Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
NU TE SUPĂRA, FRATE, DAR ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ UNDE AI FOST !?!

NU TE SUPĂRA, FRATE, DAR ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ UNDE AI FOST !?!(1671)

S-au supărat unii în PNL Constanța că nu sunt băgați în seamă la justa lor valoare de către conducerea partidului! Chipurile ar fi marginalizați și confundați cu răchita care nici măcar micșunele nu mai face! În realitate, sunt tufă de Veneția în ce privește munca de partid! Ori nu știu, ori nu vor să se implice! În ambele cazuri, e nașpa! E jenant ca la vârsta lor să se comporte ca niște odrasle înțărcate înainte de termen! De parcă președintele Bogdan Huțucă, un bărbat în toată firea, echilibrat și decent, nu ar avea altceva de făcut decât să le caute lor în coarne!

Cel puțin, unuia dintre ei i s-a urcat mercurul aroganței la cap! Nu îl mai poate domoli nici măcar mentorul său de o viață în ale partidului, vechi militant liberal și naș de cununie! Am stat de vorbă, zilele acestea, cu domnia sa și nu își explica nici dânsul atitudinea învățăcelului! “Poate că este supărat, poate că este împrăștiat, știu și eu ce-o fi cu el?” De pildă, amenință. Dar asta știu și pesediștii să facă! Avertizează precum groapa în care a căzut generalul Izmană cum că “Nu or să rămînă lucrurile în partid precum vrea Huțucă!”

STOP. Dar aici nu este precum vrea Huțucă, ci precum vrea conducerea partidului! Întreb pe cei cu ureche muzicală. Cum vă sună chestia asta “că nu or să rămână așa”!? Nașpa, nu-i așa, pentru unul care a ajuns în Parlamentul României propulsat de PNL! Am vaga impresie că domnul în cauză se substituie partidului și acționează doar de capul lui! Nu mai trece pe la sediul partidului! Chiar mie mi-a spus să nu-l mai caut acolo! La ședințe, nici atât! În campania electorală, trei bannere și cam atât...

Rareș Bogdan reprezintă, cel puțin până acum, o surpriză de mari proporții pentru cei care vor să reformeze, precum Bogdan Huțucă, pe de-a întregul Partidul Național Liberal. Altul, după victoria obținută la alegerile europarlamentare, nu s-ar fi dat prea curând jos din corcoduș...Ar fi petrecut cu lumina aprinsă câteva zile și nopți și ar fi fost preocupat doar de condițiile lui de trai de la Bruxelles…

Dar,nu, nu s-a întâmplat așa! Rareș Bogdan a declarat război total celor care au tras mâța de coadă în campania electorală, care au mimat munca de echipă, care au avut cu totul alte preocupări, care s-au plimbat pe la Londra când alde Septimiu Bourceanu își făceau cu greu drum prin noroaiele satelor dobrogene! Ba, chiar mai mult de atât, au încercat să bruieze activitatea tuturor celor care nu au avut alt obiectiv decât câștigarea alegerilor de către PNL!

Să nu uităm un element foarte important. Rareș Bogdan s-a dovedit a fi un jurnalist competent și impecabil ca, zic, comportament și morală. În politică, a luat-o de jos, cum se spune în cazul celor care, nu numai din punct de vedere profesional, se bazează în viață pe propriile lor forțe și posibilități. Rareș Bogdan este unul dintre oamenii care respectă PNL și, din această cauză, se străduiește să-i redea strălucirea de altădată. Dar ca să te erijezi în moralistul scenei politice, trebuie să fii tu însuți un exemplu.

Acesta este și crezul lui Bodgan Huțucă, liderul PNL Constanța. Când Rareș era încă moderator la REALITATEA TV și nimeni nu vedea în el parlamentarul european de astăzi, la Constanța, în PNL, se declanșa o amplă acțiune de curățenie în partid. Din postura de președinte al partidului, Bogdan Huțucă face exact ceea ce face Rareș astăzi la nivel național. Atenție, asumându-și mari riscuri!

Imaginați-vă că noii conduceri liberale nu i-a fost deloc ușor să-i clintească din loc pe ultimii mohicani aflați de ani și ani de zile în cele mai importante funcții de conducere! Chiar dacă, la vremea respectivă, se mâncau între ei...Chiar dacă ei nu mai sunt în schema partidului, au rămas susținătorii lor fanatici sau nostalgici, după cât de înverșunat este fiecare dintre ei! Sunt singurii care nu s-au bucurat de victoria în alegeri a PNL contra PSD! Ba chiar au făcut din Liviu Dragnea, aflat la pușcărie, o victimă politică!

Cum se întâmplă la noi, ca în viața de toate zilele, cei mai vehemenți contestatari ai programelor și proiectelor propuse de Huțucă sunt exact cei care taie zilnic frunză la câini! Nu s-au implicat absolut deloc în campania electorală. Au absentat ostentativ de la programul electoral sau au făcut treabă de mântuială. Au bagatelizat orice inițiativă de acest gen. În anumite cazuri, au trecut la amenințări. Pe timpul campaniei, au comunicat cu unii din vechea gardă. Au contribuit în bătaie de joc doar cu câteva bannere și au dispărut. Nu au mai trecut de un an de zile pe la sediul de partid. Nu se implică în viața de partid. Fac o presă proastă. Lansează critici răutăcioase la adresa lui Septimiu Bourceanu pe motiv că presa l-a catalogat ca fiind unul dintre strategii PNL Constanța!

În opinia mea, în cazul de față, avem de-a face cu o crasă dovadă de indisciplină! Este de așteptat ca, intransigent, cum îl știu, Bogdan Huțucă să nu lase ca un astfel de exemplu să perturbe activitatea partidului. Și, mai mult decât atât, să fie alături de Rareș Bogdan, care ne-a demonstrat tuturor că PNL este un partid care merge doar înainte! Și ca să meargă lin și productiv, trebuie să se debaraseze de balastul trecutului...

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte