Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SIGURANȚA CETĂȚEANULUI, DOAR VORBE GOALE!

SIGURANȚA CETĂȚEANULUI, DOAR VORBE GOALE!(1228)

În opinia mea, cazul de la Caracal va avea aceeași soartă ca și celelalte, cel puțin, la fel de dure! Vă aduceți aminte de povestea polițistului care hărțuia fetele pe care le prindea în lift într-un bloc din București? Dosarul Caracal? Va fi înghițit de o arhivă și trecut pe dreapta. De ani de zile, persistă același final demn de filmele cu Stan și Bran. Toți plimbă pianul pe scări, dar nu se cunoaște destinația finală!

Nimeni nu învață nimic din toate aceste întămplări nefericite! Ba, dimpotrivă, aproape toți repetă mereu aceleași greșeli și se afundă tot mai mult în prăpastie! Îmi pare rău că noul ministru de Interne și-a început mandatul cu stângul! Este destul de greu să gestionezi o stare de fapt, nici că se putea una mai nefericită!, când o țară întreagă stă cu ochii pe tine!

La noi, se știe, toată lumea așteaptă un miracol de la șef… El este cheia marilor succese! Pentru că încă îi mai port un dram de simpatie, am fost sincer îngrijorat de modul în care Nicolae Moga se va integra în munca de cercetare criminalistică efectuată la locul faptei, fiind numit de doar câteva zile în fruntea MAI…

Da, am înțeles, să trăiți, domnia sa nu are sarcini punctuale în teritoriu în chestiuni de cercetare. Ministrul de Interne este doar de décor! De altfel, Moga a dat asigurări că se va ține de cuvânt într-o singură privință. “Eu nu plec de aici până când nu se termină cercetările!” Un avertisment care, cu siguranță, nu a avut darul de a-i bucura pe adepții jumătăților de măsură…

Din păcate, nici după cazul de la Caracal, care se dovedește a fi un serial fluviu al morții cu zeci de episoade, nu sunt semne că se vor produce schimbări fundamentale în sistem. Nicolae Moga enunța frumos, la prima sa ieșire la TV, ca ministru de Interne, că prioritatea priorităților o reprezintă SIGURANȚA CETĂȚEANULUI.

Din păcate, PSD, partidul de unde provine și domnul Moga, folosește acest concept ca pe o simplă definiție uzitată în discursurile sale lipsite de esență.

Despre ce fel de siguranță a cetățeanului poate fi vorba în condițiile în care bandiții au ajuns să intre fără nici o reținere peste oameni în case! Are cineva curajul să își lase fata singură pe stradă seara, chiar la o oră rezonabilă?!

Cum e posibil ca sub nasul autorităților să apară pe teritoriul României crematorii și gropi comune în care au sfârșit numeroase persoane! România este o veritabilă fabrică a morții.

Dacă ești vizat de o anume rețea, ești ca și mort! Tinerele sunt luate de pe stradă, fiind lipsite de cea mai elementară apărare. Sunt răpite și obligate să se prostitueze! De întors acasă nu se mai întoarce nimeni!

România este capul de pod pentru diverse ramificații mafiote. Transporturile de droguri pe Dunăre și Marea Neagră trec obligatoriu prin România! În primăvară s-au pierdut în Delta Dunării câteva mii de baxuri cu droguri! Au fost recuperate cu multă grijă, după un inventar la sânge… În rest, liniște și pace! Poate că au fost recuperate cu submarinele în largul Mării Negre…

Ce facem, însă, cu siguranța cetățeanului ? Un subiect abandonat!

Scriam, deunăzi, că MAI, ca înzestrare și atitudine, ține de noul romantism în floare. Un minister atât de important a fost blocat o vreme de intrigile lui Carmen Dan… Dacă nu ar fi ajuns în pușcărie Liviu Dragnea, cu siguranță, duelurile acestei doamne capricioase ar fi continuat și astăzi!

Care era legătura dintre Carmen Dan și siguranța cetățeanului? Evenimentele din 10 august ?
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii