Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
CLAUDIU PALAZ: UNA FENTEAZĂ ȘI ALTA VOTEAZĂ!

CLAUDIU PALAZ: UNA FENTEAZĂ ȘI ALTA VOTEAZĂ!(1933)

Politica de la noi nu a avut niciodată un actor de talia și expresivitatea lui Claudiu Palaz, care excelează în materie de film, în toate etapele sale de afirmare plenară. Când plânge cu sughițuri, când râde din senin, când se bate singur peste picior și strigă “Cucurigu!”.

La ultima ședință a Consiliului Județean Constanța, un fel de Cinecitta local, a jucat unul din rolurile sale preferate. Cel al INOCENTULUI. Un fel de băiețelul cu chibrituri cu gămălie la ambele capete. Care una spune și alta votează! Care una promite și alta votează de pe ordinea de zi!

Firul epic ne duce către o veche creație cinematografică de-a sa: “De-a baba oarba”. Când să urce la înalta tribună, ca în autobuz, s-au repezit cei de la PMP să-l ajute! Căci avea orbul găinii în privința ordinei de zi! A fost ca o revedere după anii de liceu, film despre viața revoluționară a lui Claudiu Palaz.

Ca să fii convingător, trebuie să stăpânești foarte bine arta de a face pe prostul! Aici există un mare risc. Dacă nu ieși la timp din transă, rămâi așa! Debutul filmului ne prezintă un inocent apăsat de mari probleme existențiale. “A fi sau a nu mai fi cu PSD!”

Aceasta este întrebarea pe care tânărul renascentist o repetă la infinit. Vin alegerile și, în această perspectivă, mai rentează pentru dumnealui filmele color pesediste din ciclul “Cum să ne furăm singuri căciula!” Sau e timpul să impresioneze din nou ca cerșetor politic?

Și cum ar putea să procedeze? Simplu. Să se întoarcă la origini, la filmul alb-negru, la “Prinț și cerșetor” sau “Vagabondul”... La mașina sa amărâtă fără acoperiș… După o viață plină de huzur, personajul nostru trebuie să își schimbe rapid fața, fițele și năravul, despre care, în anturajele sale, se spune că nu au lecuire…

Cei mai mulți dintre noi cunosc faptul că Claudel, cum este el alintat, a debutat pe ecran panoramic în filmul de capă, spadă și cap în gură “Prinț și cerșetor”. În rolul prințului juca Felix Stroe, iar în rolul cerșetorului Claudiu Palaz, care s-a remarcat printr-o replică dureroasă care a falimentat Industria filmului indian. Titrez: “Miluiți un tânăr politician cu o funcție de conducere în Consiliul Județean Constanța!”

Și l-au miluit. Casa Județeană de Filme nr. 5 a prezentat o nouă premieră cu titlul “Claudel, nici nu știi când este el! Una spune, alta votează!” E un film fără cuvinte și de scurt metraj deoarece, fiind lovit de amnezie, tânărul nostru politician uită de la mână până la gură ce s-a vorbit în CJC!

Avaramu. Ca unul care cunosc puțină cinematografie, cred că, acum, face pe prostul! Asta este o artă! Să faci din PSD când cal, când măgar! Poate că i s-ar potrivi un film gen “Barbă albastră”!

Una spune, alta votează în Consiliul Județean! Și, chiar dacă nu face pe prostul, lui îi prinde bine starea generală de confuzie care s-a instaurat în jurul său! Nu se știe nici astăzi pe bune la ce partid militează dumnealui! Ce-i drept, îl ajută fizicul și mimica…

O comite și în continuare se uită la tine ca și cum tu ești autorul! Se poartă precum Fantômas, care se ține de nas și joacă, în același timp, mai multe personaje pe cap de locuitor cu drept de vot. Cu o mână votează împotriva lui Țuțuianu și cu cealaltă își ia în continuare salariul de vice la aceeași instituție! Plus celelalte drepturi care i se cuvin conform fișei postului, dar nu și din punct de vedere moral…

Claudel joacă bine și în filmele de aventuri cu strigături de genul “Hei, cuțât, cuțât, cuțât/De trei ori te-am ascuțât, la toșilă, la chietroi, să tai gâtul la ciocoi!” Este spiritul de luptă al samurailor autohtoni care taie firul de păr în patru și la fel și frunza la câine…

Claudiu Palaz, una fentează și alta votează! Depinde unde candidează, domnul Palaz! Tot strigând în fals că vine lupul, s-ar putea să nu-l mai creadă nimeni!

 

Acest material este un pamflet.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii