Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PNL MEDGIDIA: NOI CONSTRUIM!

PNL MEDGIDIA: NOI CONSTRUIM!(1778)

La Medgidia, lucrurile bune încep să se adune în aceeași matcă. Cele bune să se adune! Evident, cât mai multe cu putință! Cele mai rele să se spele. Trebuie să câștige și cârnățarii o pâine, nu-i așa?

La Medgidia, cum s-ar spune, de când cu noul algoritm al Consiliului Local și în ton cu politica liberală, inițiativele primarului sunt benefice pentru oraș. Inițiativele primarului și ale PNL. Bună-i independența, nu zic, dar mai bună-i dependența politică atunci când rezolvi ceva cu ea pentru orașul pe care îl reprezinți!

Să fim realiști. Ce a demonstrat actualitatea? Că doi independenți tineri și dornici să facă treabă s-au bătut din greu cu morile de vânt, datorită obstacolelor ridicate de tot felul de grupări politice veninoase! Cum era, de pildă, politica frânarului pusă în practică de PSD în Consiliul Local Medgidia. Nici nu pronunța bine primarul un proiect și, pac, ca la războiu', consilierii PSD trăgeau imediat frâna de mână! Nu spun nimic de rău despre doamna “vice” Vlădesco. Scaunul pe care stă domnia sa în ierarhia Primăriei Medgidia a înțepenit de multă cu frâna de mână trasă...

Doi independenți: Valentin Vrabie și Andrei Popescu, de la Constanța. Primul nu a mai avut răbdare și timp pentru demonstrații. În calitatea sa de primar al orașului Medgidia, Vrabie trebuie să rezolve foarte multe probleme. Drept care s-a înscris în PNL. Andrei Popescu nu se gândește, deocamdată, să renunțe la statutul său de independent, deși îi este în continuare foarte greu. Singur în fața tuturor!

La Medgidia, au început să apară primele roade ale alianței cu un partid istoric...Istoric cu adevărat, nu un surogat precum PSD! Nu numai istoric, dar și serios. Nu ca ALDE, care nu a oferit nimic concret medgidienilor!

“Plecăm împreună la drum și vedem noi ce o ieși…” Asta a fost oferta ALDE pentru Medgidia! Ca să facă ciocul mic și să nu comenteze ridicolul situației, lui Vrabie i-au rezervat, ca la Teatrul de Comedie, o funcție de conducere la nivel central! Întreb, dacă țintea o promovare facilă în schema ALDE, nu avea el asul în mânecă?! Cine l-ar fi putut opri să vegeteze acum în “cuibușorul de nebunii” al ALDE? Sacrifica speranțele celor care cred în domnia sa pentru liniștea și bunăstarea personală, ceea ce un patriot nu face!

La Medgidia, s-a așternut liniștea necesară bunului mers al activităților de zi cu zi. “Noi construim, nu huiduim!” Acesta este deviza oamenilor simpli, mesajul celor care muncesc și nu comentează orice, tot timpul…

Aceasta este și deviza PNL Medgidia. Toată lumea a așteptat reacția primarului Vrabie după “înscrierea” sa în PNL. Până acum, totul este O.K. Cum s-ar spune, transplantul a reușit. Spre dezamăgirea profundă a celor care nu trăiesc pe pământ decât cu speranța că toate nenorocirile din lumea asta trebuie să i se întâmple numai lui Vrabie!

Recunosc că, în materie de mizerie umană, ceea ce am întâlnit la Medgidia întrece cu mult imaginația mea! Mă refer, desigur, la indivizii care nu fac altceva decât să înjure și să denigreze, ca o consecință a analfabetismului lor moral. Nu am nimic împotriva celor care practică o critică constructivă și coerentă. Opinia publică trebuie să stea cu ochii pe politicieni!

Personajele despre care vorbesc se așteptau ca aderarea primarului Vrabie în PNL să producă o ruptură de proporții în partid! Dacă ar fi posibil, chiar o revoltă, câteva tentative de perturbare a ordinei și disciplinei de partid la nivel județean. Principalul factor perurbator- Robert Boroianu, care ar fi vrut nu atât respingerea lui Valentin Vrabie, cât debacarea cumva din funcția de președinte al PNL Constanța a domnului Bogdan Huțucă!

Și aici alt paradox. Nu atât pentru faptul că s-a implicat direct în cooptarea lui Vrabie, cât, mai ales, pentru faptul că Huțucă este un conducător greu de dat la întors! Asta este marea supărare a lui Robert Boroianu, care a realizat că nu mai are cine să îl protejeze ca să facă ce vrea doar domnia sa și să îi trateze pe ceilalți ca pe simple jetoane...

Între Vrabie și Huțucă, a existat de la început un respect reciproc și o disponibilitate nemăsurată spre un dialog bine documentat, o deschidere incredibilă și o abordare reală a problemelor cu cărțile pe masă. Într-o scurtă discuție, politicianul Vrabie îmi mărturisea că nu a mai întâlnit până acum un negociator atât de bun, tenace și care să se țină de cuvânt! Nici măcar printre cei catalogați ca fiind cei mai tari politicieni locali!

Degeaba. PRO ROMÂNIA s-a dovedit a juca doar un singur rol. Cel al oglinjoarei fermecate puse în slujba lui Victor Ponta! De când a dat nas în nas cu primarul Vrabie, cu care trebuia să bată palma, are un singur obiectiv: să-i plătească polițe pentru o declarație în care nu vorbea de bine despre domnia sa! Mai ales că acum pisicuțul Ponta a ajuns și parlamentar european!

S-a spus despre Valentin Vrabie că este un interlocutor incomod și greu de abordat, au ținut să precizeze cei de la ALDE, care l-au luat cam de sus în timpul negocierilor…La tupeul lor, dumnealor ar fi în stare să susțină că și acum se bat ca chiorii tot din cauza lui Vrabie! În ALDE, bătălia pentru ciolan continuă încă din perioada în care șefii acestei formațiuni politice nu știau cum să-l curteze mai repede pe primarul Medgidiei! De atunci până azi, membrii ALDE o țin tot într-o păruială!

Pe când domniile lor își dau singuri la fluierul piciorului, Valentin Vrabie construiește alături de un partener de încredere: PNL. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii