Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Numai un băiat deștept știe cât e de prost

Numai un băiat deștept știe cât e de prost(3098)

Toată lumea spune că e mai bine să te ferești de proști, să îi eviți, să nu intri în dialoguri cu ei, să nu stai prea mult în prejma lor. Pentru că prostul e plin de farmec uneori e greu să îl descoperi din timp și te acaparează. Nu mai scapi de el, se laudă cu tine, face poze cu tine și le arată tuturor. Eu îl cunosc pe domnul Haleț, suntem prieteni și gata ai dat de belea. Iată câteva semne, din experiență proprie, pentru a îi descoperi la timp și a încerca să ne ferim de ei.

 

Cel mai deștept decât tine nu trage concluzii la prima vedere și nu vine cu aprecieri bune sau rele imediat după prima impresie. E circumspect, stă pe gânduri, se mai uită o dată și încă o dată. Prostul însă îi ceartă și îi critică imediat pe toți cei din jur pentru că el știe tot și știe cel mai bine, nu suportă argumente sau confruntări.

O persoană inteligentă nu vrea să aibă dreptate întotdeauna, înțelege că poate greși. Prostul nu greșește niciodată și vrea ca toată lumea să recunoască asta.

Oamenii inteligenți sunt mai calmi, mai ales în situații dificile, când calmul te poate ajuta să iei decizii bune. Comportamentul agresiv aparține aproape în exclusivitate celor needucați, impulsivi, gata să sară la bătaie, să țipe, să reproșeze tuturor neputința lor.

Proștii știu ei că sunt mult mai buni decât alții, că ei sunt cei mai buni. Se bagă peste tot, deși nu îi roagă nimeni, și mai mult încurcă decât descurcă. Ei sunt gata mereu să îi insulte și să îi umilească pe ceilalți din dorința de a-și crea lor o imagine mai bună.

Oamenii inteligenți nu se compară niciodată cu ceilalți. Noi nu suntem într-o competiție. Ei se bucură întotdeauna de succesul celorlalți și la nevoie sunt gata să le dea și o mână de ajutor.

Persoanele cu un IQ mic sunt mereu îmbufnate, egoiste, supărăcioase. Nu sunt preocupate de sentimentele și de nevoile celorlați. Oamenii cu un IQ mic nu sunt simpatici, nu socializează, au mereu necazuri, se supără din te miri ce.

 

Cineva care are mereu mintea la el nu se plictisește atunci când rămâne singur. Ideile cele mai geniale apar mai ușor în momentele de singurătate. Oamenii cu mintea mai slabă evită singurătatea deoarece în aceste momente ar trebui să își confrunte propriile lor lipsuri.

 

Oamenii inteligenți nu se tem să lase impresia că sunt proști, ba chiar se amuză în astfel de situații. Își permit să se relaxeze. Cei mai puțin inteligenți, încearcă prin toate mijloacele să-ți demonstreze abilitățile lor intelectuale. Să nu cumva să crezi că ei sunt proști. Îți vor atrage atenția că greșești de față cu toată lumea, cu plăcere, din dorința de a vedea toți ce deștepți sunt ei. Prostului îi este frică să încerce ceva nou din teama că va greși. Atunci când acționează, omul capătă experiență, iar cel ce stă acasă și tremură va veni ulterior cu explicații.

 

Când o persoană vorbește numai despre sine și nu te lasă să adaugi nimic, atunci să știi că ai de-a face cu un prost. Încearcă să te ferești de el dacă mai poți sau dacă mai vrei.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii