Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
BOGDAN HUȚUCĂ despre JURASSIC PARK-ul lui FĂGĂDĂU

BOGDAN HUȚUCĂ despre JURASSIC PARK-ul lui FĂGĂDĂU(1623)

Desculți în parc. Așa obișnuiau unii dintre noi să se plimbe seara târziu după ce se mai domoleau căldurile. Era o plăcere și o terapie. Desculți în parc. Da, în parc, dar în care parc! Că nu prea mai sunt! Anul trecut, omul de afaceri Mohammad Murad s-a oferit să doteze cinci parcuri pentru copii și primarul Decebal Făgădău i-a dat unul din răspunsurile care au ridicat birocrația pe noi culmi de progres și (ne)civilizație! A transmis print-un subaltern de-al său că nu sunt locații disponibile și că nu are decât să caute de unul singur! Era firesc ca politicianul Făgădău să-i ia fața primarului Făgădău, care nu a făcut nimic pentru oraș. Mai ales că Mohammad dă semne că ar fi interesat să candideze la Primăria Constanța, unde a revenit în cărți, după cum îmi mărturisea Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța. Ori cu 5 parcuri din start în palmares plus deparazitarea litoralului de câinii maidanezi, startul competiției electorale ar fi fost net în avantajul arabului, care e și PNL-ist.

S-au înmulțit bizonii de trei parale din rezervația de betoniști a primarului Făgădău. Calcă totul în picioare! La început, pășteau liniștiți câte un firicel de floare albastră și admirau natura, ca tot omul simplu. Acum s-au ajuns. Deh, sunt bogătani și vor să ridice zgârie nori pe ultimele spații verzi și parcuri din oraș! Ca să își vadă ambițiile împlinite, au transformat totul în natură moartă! Bizonii lui Făgădău sunt niște simandicoși care nu au nici o legătură de suflet cu natura. Vor doar locul ca să ridice blocul! Sub mandatul nici unui alt primar parcurile nu au fost decimate ca să facă loc betoanelor! Doar Făgădău și clientela lui de betoniști!

Între primarii Constanței există mari contradicții. Unii demolează, vezi istoria tristă a hotelului Continental, alții betonează. Iar alții ruinează, colecționând ruine. Câte betoane ilegale atâtea cicatrici pe obrazul Constanței! În ciuda semnalelor lansate de presă, fenomenul a luat amploare! Când ai un primar ca Făgădău peste un sat fără câini, nici nu e de mirare că fiecare parvenit încalcă legea după bunul lui plac!

Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța, a avut o reacție dură la adresa lui Decebal Făgădău și pe acest nou caz strigător la cer din propriul lui Jurassik Park.

“Primăria Cluj-Napoca, spune Bogdan Huțucă, într-o notă adresată ziarului nostru, anunță că demarează procedurile legale pentru realizarea a 3 noi parcuri, în suprafață totală de 55 hectare, printre care și amenajarea malurilor a două lacuri și a unui pârâu. Asta în condițiile în care Primăria are deja în derulare alte zece proiecte pentru parcuri și zone de agrement, pe o suprafață totală de 110 ha.
Domnule primar Făgădău, dumneavoastră vedeți ce vor să facă „fraierii” ăia de la Cluj? Auzi prostie să umple orașul cu parcuri, spații verzi, lacuri de agrement, când rechinii imobiliari ar face orice să ridice blocuri și betoane pe orice colț de iarbă. Câte turnuri s-ar fi putut construi pe cele 100 de hectare, ce cartiere de blocuri ar fi răsărit, dar acolo n-ai cu cine, domnule...
Să rămână ei cu parcurile și verdeața lor, că pe mâna domnului primar Făgădău noi vom ajunge să ne plimbăm pe sub balcoane imaginându-ne coroane de castani.
Lăsând gluma la o parte, situația Constanței este tragică. Nu tristă, nu apăsătoare, ci de-a dreptul dramatică. Într-un ritm galopant, orașul a fost supus unui continuu atac al rechinilor imobiliari care cu sprijinul primarului și administrației PSD au devorat orice parc și spațiu verde din Constanța.
Mai grav este faptul că defrișarea continuă, iar primarul Decebal Făgădău își apără cu îndârjire statutul său de drujbar șef al orașului. Consilierii locali PNL au depus încă de anul trecut un proiect de hotărâre prin care îl împuterniceau pe primarul Făgădău se se folosească de orice pârghie legală pentru a achiziționa terenuri la Primărie și a le transforma în parcuri și spații verzi. Răspunsul primarului? A refuzat până și să pună proiectul pe ordinea de zi, nici gând de a investi în parcuri.
Din fericire, anul viitor ne va da șansa, nouă, constănțenilor, de a schimba priorități orașului prin alegerea unui alt primar, iar modelul administrațiilor liberale din întreaga Românie: Cluj, Oradea, Alba-Iulia, Sibiu, ne dau speranța că se va putea și la Constanța.”
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii