Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LINȘAJUL MEDIATIC ÎMPOTRIVA PRIMARULUI VRABIE

LINȘAJUL MEDIATIC ÎMPOTRIVA PRIMARULUI VRABIE(1491)

“Ați venit să-l apărați ?”
Aceasta a fost întrebarea adresată, dintr-o pornire isterică, cu mult tupeu, de o jurnalistă unui confrate, atenție, luat ca din oală! Cunoscând-o ca “gură bogată”, mă așteptam să continue și chiar să îl ia la șuturi pe individ, care părea un novice în materie de conflicte spontane! Și, mai ales, în presupusa tentativă de a apăra pe cineva!

Episodul s-a derulat cu puțin timp înainte să înceapă o conferință de presă la care era anunțată prezența primarului Valentin Vrabie! Ceea ce ar putea justifica, într-un fel, starea ei de nervozitate...Cuvintele provocatoare ale veteranei din presa locală mi-au trecut pe la ureche precum șuieratul imaginar al unui șarpe boa gigant care suferă de astm. Instantaneu mi-am adus aminte de coana Cruella, personajul negativ din filmul de desene animate “101 dalmațieni” care își bagă nasul peste tot și îi inflamează pe toți cu tot felul de intrigi. Îmi venea să mă întorc la ea și să-i strig în față: “Cruella, Cruella lasă băiatul în pace!” Da, dar dacă are, mi-am zis, o nuia la ea ca să ne atingă prin părțile cele moi?

Sigur că, fiind vorba, ca temă, de primirea primarului Vrabie în PNL, am înțeles la cine face aluzie doamna Cruella, mârâind ori de câte ori i se așeza un bondar pe nas sub acoperire ca aluniță. Se vedea, și după tonul ei războinic, că este țâfnoasă și pusă pe scandal cu o înverșunare cum rar mi-a fost dat să văd în viața mea!

Cruella s-a desconspirat singură. A plecat la “răzbel” cu un singur scop. Pedepsirea exemplară a celui care a îndrăznit să treacă peste voința ei și să se înscrie într-un partid! Și nu în unul oarecare, ci în PNL!

Când a trecut pe lângă mine, de teamă că ar putea avea în buzunarul de la haină o cărămidă rea, mi-am ținut respirația! Dacă îi cășună și pe mine că am venit să îl apăr pe Vrabie! O doamnă nervozată se poate transforma oricând într-un pericol greu de controlat și, ca atare, m-am așezat departe de dânsa…

E prea pătimașă și am înțeles că la nervi roade pixuri! Ce vreți, apucături de deontoloagă! M-am întreba de ce și de cine trebuie apărat Vrabie Valentin? De ce ar avea el nevoie de o apărare în ton cu starea de neliniște a doamnei Cruella? Când a demonstrat de nenumărate ori că poate să se apere singur, indiferent de adversar!

Cât de gravă este situația? Cu cine se ceartă Cruela și de ce? Cine sau ce o mână în luptă? În definitiv, urma să participăm la o conferință de presă și nicidecum la un proces precum cel de la Nürnberg! Nu am ajuns încă la crime împotriva umanității! Accept conferințele de presă dure, dar la obiect, justificate și, în nici un caz, folosite ca suport de către cei vor să plătească unora polițe.

Am crezut inițial că e vorba de o antipatie personală a Cruellei, care, pierzându-i pe cei 101 de dalmațieni, a rămas fără palton! Da, dar Cruella știa mai multe amănunte despre ceea ce avea să urmeze, întrebarea sa fiind, de fapt, un avertisment! “Băi, băiețaș, ați venit să-l apărați pe Vrabie? Să nu o luați și voi pe cocoașă!” Personal am primit astfel de avertismente, dar, asta-i viața!

M-am edificat când s-a trecut la întrebări și când conferința de presă s-a transformat într-o coridă populară în care taurul, singurul, este alergat pe străzi de o ceată de cetățeni manipulați împotriva lui! Criticii lui Vrabie s-au năpustit asupra sa ca niște țânțari dornici să sugă sânge proaspăt din venele lui! În cele din urmă, au fost nevoiți să se mulțumească cu aceeași grupă sanguină de pe vremea când Dorian Hapurnea se mândrea cu faptul că Valentin Vrabie este muza lui! Vă imaginați că nu toți am avut șansa lui Hapurnea! Recunosc că mă sufoc de invidie!

Eu am dormit de nenumărate ori pe aceeași canapea cu Traian Băsescu, când era ministrul Transporturilor, dar nu am acceptat să fie muza mea! Nici măcar când stăteam la băute la “Podul Băneasa” până prindeam răsăritul de soare de la ruși.

Noul linșaj de presă îndreptat împotriva lui Vrabie a fost opera inconfundabilă a aceluiași Hapurnea! Ușor de identificat după stângăciile sale, greu de controlat când ești orbit de ură! Aceeași muniție veche și de demult, aceleași injurii și calomnii, aceleași rateuri ușor jenante etc. de când a învățat să scrie singur, fără ajutorul muzei sale declarate! De pildă, imparțialul Hapurnea a venit cu un ziar mototolit pe care îl poartă tot timpul la el din trecuta campanie electorală! Mai ales de când este țintuit tot timpul de o criză de crampe stomacale! Bănuiesc că ziarul cu pricina este anti Vrabie. Alt ziar pesemne decât cel în care el, Hapurnea, îl apăra pe Vrabie de “apucăturile imperialiste” ale lui Claudiu Palaz, căruia, acum, când se freacă de pantalonii lui, i se adresează cu “Nene Iorga”!

Pe parcursul asaltului final, colegii Cruellei au reluat aceleași acuze cu care încearcă de aproape doi ani de zile să-l demoleze pe edil! Nimic altceva decât refulările la pachet ale celor care suferă că nu mai sunt băgați în seamă de primar! E drept, au crescut gradul de agresivitate, ura inexplicabilă și tendința de a-l prezenta pe primar ca fiind “Dușmanul Medgidiei”! Din păcate, critica este exprimată printr-un limbaj extrem de violent și prin abordarea unor false probleme prezentate printr-un limbaj de mahala!

Practic, totul se învârte în jurul acestui personaj ciudat, dar care, trebuie să recunosc, a reușit să adune în jurul său aproape toți așa- zișii gazetari ai Constanței! Chiar și pe unii dintre cei care știu mai multă carte decât el și care îl urmează cu sfințenie! Nu numai în campania de presă dusă împotriva lui Vrabie, concediat din funcția de muză a lui Dorian Hapurnea!

Pe Hapurnea l-am văzut prima oară într-o fotografie în care se poza cu porcul achizițonat în vederea petrecerii sărbătorilor de iarnă. M-a șocat atunci răceala lui sufletească ieșită din comun! Într-o versiune, ne vorbea despre respectivul porc ca fiind prietenul său! Iar, într-o altă versiune, spunea că abia așteaptă să se înfrupte din bunătățile care aveau să rezulte după sacrificarea prietenului său! Cazul, unul profund social, mă scutește de alte comentarii! Dacă va fi necesar, vom reveni...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii