Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Unde ne sunt Președinții și ce facem cu ei.

Unde ne sunt Președinții și ce facem cu ei.(1236)

Noi în România încă mai vrem un Președinte sub formă de tătucă. Să rezolve el ce mai e de rezolvat să se bage el peste tot și să ne iubească și să nu ne lase și să ne dea.

Degeaba îi întreb pe combatanți dacă știu cu ce se ocupă și cum îl cheamă pe Președintele din Germania că ei tot la Merkel se gândesc. Nici al nostru nu prea are putere și nici nu mai are cu ce. Îl vrem în frunte voinic și deștept și războinic.Și să nu-i mai lase pe ăștia să ne fure în halul ăsta. Să dea cu ei de pământ. Și nu ne interesează să vedem că nu mai vrea nimeni să fie Președinte la noi.

Acum domnul Iohannis vrea să mai fie Președinte doar pentru dânsul, pentru fericirea lui și a familiei lui. Nu mai are contracandidat. Cred că plânge după domnul Dragnea. S-ar fi distrat și dânsul ne-am fi distrat și noi. Câștiga cu siguranță la un scor bun. Acum îi e frică de o surpriză. Domnului Iohannis nu îi plac surprizele. Dânsul vrea să stea pe gânduri liniștit.

Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost primul lider comunist al României din 1947 până la sfârșit și Președinte al Consiliului de Stat al R. P. R., 21 martie 1961 - 19 martie 1965. După moartea lui Stalin a început procesul de destalinizare, prin eliminarea influenței culturale a URSS-ului, încurajarea sentimentelor antisovietice și stabilirea de relații diplomatice cu statele occidentale și cu Statele Unite ale Americii ceea ce i-a adus și moartea subită în anul 1965, în cadrul vizitei la Varșovia când a fost iradiat. În tinerețe a lucrat la o fabrică de cherestea, la o țesătorie, ca electrician la societatea petrolieră „Steaua Română” Moinești, iar apoi la atelierele CFR Galați.  A fost și „Machiavelli al Balcanilor” pentru o „formidabilă capacitate de intrigă și manipulare”.

 

Apoi am avut tot felul de Președinți de la Ceaușescu până la Iohannis.
Cei mai importanți fiind, după cum bine știți, Iliescu, Constantinescu și Băsescu. Iar pentru doar câteva zile Nicolae Văcăroiu și Crin Antonescu.

La scrutinul din 26 noiembrie 2000 am avut emoții gen Ion Iliescu (PDSR) 4.076.273 de voturi (36,35%) și Corneliu Vadim Tudor (PRM) 3.178.293 de voturi (28,34%). Au intrat amândoi în turul doi.

Apoi în 2004 în turul doi au ajuns Adrian Năstase și Traian Băsescu. Vot Popular‎: ‎5,126,894 și procente‎: ‎51,23% pentru Băsescu.

În 2009 Traian Băsescu are 5 277 068 de voturi iar Geoană doar 5 206 747 voturi.

La ultimele alegeri în 2014 Klaus Iohannis cu 6 288 769 de voturi îl învinge pe Viorel Ponta care are doar 5 264 383 de voturi.
Ca întotdeauna PSD-ul are iarăși de dus o campanie de alegeri grea. Și ca niciodată până acum nu are un candidat serios, bun, capabil, de încredere.

 

Anul acesta, în noiembrie 2019, pe 10 și pe 17, vom avea alegeri pentru președinte.

Deocamdată, actualul are cele mai mari șanse să mai fie președinte încă un mandat de cinci ani în primul rând pentru că își dorește și în al doilea rând pentru că alții nu se prea găsesc și nici nu se prea înghesuie decât ca să se remarce prostește sau să facă jocuri de putere unora sau altora. Toți vorbesc acum despre pe cine o să sprijine PSD-ul în turul doi. Unii fac scenarii aberante precum că PSD îl va sprijini pe Barna de la USR doar ca să dispară Iohannis de pa harta politicii dâmbovițene.

E ca pe vremuri când Dinamo, chiar dacă nu câștiga campionatul, era fericit dacă bătea Steaua!
Se pare însă că acum nici Dinamo nu mai e ce era. Prietenii știu de ce.

Noi să fim sănătoși în ziua votului și să votăm cu oricine că tot degeaba.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FELIX ȘI PRAȘILA A DOUA!
scris de Lucian Cristea
Domnul Sanchi - în fața primului său examen electoral! De emoție, a transpirat din cap până în picioare la emisiunea difuzată de (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii