Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Patronatele din turism solicită începerea noului an școlar la data de 14 septembrie

Patronatele din turism solicită începerea noului an școlar la data de 14 septembrie(997)

In fiecare an incepand cu luna august, detinatorii de structuri de cazare din Romania pregatesc urmatorul sezon turistic. Un element important care determina cererea de servicii turistice este structura anului scolar deoarece majoritatea celor care isi petrec concediile in tara au copii, dintre care cel putin un copil este cuprins intr-o forma de invatamant.

In luna februarie a acestui an a fost emis de catre Ministrul Educatiei Nationale Ordinul nr. 3191/20.02.2019 privind structura anului scolar 2019-2020, care stabileste inceperea scolii in data de 9 septembrie 2019, cu o saptamana mai devreme decat anul 2018. La acea data FPTR a contestat acest ordin, dar demersul nostru a fost neglijat de Ministerul Turismului si nu a fost sustinut de alte organizatii din turism, ordinul in discutie ramanand in vigoare, pozitia Ministrului Educatiei fiind facuta publica in cadrul unei intalniri la Suceava.

--https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23120140-ecaterina-andronescu-spune-nu-prelungeste-vacanta-vara-elevilor-pentru-multumi-patronii-din-turism.htm

Va informam ca in data de 30.07.2019, FPTR a depus la Ministerul Turismului adresa nr. 1361 prin care solicitam interventia Ministrului Turismului la Ministrul Educatiei Nationale, eventual in cadrul Comitetului Interministerial pentru a sustine data de 14 septembrie, ca data optima de incepere a anului scolar 2020, data agreata si de patronatele din turism.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

A FI SAU A NU FI BĂRBAT ÎN PNL!
scris de Lucian Cristea
Cineva, persoană respectată și de încredere, din anturajul lui George Dragomir, “tata” liberalilor constănțeni, m-a invitat la(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!