ,,Copacul Prieteniei”, derulată împreună cu Asociația Zâmbet și Culoare și clasa a IV-a Școlii Gimnaziale ,,Constantin Brâncuși” coordonată de învățător Zamfir Liliana, a avut ca scop susținerea diversității, acceptării și solidarității între oameni.

Miercuri, la Casa de Culturi ,,I. N. Roman”, a vut loc o amplă activitate, cu participarea Asociației ,,Curcubeul Cunoașterii”, a Asociației „MedCer” și a școlilor din Medgdia. A fost dezbătută problema drogurilor, o realitate a zilelor noastre, precum și conceptul de marginalizare și excluziune socială, din ce în ce mai utilizat în studiile ce abordează tema sărăciei.

Ziua de vineri a fost dedicată activității intitulate ,,E timpul să fim altfel”, în cadrul căreiea, alături de elevii școlii ,,Constantin Brâncuși” și Serviciul de Asistență Socială al Primăriei au participat și reprezentanți ai ,,Crucii Roșii”, Filiala Medgidia. Au fost oferite pachete alimentare unor familii nevoiașe și persoane vârstnice din localitate, precum și copiilor din cadrul After School – Biserica ,,Sf. Apostoli Petru și Pavel” Medgidia.

Săptămână Națională a Voluntariatului s-a închiat la Medgidia cu succes, iar organizatorii apreciază că evenimentul și-a atins și de acesată dată scopul.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

A FI SAU A NU FI BĂRBAT ÎN PNL!
scris de Lucian Cristea
Cineva, persoană respectată și de încredere, din anturajul lui George Dragomir, “tata” liberalilor constănțeni, m-a invitat la(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI