Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Constanţa dă ora exactă în tenis

Constanţa dă ora exactă în tenis(2498)

Pasionaţii sportului alb, încurajaţi de rezultatele constănţenilor Simona Halep şi Horia Tecău, au participat la toate competiţiile organizate recent de Clubul Sportiv Tenis Club Idu.


În perioada 5-8 septembrie, gazda, împreună cu ”Tenis Partener”, a promovat sloganul ”Tenis pentru toţi” în al IV-lea turneu de Mare Şlem amator din 2013. După trei zile în care ”actorii” principali au fost predominant adolescenţii şi adulţii, duminică a venit rândul copiilor să capteze toată atenţia.


Mihai Diniţă, project manager al Media Production Grup, a prezentat conceptul Tenis10, care s-a folosit pe parcursul turneului. ”Din considerente care ţin de capacităţile limitate de adaptare ale copiilor la rigorile tenisului practicat de adulţi (determinate în special de diferenţele de ordin fizic), Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a introdus o serie de recomandări, care au la bază un cod al culorilor, corespunzător mai multor niveluri de joc. Ţinând cont de vârstă şi de abilităţile fiecăruia, pentru fiecare nivel există mingi mai grele sau mai uşoare, rachete mai lungi sau mai scurte şi terenuri de joc mai mici sau mai mari. Astfel, de pildă, copiii nu se vor antrena şi nu vor juca în competiţii cu o minge normală, de culoare galbenă, pe un teren de dimensiuni standard. În privinţa practicării jocului de tenis într-un cadrul organizat, ITF a decis ca, începând din 2012, introducerea unor astfel de norme pentru copiii mai mici de 10 ani să devină obligatorie”, a explicat acesta.


După desfăşurarea meciurilor din grupe şi a celor eliminatorii, câştigătorii au fost: Preda Luca (portocaliu), Ţigănuş Vlad (verde), Popîrlan Liviu (roşu).


La turneu nu au concurat numai constănţeni, competiţia având participanţi atât din ţară, cât şi din Bulgaria. Indiferent de vârstă şi rezultate, toţi copiii au fost încurajaţi verbal şi cu premii de către organizatori, gazde şi personalul auxiliar.


În cadrul turneului, s-a desfășurat și parteneriatul dintre ”Tenis Club Mamaia Idu” şi ”Asociaţia de psihologie şi resurse educaţionale ALPHA PSIHOMED“ prin care s-a organizat ”Racheta fermecată”. Doiniţa Bentu a prezentat beneficiile evenimentului. ”Pictura cu degetele are calităţi kinestezice, iar copilul nu experimentează eşecul, aducând o mare satisfacţie emoţională. Micii artişti, prin manipularea culorilor cu degetele sau cu palmele/tălpile, îşi vor îmbunătăţi sensibilitatea de exprimare artistică, mai ales dacă activitatea se desfăşoară în grupul de prieteni sau, mai mult, alături de familie. Acest mod de a picta ajută la creşterea capacităţilor motorii, dezvoltă dexteritatea manuală şi contribuie la îmbunătăţirea coordonării ochi-mână”, a declarat aceasta.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Lumina. Românul manipulat
scris de Pompiliu Comşa
În multe situaţii trebuie să te înalţi din ceea ce viaţa de zi cu zi îţi oferă, pentru a putea înţelege ceea ce Dumnezeu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!