Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
OLIMPICUL DIN MEDGIDIA

OLIMPICUL DIN MEDGIDIA(2010)

Medgidia este prezentă la Jocurile Europene de la Minsk! Multe alte orașe de pe mapamond au intrat, în aceste zile, într-un profund anonimat la Minsk! Medgidia este însă prezentă la Jocurile Europene! Tocmai în capitala mondială a sporturilor, unde se desfășoară prefața Olimpiadei de anul viitor de la Tokyo. În marea de sportivi care au rupt digurile imaginației noastre, în ziua deschiderii festive, se află și un tânăr din Medgidia!

El se numește Valentin Dumitrică. De unde ești? Din România. De unde din România? Din Medgidia. Cei mai curioși indivizi cu putință răsfoiesc noile atlase geografice, unde România este vizibilă. Unde este Medgidia? De când americanii au învățat drumul spre Medgidia,e mai ușor de explicat.

Dar Valentin Dumitrică cine este? Este portarul titular al echipei de fotbal C.S.Medgidia. Talentul său ieșit din comun a atras atenția selecționerilor echipei României de fotbal pe plajă, care l-au convocat pentru jocurile de la Minsk. Dintre toți jucătorii care evoluează pe acest post, Valentin Dumitrică a corespuns tuturor exigențelor impuse de selecționeri. Ca atare, spre cinstea lui, a îmbrăcat tricoul cu numărul 1 al echipei naționale a României!

Față de fotbalul clasic, fotbalul jucat pe plajă este mult mai greu din cauza terenului nisipos. Încercați să manevrați o minge de fotbal printre dunele de nisip. O să obosiți foarte repede! Dar dacă aveți un adversar sau doi în spate!! E limpede că fără calități fizice și tehnice deosebite nu poți juca la un nivel înalt fotbal pe plajă!

Imaginați-vă, în acest context, cât de grea este viața de portar pe plajă! În fotbalul pe plajă nu ai cum să îți furi singur căciula! Fiind jucători mai puțini pe teren, condiții grele de joc,toată lumea în față, toată lumea în apărare, trebuie să ai forța necesară pentru a face față rigorilor jocului. Iar portarul… Ei bine, portarul trebuie să fie deasupra tuturor. Fotbalul pe plajă e o altfel de școală. Să nu uităm că marele Pele a învățat fotbalul pe plajele braziliene.

Valentin Dumitrică este, în aceste zile, steaua Medgidiei de pe cerul olimpic de la Minsk. El va încerca să ajute România în meciurile pe care le are de disputat cu Belarus, Portugalia și Elveția, într-o primă etapă preliminară. Ar fi prea frumos ca România să se plaseze, la finalul competiției, pe unul din locurile răsplătite cu medalii. Dar, chiar și fără medalii, este un motiv de mândrie că un tânăr din Medgidia s-a aflat printre cei 4.000 de sportivi prezenți, de pe toate meridianele lumii, la Jocurile de la Minsk!

Constat, recunosc, cu satisfacție, că sportul local le-a tras o nouă palmă peste obraz domnilor consilieri! În ciuda obstacolelor pe care acești indivizi le-au pus tinerilor din Medgidia, sportivii au continuat să aducă noi medalii, noi satisfacții, să înregistreze noi performanțe notabile… Înfruntând sărăcia și obtuzitatea unor politicieni locali!

Valentin Dumitrică, olimpicul din Medgidia, este doar un exemplu...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MAJESTATEA SA PRIMARUL!
scris de Lucian Cristea
Există o categorie restrînsă de cetățeni care, cu un tupeu ieșit din comun, își arogă drepturi nemăsurate și se plasează singur(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI